Gyakori kérdések olaszországi utazáshoz

Minden általunk szervezett utazásra 100 %-os elégedettségi garanciát vállalunk!

Felhívjuk szíves figyelmedet, hogy a magyar állampolgár érvényes személyazonosító igazolvánnyal is gyakorolhatja a külföldre utazás jogát az Európai Gazdasági Térségről szóló Egyezményben részes tagállam területére történő beutazáskor és a tagállamok közötti utazás során, valamint ha azt nemzetközi szerződés lehetővé teszi.

1.) Mikor érdemes jelentkezni?
Minél előbb, mert a helyek korlátozottak és korai megrendelés esetén pénzt lehet megspórolni.

2.) A szerződés létrejön:
Az utazás megrendelésével és az Andromeda által írásban történt visszaigazolással és a megrendelt szolgáltatások Megrendelő és/vagy Utas (továbbiakban: Ügyfél) általi megfizetésével. On-line megrendelés esetén az Ügyfél megrendelése elküldésével elfogadta Andromeda utazási feltételeit. Ebben az esetben a szerződés és/vagy megállapodás akkor jön létre, ha az Ügyfél az utazási feltételek szerinti díjat bizonyíthatóan megfizette Andromedának, valamint az a megrendelést írásban visszaigazolta. On-line megrendelés esetén szerződéskötésnek minősül az is, ha az Ügyfél Andromeda visszaigazolása alapján az esedékes díjat megfizette. Ha a jelentkezést helyhiány vagy más ok miatt Andromeda csak feltételesen fogadja el, a szerződés csak akkor válik hatályossá, ha Andromeda Ügyfelet a jelentkezésének feltétel nélküli elfogadásáról értesíti és a megrendelt szolgáltatások megfizetésre kerültek Ügyfél által. A jelentkezés végleges elfogadásának időpontjáig a szerződés megkötésétől következmények nélkül bármelyik Fél elállhat.
Az Általános utazási szerződési feltételek: honlapunkról letölthető vagy irodánkban átvehető.

3.) ÚTI OKMÁNY: ÉRVÉNYES ÚTI OKMÁNY A MEGRENDELÉSHEZ NEM SZÜKSÉGES. De az utazáshoz feltétlen kell úti céltól függően érvényes új típusú plasztik kártyás személyazonosító igazolvány vagy érvényes útlevél. Amennyiben az utazó nem magyar állampolgár, akkor a beutazási feltételekről fontos érdeklődni a megfelelő nagykövetségeken.

4.) Megrendeléshez adatok: utazó(k) neve(i), lakcíme, e-mail címe, telefonszám. Utazáshoz érvényes úti okmány számot az utazás előtt legkésőbb egy héttel írásban kell eljuttatni Andromeda részére.
FONTOS: az úti okmányban lévő neve(ke)t kell megadni!

5.) Fizetési feltételek: az Andromedához beérkezett adatlap alapján küldjük a pénzügyi visszaigazolást.

6.) Fizetés módja: átutalással vagy közvetlen készpénzbefizetéssel egyszámlánkra. BANKSZÁMLASZÁMOT A PÉNZÜGYI VISSZAIGAZOLÁS TARTALMAZZA. A BEFIZETÉSI / ÁTUTALÁSI BIZONYLAT KÖZLEMÉNY ROVATÁBA KÉRJÜK BEÍRNI: Megrendelő neve+utazók száma, úti cél és utazás időpontja.

A pénzösszeg Andromedához történő beérkezése után a kitöltött adatlap alapján elkészítjük a szerződést, melyet elektronikus módon e-mailben és/vagy levélként postázunk aláírásra, a számlával együtt. A szükséges dokumentációkat aláírva kell bescannelve e-mailben (andromeda@andromeda.hu) vagy postafordultával levélben visszaküldeni. On-line megrendelés esetén szerződéskötésnek minősül az is, ha az Ügyfél Andromeda visszaigazolása alapján az esedékes díjat megfizette, de az utazási szerződést aláírva nem juttatta vissza eredetiben az Andromeda Travel Utazási Irodának (szerződésre utaló magatartás!).

7.) Szállás elfoglalása első napon: 17.00-20.00 óra között. Szállás elhagyása hazautazás napján: 07.00-09.00 óra között. Késedelmes szálláselhagyás esetén a kötbér: 40 €/óra.

8.) Amennyiben az apartmant nem az eredeti állapota szerint adnák vissza, úgy az olasz partner a kárt megfizetteti, de min. 50 € kötbért levon a kaucióból!

9.) Az ágyneműhuzatot, törülközőt és a konyharuhát az utasoknak kell magukkal hozniuk vagy bérelhető (darabonként és személyként kb. 10,-Euro/fő). Ha gyerekágy van előre rendelve felárért, akkor abba mosható/vízálló huzat.

10.) Ha utas az ágybetétet leteszi a földre, az olasz partner a helyszínen 20 €/fő kötbért fizettet ki mosodai költségre.

11.) Az olasz partneriroda fenntartja a jogot az apartmanok folyamatos ellenőrzésére.

12.) Ártáblázathoz: a különböző betűjelzések (A-B-C-D) mellett lévő számok a következőket jelentik:
– különbözőség a szobában lévő ágyak száma
– vagy a tengerhez való fekvésük
– vagy méretük
– vagy bútorzatuk szerint.
1. 2 fürdőszoba
2. az egyik hálószobán nincs ajtó
“cp”: comfort pack

13.) Helyszínen fizetendő egyéb költségek:
– Kaució: 200 € (6 fő felett ill. családok-gyerekkel 250 €)
– Végtakarítás: az apartmanokat kitakarítva kell átadni, ellenkező esetben a takarítás díját levonják a kaucióból (takarítószereket és eszközöket vinni kell) vagy fakultatív kérhető:

– “A” tip. apartman: 35 €
– “B” tip. apartman: 40 €
– “C” tip. apartman: 50 €
– “C2/D” tip apartmanok és villák: 60 €
– “E” tip. apartman: 70 €

– 2. Strandszerviz (tájékoztató jellegű árak/hét): 1 napernyő + 2 napágy

05.14-27. 22,00 €
09.10-17.
05.28-06.10. 41,00 €
08.27-09.09.
06.11-08.26. 55,00 €

– Gyermekágy: 21 €/hét

– Gyerek/Felnőtt felárak:
1 bébi extra fő (max.30hónapos) gyerekágy nélkül: 5,00 €/nap
1 bébi extra fő (max.30hónapos) gyerekággyal: 8,00 €/nap
1 gyermek vagy felnőtt extra fő ágy nélkül: 10,00 €/nap
1 gyermek vagy felnőtt extra fő ággyal: 15,00 €/nap
– Kisállat: 45,00 €/hét (csak lekérésre)
– Parkolóhely: 45,00 €/hét
– Légkondicionáló (ha külön kell igényelni, ha van a szálláson): 70 €/hét
– Comfort Pack (mikro, kávégép): 60 €/hét

IDEGENFORGALMI ADÓ EGÉSZ OLASZORSZÁG TERÜLETÉN KB. 1 EUR/fő/éj, MELYET A HELYSZÍNEN KELL KIFIZETNI!

14.) Pénznem: Olaszországban EURO.

15.) Voucher, részvételi jegy: Az indulás pontos részleteiről az utazás előtti héten e-mailben és/vagy levélben értesítjük. Buszos utazás esetén ez egyenértékű a busz felszálló jeggyel. Ügyeleti mobiltelefonszámot adunk.

16.) Névmódosítás/engedményezés: írásban kell megadni, az új utas nevét, lakcímét, telefonszámát, érvényes úti okmány számát, illetve hogy melyik személy helyett fog utazni. Névváltoztatás esetén a hatályos Általános utazási szerződési feltételek alapján az engedményezés miatt felmerülő költség a szerződési feltételek szerint térítendő. Ezen összeg megfizetését követően azonnal módosítjuk a szerződést/visszaigazolást.

17.) Lemondás: Az Általános utazási szerződési feltételek foglalja össze.

18.) Útlemondási biztosítás: Az Utazó érdekében, a jelentkezéssel egyidejűleg a részvételi díj bizonyos tételeihez kötelezően felszámításra kerül az útlemondási biztosítási díj, mely a részvételi díj 2 %-a. Az utas terhére felszámított önrész: 20 %, mely kárrendezéskor kerül levonásra. A biztosító az erre vonatkozó üzleti szabályzata alapján dönt az önrész levonása utáni kártérítésről.

19.) Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: Aktuális díjszabás szerint! Megkötése utazási feltétel az Utazó szolgálatára.
A felmerült költségeket a BBP biztosítás keretében és feltételei szerint a Biztosító megtéríti.

20.) MEGRENDELÉS, FOGLALÁS, INFORMÁCIÓEGYEZTETÉS:
Írj e-mailt bátran: andromeda@andromeda.hu
vagy
keress nyugodtan a Facebook elérhetőségen
vagy
ha úgy érzed, hívj bennünket kényelmesen a telefonon (06) 22/316-000
vagy
mobilon 00-36-30-6422922, ha lényegre törő, villámgyors infóra van szükséged,
vagy
térj be hozzánk személyesen az utazási irodába, ahol lelkes és vidám csapat fogad,
Székesfehérvár, Várkörút 2.
vagy
ha döntöttél, ideje elküldened az előfoglalásod az online felületen!