Prága körutazás

busz_piros_h50

Vajon honnan erednek Prága hangzatos, dicső és sejtelmes jelzői?  Prága, a „Száztornyú város”… az „Arany város”… vagy egyszerűen a „városok királynője”

Fedezd fel velünk és fejtsd meg a titkot, amiért földlakók milliói keresik fel a cseh fővárost, Prágát és környékét!

praga1 praga15

Gondolj csak bele, annak idején a híres-neves IV. Károly, Kepler és Kafka is Prága azon szegletein lépkedett, amiket most Te fogsz bejárni. smiley_pirostelt_h20
Nem véletlenül része a Világörökségeknek.

Mikor gyere velünk?

Az alábbi turnusokban tudsz belesni az “arany város” roppant sokszínű történelmi és kulturális színfalai mögé:

Tavaszi séta Prágában » 2016. április 22-24.
Minivakáció Prágában » 2016. június 24-26.
Advent Prágában » 2016. december 9-11.

Milyen program vár Rád részletesen?

1. nap: Budapest-Pozsony-Prága
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Első megállónk a koronázó város, Pozsony. A pozsonyDuna fölött magasodó négy tornyú pozsonyi Vár Szlovákia leglátogatottabb látványossága, egy 85 méter magas domb tetején található. Megtekintjük a vár épületét (kívülről), majd a hangulatos, sokszínű óvárosban teszünk egy sétát, ahol gyönyörű reneszánsz, barokk és rokokó épületek fogadnak. Végigjárjuk a magyar királyok koronázási útvonalát, érintve azokat az épületeket és helyszíneket, melyek szorosan kapcsolódnak a magyar történelemhez. Belvárosi sétánkból nem maradhat ki a Szent Márton-dóm, vagy ismertebb nevén a Koronázó templom, Pozsony legismertebb és legnagyobb temploma, valamint a főtér és az Óvárosháza épülete sem. Kora délután érkezés Prága városába, amit joggal illetnek a dicső “arany város”, a találó “száztornyú város”, vagy egyszerűen a “városok királynője” névvel. A Moldva partján fekvő fővárosban városnézésünket a történelmi városközpontban kezdjük. Az Óvárosi téren gyönyörű gótikus, reneszánsz és barokk épületeket láthatunk és itt található az Óvárosi városháza is a világhírű Orlojjal. Sétánk alkalmával a város további nevezetességeit is megtekintjük. Érkezés a szállodába a késő esti órákban, ahol békés álomra hajtjuk a fejünket.

praga4 praga5 praga3

2. nap: Prága
Napindító reggeli után folytatjuk prágai városnézésünket a Várnegyedben, a sziklamagaslatra épített várban, a Hradzsinban kezdjük. A világ egyik legnagyobb vár épülete 7,28 hektár praga12területen fekszik. Sétánk során a Strahovi Kolostor, a Loretói Szűz Mária-templom, a Szent Vitus székesegyház és az Arany utcácska lesznek a legfontosabb látnivalóink, majd elvegyülhetünk a Károly híd vagy a Vencel tér forgatagában. Délután rövid szabadidő, majd mai napunk végén egy hangulatos étteremben lazíthatunk, ahol az igazi cseh sört és ízletes knédlit is megkóstolhatjuk. Szállodánkba az esti órákban térünk vissza, és nyugodtan megpihenünk.

praga7 praga8 praga9

3. nap: Prága-Tábor-Telc-Budapest
Reggeli után búcsút intünk Prágának és a husziták egykori fellegvárába, Tábor-ba utazunk. taborA Prágától 90 km-re fekvő Tábor a husziták egykori központja volt. Neve a cseh nyelvben is tábort jelent. A város XV. századi városfalainak és bástyáinak egy része, főleg a belváros északi oldalán, máig megmaradt. Séta a hangulatos belváros macskaköves utcáin, ahol csodálatos gótikus, reneszánsz és barokk épületeket láthatunk. Megtekintjük a gótikus Városházát és a Jan Zizka-ról elnevezett gyönyörű főteret, ahol a huszita hadvezér szobrát is láthatjuk. telcKövetkező megállónk Csehország egyik legszebb történelmi városa, Telc festői kisvárosa, mely az UNESCO Világörökség része. Telc központjában a híres lábasházak megtekintése, séta a hosszan elnyúló, trapéz alakú főtéren, ahol a gótikus Szent Jakab plébániatemplomot is láthatjuk, illetve megtekintjük Csehország legszebb reneszánsz kastélyát is. Városnézésünk után a délutáni órákban indulunk Magyarországra. Folyamatos utazással érkezünk Budapestre a késő esti órákban.

praga11-e praga14-e praga16-e

Prága kulináris jellegzetességeihez, erőteljes sajátosságához mindenképpen hozzátartozik a söröző (pivnica), a sörözők kihagyhatatlan és mámorító hangulata, amibe Neked is bele kell kóstolnod. Naná! Készülj, mert a helyiek úgy tartják, hogy a sörözés öt korsó “folyékony kenyér” elfogyasztásától kezdődik, addig csupán sörivás…

praga2

Utazás: autóbusszal       Szállás: ***szálloda       Ellátás: reggeli

 

***KEDVEZMÉNY KORÁN ÉBREDŐKNEK!***

stoptablas_no_80e

A helyek gyorsan betelnek, ezért minél előbb jelentkezz erre a villám prágai élményre!

Részvételi díj: 39.990,-Ft / fő helyett most előregisztrációs áron,
ha legalább 60 nappal indulás előtt rendeled meg utazásod, csupán

34.990,-Ft / fő

A részvételi díj tartalmazza: 2 éjszaka szállást 3* szállodában, kontinentális reggelit és a buszos utazást.
A részvételi díj nem tartalmazza: kötelező baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, regisztrációs díjat 1.900,-Ft / fő.
Félpanzió (menü vacsora, 1x a hotelben ill. 1x egy étteremben): 8.999,-Ft / fő; Egyágyas felár: 10.999,- Ft / fő.

Busz jellemzői: Korszerű, légkondicionálóval/fűtéssel rendelkező (szezontól függően).
Szállás felszereltsége: Ágyak: Kétszemélyes franciaágy 120-140 cm széles, egyszemélyes ágy 80-90 cm széles.
Induláshoz minimális létszám: 45 fő
A programokban időrendi változás előfordulhat!

Felszállási helyek: Budapest–Tata–Győr–Mosonmagyaróvár (további felszállóhelyek létszámtól függően, egyeztesd velünk)
Szállások: Szállodában, kétágyas zuhanyozós szobákban.

Kíváncsi vagy, milyen idő vár? Nézd meg itt: Időjárás

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Pozsony 5 EUR
Prága 250 CZK
Telc 110 CZK

 

praga10 praga13

Maximális biztonságra vágysz? Köss nálunk utasbiztosítást is!

Nincs annál kellemetlenebb érzés, mint amikor pont akkor történik valami, amikor valaki a megérdemelt pihenését tölti. Például kiesik a kezedből a többtízezer forintot érő fényképezőgép, pont akkor gyullad be a fogad, amikor azt a legkevésbé szeretnéd, vagy véletlenül elkapsz egy hasmenéses-lázas-hidegrázós vírust…

Ilyen esetekben jól jön egy segítő kéz, és persze egy kis kárpótlás a kellemetlenségekért. A BBP (vagyis betegség-baleset-poggyász) biztosítás nálunk utazási feltétel, mert a Te biztonságod épp úgy fontos nekünk, mint Neked. Érdemes élned ezzel a pusztán kis összegbe kerülő, ám annál nagyobb biztonságot nyújtó lehetőséggel, mert:

  • nem csak az egészséged, hanem a körutazás során nálad lévő technikai kütyük (okostelefon, digitális fényképező, táblagép, kamera) is védve lesznek. Ha bármi történik velük, a biztosító kárpótol a téged ért veszteség miatt.
  • jobb nem kockáztatni, hisz a baj legtöbbször akkor üt be, amikor a legkevésbé vagyunk rá felkészülve. Egy külföldi út során is bármi megtörténhet, és jó, ha ilyenkor van, ami ki tud segíteni Téged és családodat a bajból.
  • ha ne adj isten történik bármi, nem neked kell kézzel-lábbal mutogatni, és segítséget hívni, hanem mi ekkor is ott vagyunk és segítünk Neked.

Tipp: A BBP (baleset, betegség, poggyász) biztosítást ezért feltétlenül kérd, amikor leadod a megrendelésed.


Történelméből fakadóan Prága markáns építészeti alkotmányok, sosem szunnyadó kulturális emlékek, karakteres vallási ereklyék, tekintélyes látnivalók sokaságát vonultatja fel, melyek között napjaink modern kori kreációiból is felvillan egy-két mementó.

“Minden csoda 3 napig tart…” – tartja a mondás, amiről ezen a minikörutazáson Te is garantáltan megbizonyosodsz!

praga6

Ha szeretnél:

✓ egy körültekintően megtervezett városlátogatáson részt venni,
jó hangulatban, jó társaságban utazni,
megismerkedni Prága legszebb nevezetességeivel,
✓ megbízható, tervezhető költségek mellett,
✓ szakmailag felkészült, hiteles idegenvezető kíséretében,

akkor gyere, és feltétlen foglald le most a helyedet, és töltsd ki a jelentkezési lapot itt:

Neved, ahogy megszólíthatunk (kötelező)

E-mail címed (kötelező)
Működő e-mail címet adj meg, mert válaszolni fogunk!

Telefonszámod (kötelező)

Üzeneted (kötelező)
Üzenetedben feltétlen írd meg könnyedén, az utazás időpontját, mennyi személy (felnőtt, gyerek), utazás módját, és egyéb közlendőd. Az ajánlat összekészítésénél személyre szabottan figyelembe vesszük az összes információt, amit ránk bíztál. Minél többet árulsz el az elvárásodról, annál konkrétabban tudunk egyedi kedvezményeket adni.

Kérlek, az alábbi mezőbe írd be a lent látható ellenőrző kódot.

captcha

* * *
utazasok-korutak
* * *

Kezdd itt az útjainkkal való ismerkedést!
Tekintsd meg legfrissebb kínálatunkat! >>

Ha mégis úgy döntenél, hogy akár megnéznéd a többi utat is, tedd meg ma és ajánld barátaidnak, ismerőseidnek is: