Ezeket a kérdéseket gyakran halljuk. Gyakori kérdések összeállítással segítjük a tájékozódást.

Felhívjuk szíves figyelmedet, hogy a magyar állampolgár érvényes személyazonosító igazolvánnyal is gyakorolhatja a külföldre utazás jogát az Európai Gazdasági Térségről szóló Egyezményben részes tagállam területére történő beutazáskor és a tagállamok közötti utazás során, valamint ha azt nemzetközi szerződés lehetővé teszi.

1.) A szerződés létrejön:
Az utazás megrendelésével és az Andromeda által írásban történt visszaigazolással és a megrendelt szolgáltatások Megrendelő és/vagy Utas (továbbiakban: Ügyfél) általi megfizetésével. On-line megrendelés esetén az Ügyfél megrendelése elküldésével elfogadta Andromeda utazási feltételeit. Ebben az esetben a szerződés akkor jön létre, ha az Ügyfél az utazási feltételek szerinti díjat bizonyíthatóan megfizette Andromedának, valamint az a megrendelést írásban visszaigazolta. On-line megrendelés esetén szerződéskötésnek minősül az is, ha az Ügyfél Andromeda visszaigazolása alapján az esedékes díjat megfizette. Ha a jelentkezést helyhiány vagy más ok miatt Andromeda csak feltételesen fogadja el, a szerződés csak akkor válik hatályossá, ha Andromeda Ügyfelet a jelentkezésének feltétel nélküli elfogadásáról értesíti és a megrendelt szolgáltatások megfizetésre kerültek Ügyfél által. A jelentkezés végleges elfogadásának időpontjáig a szerződés megkötésétől következmények nélkül bármelyik Fél elállhat.
Az Általános Szerződési Feltételek: honlapunkról letölthető vagy irodánkban átvehető.

2.) ÚTI OKMÁNY: ÉRVÉNYES ÚTI OKMÁNY A MEGRENDELÉSHEZ NEM SZÜKSÉGES. De az utazáshoz már feltétlen kell úti céltól függően érvényes új típusú plasztik kártyás személyazonosító igazolvány vagy érvényes útlevél. Amennyiben az utazó nem magyar állampolgár, akkor a beutazási feltételekről fontos érdeklődni a megfelelő nagykövetségeken.

3.) Megrendeléshez adatok: utazó(k) neve(i), lakcíme, e-mail címe, telefonszám. Utazáshoz érvényes úti okmány számot az utazás előtt legkésőbb egy héttel írásban kell eljuttatni Andromeda részére.
FONTOS: az úti okmányban lévő neve(ke)t kell megadni!

4.) Fizetési feltételek: az Andromedához beérkezett adatlap alapján küldjük a pénzügyi visszaigazolást.

5.) Fizetés módja: átutalással vagy közvetlen készpénzbefizetéssel egyszámlánkra. BANKSZÁMLASZÁMOT A DÍJBEKÉRŐ PÉNZÜGYI VISSZAIGAZOLÁS TARTALMAZZA. A BEFIZETÉSI / ÁTUTALÁSI BIZONYLAT KÖZLEMÉNY ROVATÁBA KÉRJÜK BEÍRNI: Megrendelő neve+utazók száma, úti cél és utazás időpontja.

A pénzösszeg Andromedához történő beérkezése után a kitöltött adatlap alapján elkészítjük a szerződést, melyet elektronikus módon e-mailben és/vagy levélként postázunk aláírásra, a számlával együtt. A szükséges dokumentációkat aláírva kell bescannelve e-mailben (andromedatravelutazas@gmail.com) vagy postafordultával levélben visszaküldeni. On-line megrendelés esetén szerződéskötésnek minősül az is, ha az Ügyfél Andromeda visszaigazolása alapján az esedékes díjat megfizette, de az utazási szerződést aláírva nem juttatta vissza eredetiben az Andromeda Travel Utazási Irodának (szerződésre utaló magatartás!).

6.) Mikor érdemes jelentkezni?
Minél előbb, mert a helyek korlátozottak és korai megrendelés esetén pénzt lehet megspórolni.

7.) Voucher, részvételi jegy: Az indulás pontos részleteiről az utazás előtti héten e-mailben és/vagy levélben értesítjük. Buszos utazás esetén ez egyenértékű a busz felszálló jeggyel. Ügyeleti mobiltelefonszámot adunk.

8.) Névmódosítás/engedményezés: írásban kell megadni, az új utas nevét, lakcímét, telefonszámát, érvényes úti okmány számát, illetve hogy melyik személy helyett fog utazni. Névváltoztatás esetén a hatályos általános utazási szerződési feltételek alapján az engedményezés miatt felmerülő költség az szerződési feltételek szerint térítendő. Ezen összeg megfizetését követően azonnal módosítjuk a szerződést/visszaigazolást.

9.) Lemondás: Az általános utazási szerződési feltételek foglalja össze.

10.) Útlemondási biztosítás: Az Utazó érdekében, a jelentkezéssel egyidejűleg a részvételi díj bizonyos tételeihez kötelezően felszámításra kerül az útlemondási biztosítási díj, mely a részvételi díj 1,5 %-a. Az utas terhére felszámított önrész: 20 %, mely kárrendezéskor kerül levonásra. A biztosító az erre vonatkozó üzleti szabályzata alapján dönt az önrész levonása utáni kártérítésről.

11.) Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: Aktuális díjszabás szerint! Megkötése utazási feltétel az Utazó szolgálatára.
A felmerült költségeket a BBP biztosítás keretében és feltételei szerint a Biztosító megtéríti.

12.) KERESKEDELMI- ÉS REKLÁMTEVÉKENYSÉG: Az esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak az Andomeda Travel előzetes írásbeli engedélyével és szerződésével, egyeztetett formában és módon végezhető.

13.) Milyen a busz? Jármű jellemzői, kategóriája: Az autóbusz a nemzetközi szabályoknak megfelelő. Légkondicionálóval felszerelt. Csomag befogadó képessége korlátozott, így személyenként egy bőrönd vagy utazó táska (max 15 kg) és egy kis kézitáska (ami befér az ülés fölötti csomagtartóba vagy az ülés alá) elhelyezésére van lehetőség. WC nem minden esetben van rajta. Előre megtervezett útvonalon halad és tart technikai megállókat.

14.) MEGRENDELÉS, FOGLALÁS, INFORMÁCIÓ EGYEZTETÉS:

Írj e-mailt bátran: andromeda@andromeda.hu
vagy
keress nyugodtan a Facebook elérhetőségen
vagy
ha úgy érzed, hívj bennünket kényelmesen a telefonon 06 22/316000
vagy
mobilon 00-36-30-6422922.
Az Andromeda Travel utazási irodánál lelkes és vidám csapat fogad.
Ha döntöttél, ideje elküldened az előfoglalásod az online felületen!

Nagyon érdekel, megnézem az online foglalást