2020. év: Karnevál Toszkánában buszos körutazás Olaszországban Firenze és Pisa érintésével és magyar nyelvű idegenvezetés

 

A karnevál szóra a legtöbb embernek a riói, vagy a velencei ugrik be először. Ám ezeken kívül más lenyűgöző karneváli esemény is rejtőzik a kiemelt karneválok tárházában.

Ha eddig nem hallottál a hírneves toszkán karneválról, akkor épp itt az ideje, hogy bemutassuk.Tarts velünk!

Tudtad? Olaszországban, a velencei karnevál után a viareggiói karnevál a leghíresebb.

Mikor gyere velünk?

» 2020. február 21 – 24.

(4 nap / 3 éj)

busz_piros_h50

Utazás: autóbusszal
Szállás: ***szálloda
Ellátás: reggeli

Milyen program vár Rád ezen a csodás karneváli utazáson?

1.nap: Budapest-Montecatini Terme
Elutazás a kora reggeli órákban Szlovénián keresztül Olaszországba. Vár az ódon városok, nemes borok, szőlővel borított domboldalak festői világa. Itália egyik legszebb régiója festői tájaival, ciprus sorok díszítette domboldalaival, bájos kisvárosaival, gyönyörű villáival, finom boraival és változatos konyhájával garantáltan mindenkinek a szívét megdobogtatja. A sokszínű és változatos vidék, történelmi emlékei és látnivalói mellett számos kulturális programot is tartogat a látogatók számára, így utazásunk alkalmával mi is részesei lehetünk, majd egy színpompás, és izgalmas karneváli parádénak is. Szálláshely elfoglalása Toszkána tartomány hangulatos kisvárosában, Montecatini Termeben az esti órákban. A több, különböző hatású gyógyforrás köré épült város mára Olaszország legnagyobb gyógyturisztikai központja, mely az ivókúrákról híres. A pezsgő városközpontban hangulatos utcák, pálmafás terek, éttermek, bárok, üzletek várnak.

2. nap: Firenze
Reggeli után utazás Firenze városába. A “Virágok városa”, ahogy a helyiek egykor nevezték, a legenda szerint egy liliom mezőn épült fel. Erre a vörös liliom, a város jelképe is emlékeztet, melyet városnézésünk alkalmával cégéreken, zászlókon is megfigyelhetünk. Városnézésünk alkalmával megismerkedünk a híres Medici család történetével is, akik hosszú éveken keresztül uralkodtak a városban. A Santa Croce templom megtekintése után a város jelképéhez a híres Ponte Vecchiomhídjához látogatunk. Rövid szabadidő után megtekintjük a város politikai központját a Piazza della Signoria terét a Palazzo Vecchio épületével, a Loggia dei Lanzit híres szobraival, majd programunk a Dóm téren folytatódik. A délutáni órákban az Uffizi Képtár remekműveit csodálhatjuk meg részletes magyar tárlatvezetéssel (11.900,-Ft/fő* – jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni!). Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

3. nap: Pisa-Torre del Lago-Viareggio
Reggeli a szállodában, majd elutazás Pisa-ba, ahol a Csodák terén, a Keresztelő Kápolna, a Dóm és a világhírű Ferde Torony csodálatos összképe fogadja a látogatókat. (A Dómba való bejutás, illetve a Ferde Toronyba a feljutás csak a helyszínen, a szabad helyek függvényében lehetséges!). Rövid szabadidő után, folytatjuk utunkat, és Puccini városát, Torre del Lago-t keressük fel. Megtekintjük az egyik leghíresebb olasz zeneszerző villáját is, mely ma múzeumként működik, és ahol a Pillangókisasszony, a Tosca, a Bohémélet kottasorai világot láttak. Délután a tengerparti Viareggio-ba utazunk, ahol részvétel Olaszország egyik legnépszerűbb rendezvényén, a fergeteges színpompás karneváli kavalkádon. A felvonulás a Viale Regina Margherita sétányon zajlik – ami valójában 2 egymással párhuzamos, pálmákkal elválasztott széles út a tenger mentén. A látványos felvonulás kora délután kezdődik és nagyjából 2-3 órán át tart. A város sétányán hatalmas papírmasékkal, látványos, díszes karavánokkal vonulnak végig a jelmezesek. A Viareggio-i karnevál története az 1873-es évekre nyúlik vissza. Az első felvonulást a város szívében a Via Regia-n rendezték meg. Az első karnevál megrendezése viareggio fiatalok ötlete volt. Egy februári estén a Casinó kávézóban üldögélve kitalálták, hogy a városban a karnevált, egy felvonulással kellene megünnepelni. Még ebben az évben Húshagyó kedden megvalósult az ötletük, egészen pontosan 1873. február 24-én. Ez a története a ma már nagyon híres viareggioi karneválnak, mely az olaszok egyik kedvenc és legtöbbet látogatott rendezvénye. Az első világháborúban úgy tűnt, hogy a hagyománynak vége szakad, de aztán 1921-ben újra felvirágzik, és megszületik a karnevál himnusza is, “Coppa di Champagne”. Megdöbbentő méretű papírmasék, látványos alkotások akár 20 méter magas, 12 méter hosszú remekművek kápráztatják el a látogatókat! A Grandi Corsi Mascherati felvonulás 15 órakor kezdődik és majd három órán keresztül tart. Szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk vissza.

4. nap: Montecatini Terme-Villesse-Budapest
Hazautazás a kora reggeli órákban. Útközben még vásárlási lehetőség Villesse Tiara Shopping Bevásárlóközpontjában. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A helyek villámgyorsan telnek, ezért mihamarabb jelentkezz!

stoptablas_no_80e

Részvételi díj: 79.990,-Ft / fő

Vagy foglalj most Prémium Előfoglalási Kedvezményes áron 2020. évre, hely függvényében, mert ha legkésőbb 2020. január 15-ig megrendeled az utazásod és megrendeléskor a teljes összeget befizeted,
akkor a részvételi díj: 79.990,-Ft / fő helyett
most csupán 69.990,-Ft / fő*

* Prémium Előfoglalási Kedvezményes ár: utanként/dátumonként korlátozott számban vehető igénybe, határidőre történő teljes összeg befizetése esetén, hely függvényében. Csoportos foglalásokra nem érvényes. A kedvezményes árak a szabad helyek függvényében érvényesek. Kizárólag a munkatársaink által már visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek.

A részvételi díj tartalmazza: 3 éjszaka szállást 3* szállodában, kontinentális reggelit, buszos utazást a megadott alapútvonalon, személyenként 1 úti poggyász /max. 15 kg/ és 1 kézi poggyász szállítását.
A részvételi díj nem tartalmazza: kötelező baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást útlemondási biztosítással, regisztrációs díjat 2.490,-Ft / fő, helyszínen fizetendő költségeket és belépőket.
Félpanzió: 12.000,-Ft / fő; Egyágyas felár: 19.000,-Ft / fő.

Hol szeretnél csatlakozni? Az alábbi helyeken szállhatsz fel a buszra:
Budapest–Székesfehérvár–Siófok–Balatonlelle–Nagykanizsa (további felszállóhelyek létszámtól függően, egyeztesd velünk)

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről (személyenként értendő):
* Uffizi képtár, jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni: 11.900 Ft/fő
18-25 év között: 8.000 Ft/fő; 18 év alatt: 5.000 Ft/fő
(*a díj tartalmazza: belépőjegy, foglalási díj, magyar nyelvű tárlatvezetés)
-Pisa / 2 műemlék (Dóm+Keresztelő kápolna): 7 EUR
-Pisa / csak dóm: ingyenes
-Pisa / Ferde Torony: 18 EUR
-Pisa / busz: 2 EUR
-Viareggio Karnevál 18 EUR
-Firenze / Santa Croce Templom 8 EUR
-Firenze / helyi idegenvezető költsége 5 EUR
-Idegenforgalmi adó: 1-2 EUR/fő/éj, kötelezően fizetendő

A fakultatív kirándulásokon való részvétel nem kötelező, az egyes helyszínek és múzeumok egyénileg is meglátogathatóak

Busz jellemzői: Korszerű, légkondicionálóval/fűtéssel rendelkező (szezontól függően).
Szállások: standard szállodában, célszerűen és egyszerűen berendezett kétágyas szobákban, mindegyik saját fürdőszobás. A szállások kategóriája, szállodák hivatalos besorolása a körutazás oldalán szerepel. Az adott ország szálláshelyekre vonatkozó besorolása eltérhet a magyar előírásoktól. Hűtőszekrény általában nem tartozik a szállodai szobák felszereltségéhez. További információ az utastájékoztató dokumentumban kerül megadásra, amit indulás előtt legkésőbb 5 nappal kapnak meg e-mailben a Vendégeink.

Induláshoz minimális létszám: 45 fő
A programokban időrendi változás előfordulhat!

Gyere és jelentkezz még ma, várunk szeretettel!
Töltsd ki most az ár-előkalkuláció kérést itt:

A sikeres ár-előkalkulációkéréshez a *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!

Teljes neved, és írd meg azt is, hogyan szólítsunk meg*

E-mail címed*
Olyan e-mail címet adj meg, amit biztosan használsz és működik (kivéve yahoo), mert oda válaszolunk azonnal az előzetes ár-előkalkulációkérésed elküldése után.

Telefonszámod*
Valós telefonszámot írj be kérlek!

A gördülékenyebb ügyintézés végett, ha kéred, felhívunk telefonon, hogy egyeztessünk.*
Jelöld be, mikor hívjunk fel!
11-13 óra között kérek telefonhívást13-15 óra között kérek telefonhívást15-17 óra között kérek telefonhívástCsak akkor kérek telefonhívást, ha 1 napon belül nem válaszolok az e-mailre

Körutazás ideje*
Itt jelöld be az időpontot, kérlek!

Utasok létszáma*
Ide írd be, hányan jöttök a Karnevál Toszkánában körutazásra!

Étkezés*
Itt tudod megadni, milyen étkezést kérsz.

Uffizi Képtár magyar nyelvű tárlatvezetéssel: 11.900,-Ft/fő*
Ha részt kívánsz venni ezen a programon, akkor biztosítsd be a helyed előre, mert a helyszínen már nincs lehetőség a jelentkezésre!
Igen jelentkezem rá és foglaláskor fizetem 11900,-Ft/fő, nehogy lemaradjak rólaNem érdekel, inkább kihagyom, köszi

A busz alapútvonala, ahol csatlakozni tudsz a buszhoz*
Válaszd ki a számodra optimális fel- és leszállás helyét!
BudapestSzékesfehérvárSiófokBalatonlelleNagykanizsa

Utasbiztosítás*
(BBP) Azért fontos, ha ne adj Isten történne valami, jól jön a segítő kéz.
(70 év felett 300% pótdíjjal köthető.)

Igen kérem, 4 napra 1.600,-Ft/fő/4nap (70 év alatt pótdíjmentes)

Üzeneted*
Ha van, amit még fontosnak tartasz, írd meg itt az üzenetedben. Ha nincs közlendőd, akkor csak ezt írd ide: köszönöm.

Milyen eszközön megnyitva töltöd ezt a formot?*
Kérjük bejelölni, mert ezzel segíted a munkánkat. Köszönjük!
Ha van asztali számítógéped vagy laptopod, praktikusabb azon megnyitva kitölteni, mert a nagyobb kijelzőn könnyebb és átláthatóbb.

Asztali számítógépOkostelefonTabletLaptop

Facebook közösségi oldalon elérhető vagy?*
Ha igen, hol és milyen névvel? Beírhatod a közvetlen linket is!

Hol hallottál, olvastál az Andromeda Travelről?*
Ha interneten, kérjük segítsd munkánkat és írd meg hol pontosan.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot*
Elfogadom, igen

Hozzájárulok ahhoz, hogy az Andromeda Travel az e-mail címemre elektronikus hírlevelet, marketingcélú küldeményt küldjön.
Hozzájárulok, igen

Kérlek, írd be a lent látható ellenőrző kódot, mert a biztonság prioritás az Andromeda Travelnél. Mikor rákattintasz a KÜLDÉSRE, utána rögtön nézd meg az e-mail fiókod, mert oda érkezik a válaszunk. Csak akkor tudod sikeresen elküldeni, ha a csillagozottakat kitöltöd.

captcha

Nézd meg, hogy az adatvédelmi szabályzatot bepipáltad-e!

A *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!
A jelentkezés után pár percen belül küldünk egy visszaigazoló e-mailt. A díjbekérő összekészítésénél személyre szabottan figyelembe vesszük az összes kérésed, amit ránk bíztál.
Foglalás nem történt!

 

* * *