• 2020. év: ALBÁNIA körutazás busszal – Európa titkos szépségtára SZKOPJE, OHRID sok-sok látnivalóval, DURRES gyönyörű tengerparttal, TIRANA és DUBROVNIK érintésével

 

Mikor gyere velünk?

2020. szeptember 17 – 23.

(7 nap / 6 éj)

busz_piros_h50

Utazás: autóbusszal
Szállás: *** szálloda
Ellátás: reggeli

Albánia tipikusan olyan úti cél, aminek kapcsán furdalja az oldalunkat a kíváncsiság, és amelyet meglátogatva az ember rájön, hogy korábban teljesen mást képzelt róla. A Sasok földje sok-sok látnivalóval, gyönyörű tengerparttal és vendégszerető emberekkel vár bennünket. Izgalmas átmenet a keleti és nyugati világ között, és mégis Európa.

Milyen program vár Rád részletesen?

1. nap: Budapest-Szkopje
Találkozó Budapesten, a Déli Pályaudvar mellett, és indulás a kora reggeli órákban. Vár Európa utolsó titka, Albánia. Folyamatosan utazunk rövid pihenőkkel a tranzitszállásra. Szállásunk a 240 méter tengerszint feletti magasságban fekvő Szkopje városában lesz, ami a Macedón Köztársaság fővárosa és egyben legnagyobb városa. Este érkezünk a szállodába.

2. nap: Szkopje-Ohrid-Durrës
Reggeli a szállodában, majd Szkopjében városnézés. A Vardar folyó panorámája meghatározza Szkopje, az 1963-as nagy földrengés utáni, mai képét. A város mellett emelkedő Vodnó hegyen található a Balkán legnagyobb keresztje, amely 76 méter magas. Szkopjéban több mecset és épület található a török hódoltság idejéből. A város legfőbb nevezetességei gyalogosan bejárhatók, mint például a főtér és környéke, a Kale erőd, a Kőhíd, Teréz anya emlékház, és a Sveti Spas templom. Belvárosa érdekes kavalkád, sok különböző építészeti stílus egyvelege, amely talán kissé kaotikus, de ez adja meg a báját is. Városnézésünk során átsétálunk az 1300-ban épült kőhídon is. Szkopjét elhagyva, az Ohridi-tóhoz indulunk, mely a természet ajándéka a kicsiny makedón népnek és az idelátogató turistáknak. Az Ohridi-tó a Balkán-félsziget legöregebb, mintegy 5 millió évvel ezelőtt keletkezett tava. A tó északkeleti partján fekvő Ohrid fontos ortodox egyházi központ volt a X. századtól 1767-ig, fénykorában „szláv Jeruzsálem”-ként emlegették. Gyönyörű régi épületei világörökségi rangot adtak a városnak. Az Ohridi-tó 1979-ben, az épületegyüttesek 1980-ban lettek az UNESCO természeti-kulturális világörökségi helyszínei. A város jelképe a X. századi fellegvár, melynek 3 km hosszú várfalát 18 bástya és 4 várkapu tagolja. Az óváros sokablakos, fehérre meszelt házai a XVIII. századtól állnak ezen a helyen. Itt van az Ohrid-i Néprajzi Múzeum. Az esti órákban érkezünk Albánia tengerparti üdülővárosába Durrës-be, ahol a szállást elfoglaljuk.

3. nap: Berat-Apollónia
Reggeli után fakultatív kirándulás Albánia legszebb városaiba (20 EUR/fő). Első megállónk az Osum folyó mentén fekvő Berat városa, amelyet két hegy fog közre, a Tomorr- és a Shpirag-hegyek. Utóbbiak két legendabéli óriásról kapták a nevüket. Az „ezerablakos város”, az ország legősibb települése, 2008 óta a Világörökség része. A sokablakos fehérre meszelt házak hűen őrzik a városka egykori hangulatát. A festői kisváros legfontosabb látnivalója a város fölé magasodó sziklára épült várnegyed, a Kala. Következő megállónk Apollónia, amely az ókori Illíria déli részének egyik legjelentősebb városa volt az Adriai-tengerbe ömlő Vjosa egykori torkolatvidékén. A fénykorában 40-50 ezer lakosú város az északabbra fekvő Epidamnosszal együtt egy évezreden keresztül meghatározó szerepet játszott az illírek lakta vidék gazdasági, társadalmi és kulturális életében. A romváros ma, a középkori Szűz Mária kolostort és az Apollóniai Régészeti Múzeumot is magában foglaló régészeti park Közép-Albániában, mely az ország egyik legjelentősebb régészeti emlékhelye. 2014 óta Albánia világörökségi listára javasolt kulturális helyszíneinek egyike. Megnézzük a romvárost, majd a romterület mellett lévő, a XIII. században épült Szűz Mária kolostort tekintjük meg, mely ma múzeum. A műtárgyakban gazdag kiállítás és az ásatási leletek megtekintése után visszautazunk a szállásra.

4. nap: Tirana-Kruja
Reggeli, majd utazás Albánia fővárosába. Tirana városa, Albánia központi részén, az Adriai-tengertől 35 kilométernyire, az 1613 méteres Dajti-hegy lábánál, a Lana és a Tirana folyók partján fekszik, 110 méteres átlagos tengerszint feletti magasságban. A fővárost délről és nyugatról ritkásan erdősült hegyek veszik körbe. Városnézésünket a Tirana központi terén álló Skander bég lovasszobránál kezdjük. Gyalogos városnézésünk során megtekintjük a Et’hem Bey mecsetet, a hozzá tartozó sahat-kula-t (óratorony), a teret szegélyező opera épületét, a Nemzeti Könyvtár épületét, valamint a Nemzeti Történelmi Múzeum épületét. Tiranai sétánk után Kruja várához utazunk, amely az albán nép egyik nemzeti szimbóluma, Szkander bég szülőhelye és hadiszállása. A bejárható középkori várfalmaradványok, a felújított citadella, valamit Albánia egyik fő látványossága a szűk sikátoros bazár vár itt ránk. A városban szinte minden látnivaló a nemzeti hős, Szkander bég nevéhez kapcsolódik. Városnézésünk során megtekintjük a bég híres várát, ahol a Szkander bég Múzeum, valamint a látványos, több szinten elhelyezkedő gazdag néprajzi kiállítás is található. Szabadidő és vásárlási lehetőség a bazárban, ahonnan szép kilátás nyílik a várra is. Helyi röviditalok (raki), hímzések, szőnyegek, sálak, olajfából faragott kanalak, rézedények, és a régi népviselet darabjai mellett Szkander bég szobrokat lehet venni minden mennyiségben. Visszautazunk Durrësbe. Előre megrendelt félpanzió esetén vacsora a szállodában.

5. nap: Durrës-Shkodra-Budva
Búcsúzunk az ország egyik legrégebbi városától és legjelentősebb kikötővárosától, de indulás előtt még felkeressük a II. században emelt római kori amfiteátrumot, és a nézőtere alatti díszes, mozaikokkal ékesített kápolnát. Ezt követően a délelőtti órákban Skhodra város felé indulunk. Kis tóparti sétára megállunk Shkodra-ban, megtekintjük a várat, majd átlépjük Albánia – Crna-Gora (Montenegro) határát. Montenegró a Fekete-Hegyek országaként is ismert, és következő megállónk az egyik legszebb városa Budva lesz, mely a montenegrói turizmus metropolisza. A természeti szépségek mellett, mint a szigetek és a festői partszakaszok, Budva gazdag történelmi emlékekben is. Sétálunk Budva óvárosában, amely egy kicsiny félszigeten fekszik és a kulturális örökség bölcsője. Keskeny utcák keresztezik egymást, kis terekkel és híres épületekkel, mint például a Szentháromság templom. Városnézésünk után utazás a szállásra. Szálláshely elfoglalása Budva környékén az esti órákban.

6. nap: Dubrovnik-Szarajevó
Reggeli után utazás Dubrovnikba, melyet szépségének köszönhetően az Adriai-tenger Királynőjeként is gyakran emlegetnek. Horvátország egyik legszebb városa vár ránk. Az Adria gyöngyének nevezett várost korábban a Délszláv Athénnek is titulálták. A város a horvát művészet, a horvát nyelv és irodalom egyik központja, lakhelye sok híres költőnek, írónak, festőművésznek és tudósnak. Központja 1979 óta a Kulturális Világörökség részét képezi. Városnézés, és bástyajárás, melynek során gyönyörű panoráma nyílik az óvárosra, az erődrendszerre, és a környező szigetekre. Ezután Bosznia–Hercegovina fővárosa, Szarajevó felé indulunk. A Neretva folyó úgy kísér bennünket belső Bosznián keresztül, mintha azt akarná, hogy szép emléket vigyen magával a vándor, aki hosszú utat tett meg. A Neretva–kanyon egy türkiz ékszer, ahol az utazó lelke megpihen és a táj szépségébe feledkezhet. Festői tájakon keresztül vezet az utunk ma esti szállásunkra, mely Szarajevó városában lesz.

7. nap: Szarajevó-Budapest
Reggeli a szállodában, és utána felkészülünk a hazautazásra. Mielőtt megkezdenénk utazásunkat Magyarországra, még gyalogos városnézés Bosznia-Hercegovina csodálatos fővárosában. A drámai csúcsok között elterülő Szarajevó nyüzsgő és vendégszerető város. A háború megviselte ugyan a város épületeit, az 1992 és 1996 közötti ostrom mérhetetlen károkat okozott. Azóta azonban a nyüzsgő, sokszínű, múzeumokban gazdag várost szinte teljesen újjáépítették. Ismerkedés a legfontosabb látnivalókkal, köztük a Bascarsija-dzsámi, és a Sebilj-téri Szarajevó-kút, melynek – a legenda szerint – ha iszik a vizéből valaki, az visszatér a városba. A kora délutáni órákban indulunk Magyarország felé. Késő este érkezünk Budapestre.

A helyek villámgyorsan telnek, ezért mihamarabb jelentkezz!

stoptablas_no_80e

Részvételi díj: 145.990,-Ft / fő

Vagy előregisztrációs áron (hely függvényében), ha legalább 60 nappal indulás előtt rendeled meg utazásod, akkor a kedvezményes részvételi díj: 145.990,-Ft / fő helyett most csak 139.990,-Ft / fő.

Vagy foglalj Prémium Előfoglalási Kedvezményes áron 2020. évre, hely függvényében, mert ha legkésőbb 2020. március 27-ig megrendeled az utazásod és megrendeléskor a teljes összeget befizeted, akkor a prémiumkedvezményes részvételi díj: 145.990,-Ft / fő helyett most csupán 125.990,-Ft / fő.

Prémium Előfoglalási Kedvezményes ár: utanként/dátumonként korlátozott számban vehető igénybe, határidőre történő teljes összeg befizetése esetén.
A kedvezményes árak csoportos foglalásokra nem érvényesek. A kedvezményes árak a szabad helyek függvényében érvényesek. Kizárólag a munkatársaink által már visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek.

A részvételi díj tartalmazza: szállást 6 éjszakára 3* szállodában, kontinentális reggelit, buszos utazást a megadott alapútvonalon, személyenként 1 úti poggyász /max. 15 kg/ és 1 kézi poggyász szállítását.
A részvételi díj nem tartalmazza: kötelező baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást útlemondási biztosítással, regisztrációs díjat 2.490,-Ft / fő, helyszínen fizetendő költségeket és belépőket.
Félpanzió: 22.000,-Ft / fő; Egyágyas felár: 33.000,-Ft / fő.

Hol szeretnél csatlakozni?

Az alábbi helyeken szállhatsz FEL a buszra:
Budapest–Kecskemét–Szeged (további felszállóhelyek létszámtól függően, egyeztesd velünk)

Az alábbi helyeken szállhatsz LE a buszról:
Szekszárd–Paks–Dunaújváros–Budapest (további leszállóhelyek létszámtól függően, egyeztesd velünk)

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről (személyenként értendő):
-Audio-Guide használat: 2.100,-Ft, kötelezően fizetendő
(a speciális adó-vevő készüléket és fülhallgatót használva a mikrofonba beszélő idegenvezető előadása még jobban élvezhető, jelentős mértékben segíti a városnézések zavartalanságát)
-Teréz anya háza: 1 EUR
-Ohrid/Zsófia templom: 2 EUR
-Ohrid/St. Panteleimon: 2 EUR
-Ohrid/Samuli erőd: 1 EUR
-Ohrid/helyi idegenvezetés: 3 EUR
-Gjirokastra erőd: 2 EUR
-Fegyvermúzeum: 2 EUR
-Gjirokastra/Etnográfiai múzeum: 2 EUR
-Butrinti romváros: 5 EUR
-Berat vár: 3 EUR
-Durrës amfiteátrum. 3 EUR
-Et’hem Bey: 1 EUR
-Skodra vár (Rozafa Fortress) + kisbusz: 5 EUR
-Faljárás fakultatív program: 120 HRK
-Dubrovnik/Ferences kolostor: 4 EUR
-Szarajevó/dzsámi: 2,50 EUR
-Szarajevó/szerb templom: 2,50 EUR
-Szarajevó/medresze: 2,50 EUR
-Idegenforgalmi adó helyszínen fizetendő.

Busz jellemzői: Korszerű, légkondicionálóval/fűtéssel rendelkező (szezontól függően).
Szállások: ***-os szállodákban, célszerűen és egyszerűen berendezett standard kétágyas szobákban, mindegyik saját fürdőszobás. Kumanovo 1 éj, Pogradec 1 éj, Saranda 1 éj, Durres 1 éj, Tivat 1 éj, Szarajevó 1 éj. A szállások kategóriája, szállodák hivatalos besorolása a körutazás oldalán szerepel. Az adott ország szálláshelyekre vonatkozó besorolása eltérhet a magyar előírásoktól. Hűtőszekrény általában nem tartozik a szállodai szobák felszereltségéhez. További információ az utastájékoztató dokumentumban kerül megadásra, amit indulás előtt legkésőbb 5 nappal kapnak meg e-mailben a Vendégeink.

Induláshoz minimális létszám: 45 fő
A programokban időrendi változás előfordulhat!

Kíváncsi vagy, milyen idő vár? Nézd meg itt ››› Időjárás

Gyere és feltétlen foglald le ma a helyedet, várunk szeretettel.
Töltsd ki most a jelentkezési lapot itt:

  A sikeres ár-előkalkuláció kéréshez a *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!

  Teljes neved, és írd meg azt is, hogyan szólítsunk meg*

  E-mail címed*
  Olyan e-mail címet adj meg, amit biztosan használsz és működik (kivéve yahoo), mert oda válaszolunk azonnal az előzetes ár-előkalkuláció kérésed elküldése után.

  Telefonszámod*
  Valós telefonszámot írj be kérlek!

  A gördülékenyebb ügyintézés végett, ha kéred, felhívunk telefonon, hogy egyeztessünk.*
  Jelöld be, mikor hívjunk fel!
  11-13 óra között kérek telefonhívást13-15 óra között kérek telefonhívást15-17 óra között kérek telefonhívástCsak akkor kérek telefonhívást, ha 1 napon belül nem válaszolok az e-mailre

  Körutazás ideje*
  Itt jelöld be az időpontot kérlek!
  2020. szeptember 17-23.

  Utasok létszáma*
  Ide írd be, hányan jöttök a Albánia körutazásra!

  FELSZÁLLÁS helye a buszra, a busz alapútvonalán*
  Válaszd ki a számodra optimális felszállás helyét, ahol csatlakozni tudsz a buszhoz!
  BudapestKecskemétSzeged

  Buszról LESZÁLLÁS helye, a busz alapútvonalán*
  Válaszd ki, hogy melyik a számodra optimális leszállási hely!
  SzekszárdPaksDunaújvárosBudapest

  Utasbiztosítás*
  Azért fontos, ha ne adj Isten történne valami, jól jön a segítő kéz.
  (70 év felett 300% pótdíjjal köthető.)

  Igen kérem, 7 napra 3850,-Ft/fő/7nap (70 év alatt pótdíjmentes)

  Üzeneted*
  Ha van, amit még fontosnak tartasz, írd meg itt az üzenetedben.

  Milyen eszközön megnyitva töltöd ezt a formot?*
  Kérjük bejelölni, mert ezzel segíted a munkánkat. Köszönjük!
  Ha van asztali számítógéped vagy laptopod, praktikusabb azon megnyitva kitölteni, mert a nagyobb kijelzőn könnyebb és átláthatóbb.

  Asztali számítógépOkostelefonTabletLaptop

  Facebook közösségi oldalon elérhető vagy?*
  Ha igen, hol és milyen névvel? Beírhatod a közvetlen linket is!

  Hol hallottál, olvastál az Andromeda Travelről?*
  Ha interneten, kérjük segítsd munkánkat és írd meg hol pontosan.

  Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot*
  Elfogadom, igen

  Hozzájárulok ahhoz, hogy az Andromeda Travel az e-mail címemre elektronikus hírlevelet, marketingcélú küldeményt küldjön.
  Hozzájárulok, igen

  Kérlek, írd be a lent látható ellenőrző kódot, mert a biztonság prioritás az Andromeda Travelnél. Mikor rákattintasz a KÜLDÉSRE, utána rögtön nézd meg az e-mail fiókod, mert oda érkezik a válaszunk. Csak akkor tudod sikeresen elküldeni, ha a csillagozottakat kitöltöd.

  captcha

  Kérlek, az alábbi mezőt mindenképp jelöld be.


  Nézd meg, hogy az adatvédelmi szabályzatot bepipáltad-e!

  A *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!
  A jelentkezés után pár percen belül küldünk egy visszaigazoló e-mailt. A díjbekérő összekészítésénél személyre szabottan figyelembe vesszük az összes kérésed, amit ránk bíztál.
  Foglalás nem történt!