Hó vagy hó nélkül virul-e a tél Görögországban?

 

Sokszor előfordul, hogy megkérdezik tőlem: szokott-e tél lenni otthonomban, Görögországban?

Meg fogsz lepődni, mert az időjárás ellentétes a magyarországival. A hó nagyon ritkán esik, fagy még ritkább és decemberben-januárban is legalább 10-15 fok van.

Az elmúlt 20 év azon ritka időszakából válogattam össze képeket, amikor épp Pille Anyó megrázta a dunnákat és hullott a hó a gyönyörű görög tájra.

Eleni nagymamám mesélte épp 20 évvel ezelőtt, Isten nyugosztalja, nagyon tündéri volt, hogy bizony ő lány korában egyáltalán nem látott havat.

andromedatravel_makrygialos_hoeses_6_19961227

Nos, most közkinccsé teszem, azt hogy: szokott-e vagy sem, hó lenni az autentikus hangulatú üdülőhelyen Makrygialoson?

andromedatravel_makrygialos_hoeses_1_20090222

Szívesen elmondom, hogy volt gyermekkoromban, mert ez a hely az otthonom, ez az ország az édes hazám.

Gyerekkorom téli idejére úgy emlékszem vissza, mint, ha csak ma lett volna, mert nem sok havat láttam. Vágytam rá a barátokkal, és elképzeltük, hogy milyen is lenne, ha hóembert építenénk a strandon vagy a régészeti lelőhelyek kincsestáránál?

Mielőtt belevágnánk a havas részletekbe, megsúgom, hogy nagyon divatosak – a nyári évszakokon kívül – a röpke villám hétvégi kiruccanások ide. Mesés ajándék, ha szerettedet Te is megleped egy ilyen megnyugtató hétvégével bármikor.

Évről évre felröppen a hír, hogy milyen az időjárás, amikor nem nyár van nálunk, itt Görögországban.

Ugyanakkor sokan nem tudják, hogy az év legerősebb időszaka nemcsak a nyári hónapokban kiemelkedő.

Vannak fűtésrendszerrel felszerelt szálláshelyek, amelyek egész évben szolgálatára állnak azoknak, akik anyaföldemre utaznak Görögországba.

Ez egy jó hír, mert nekünk, a görög embereknek lételemünk az együtt töltött idő vidám pillanata a vendégekkel. Igen, mi görögök szeretünk mosolyt varázsolni és örömet adni.

Az utóbbi időkben felbolydult a világ időjárása, és egyre többször fordul elő, hogy havasak az utcák. Sőt még  bárkák is, melyek nyáron a tengeren ringatóznak, azok télen a hópárnák alatt pihennek.

andromedatravel_makrygialos_hoeses_2_20120202

Ha belegondolunk, nyakunkon az ünnepek sorozata és a karneválok ideje is hamarosan eljön.

Számolj azzal, hogy az ünnepek alatt is szép számmal van utazási lehetőséged megismerni varázslatos görög hazám.

Görögország mediterrán éghajlatú, ám a régiókban váltakozik több éghajlati altípus is. A telek enyhék, főleg a tengerparti részeken páradúsak. A tél folyamán nincs hosszan tartó esőzés.

andromedatravel_makrygialos_hoeses_3_20141231

A magasodó nagy hegyekben van havazás és azok közelében is előfordul hóesés. Sőt hatalmas nagy hókáosz, ha rengeteg esik. Volt ilyenben és olyanban is részem.

andromedatravel_makrygialos_hoeses_4_20150108

A havas lepel csodálatos természeti pillanatokat nyújt. Nézd csak!

andromedatravel_makrygialos_hoeses_5_20150108

És, ha kedvet kaptál, hogy a saját otthonod konyhájában egyszerűen elkészíts valami finom görög falatot: »»»akkor ezt nyugodtan nézd meg!

utazasok-nyaralas2-andromeda-travel-utazas-tengerparti-nyaralasELŐFOGLALÁS A KÖZVETLEN TENGERPARTI  NYARALÁSRA.  Garantált nyugodt a Star Beach Rezidencia Resort strandhotelapartmanban.

Kellemes társaság. Nyíltszívű, vidám vendéglátó görög család. Gyere fedezd fel a varázslatos tengerparti nyaralás minden titkát. Kitűnő szakképviseletünk könnyen elérhető a helyszínen és mindenben a segítségedre lesz.

» Ez nagyon érdekel, megnézem!

utazasok-szilveszter3SZILVESZTER GÖRÖGORSZÁGBAN TRADICIONÁLIS PROGRAMOKKAL!

Utazás az olimposzi istenek hazájába, csupaszív házigazda fogad. Hozd magaddal a cuki kis fürdőruhádat, mert sajátos hangulatú fürdőzés is lesz a rejtélyes termál völgyben. Szilveszterkor élő zenés görög est tánccal, mulatozással és ínycsiklandozó különleges vacsorával.

» Most Megnézem
andromedatravel-utazas