Görögországban Október 28-a Nemzeti Ünnep. A tengerparti Makrygialos üdülőhelyen felvonulással ünnepeltek

 

Szigorúan őrzött titkok? nem.

A görögség nagyon büszke nép, bárhol élnek a világon, mindig nyíltan vállalják, hogy ők görögök.

gorogorszag_makrygialos_oktober28nemzetiunnep_andromedatravel_utazas_4

ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ >>> olvasd így: Makrygialos. Október 28-án az autentikus tengerparti üdülőhelyen felvonulással ünnepelték a nemzeti ünnepet.

Az OXI (=NEM) 1940. október 28-án hangzott el Görögország szent területén. Ezen a napon is örömmel ünnepelnek, mint minden más ünnepi alkalommal. Emlékeznek a legendás hősökre mindenütt az országban ezen a napon.

gorogorszag_makrygialos_oktober28nemzetiunnep_andromedatravel_utazas_1

A közel két ezer fős településen az extravagáns parádén felvonulnak és megjelennek az ünneppel kapcsolatos hagyományok, színpompás viseletek, civilek, néptáncegyüttesek és intézmények kreatív formációi. Az eseményt a régiós televízió társaság is közvetíti.

„A múlt szól hozzánk ezen a napon. Int és követendő utat mutat.”

Ezen a napon Olaszország megtámadta Görögországot. A náci olasz kormány Mussolinivel az ellen felszólította a görögöket, hogy adják meg magukat, ellenkező esetben megtámadják az országot. A görögök válaszában az örökkévalóság hangja szólalt meg, az „OXI”, azaz a NEM volt. Hadrendbe álltak, hogy szívükkel és ügyességükkel felvegyék a harcot, a túlerőben lévő gépesített olasz alakulatokkal.

Thermopülé és Marathon szelleme hatolt át a szíveken és újra győzelembe vitte a görögöket. Öldöklő ütközetek közepette, halált megvető bátorsággal kiűzték az olasz csapatokat az országból.

Az elszánt katonai ellenállásból áradó fuvallatot megérezte a világ is. Elismerően és csodálva fordultak a kis nép felé, akik nem hajoltak meg az óriási agresszió előtt, és győzni tudtak felette. A kicsi küzdött a nagyokkal szemben, akiket megállítottak. Ez azért lehetett így, mert maguk a görögök az igaz és nagy görög ősökhöz méltóan harcoltak.

utazasok-szilveszter3-andromedatravel-utazasi-iroda.

Szilveszteri Görögországi Utazás! Autentikus tradicionális nagyszabású programok egyedülálló családias görög hangulatban. Garantált ajándékkal és kiemelt gondoskodással készülünk vendégül látni.

» Most Megnézem
 

utazasok-nyaralas2-andromedatravel-utazasi-iroda.

KÖVETKEZŐ ÉV NYARALÁS A TENGERPARTON. NYERŐ SZEZON INDÍTÓ ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNNYEL. Már foglalhatóak az év turista szezon legjobb tengerparti apartmanjai Görögországban Makrygialos tengerparti üdülőhelyen.

» Most Megnézem
 

utazas-ajandek-otlet-andromedatravel-utazasi-iroda-nyaralasAjándékötletek csokra! Karácsonyra, Névnapra, Születésnapra, Évfordulóra. Mindent megteszünk azért, hogy az utazás vagy nyaralás, mint ajándék nagyon örömteli legyen. Az ajándékkártyát szép formátumba varázsoljuk személyre szólóan, melyet átadsz a szeretett személynek. Szakértő tanácsainkkal igyekszünk segíteni, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb ajándék utazást.

» Most Megnézem