2019. év: HERKULESFÜRDŐ és KAZÁN SZOROS körutazás Erdélyben – DÉVA és ORSOVA, és a BIGÉRI vízesés érintésével

 

Utazás ideje:

2019. április 19 – 22.
2019. október 23 – 26.

(4 nap / 3 éj)

busz_piros_h50

Utazás: autóbusszal
Szállás: *** szálloda (1 éj Déva és 2 éj Herkulesfürdő)
Ellátás: félpanzió

Nézd, milyen szuper program vár Rád!

1.nap : Budapest-Temesvár-Déva
Reggeli indulás után Nagylaknál átlépjük a határt és Temesvárra érkezünk, ahol városnézés és szabad program keretében ismerkedünk a várossal. A város földrajzi fekvésének köszönhetően a történelem során stratégiai fontosságú hely volt. Kulturális és különösen az építészeti gazdagsága miatt “Kis Bécsnek” is nevezik. Városnézésünk során meglátogatjuk Dózsa György kivégzésének a helyszínét is. Emlékezünk az 1989-es forradalom áldozataira a belvárosi református és az ortodox Metropolitán templomban. Továbbutazunk a Retyezát hegyvonulatival párhuzamosan, majd Dévára érkezünk, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

2.nap: Déva-Vajdahunyad-Herkulesfürdő
Reggel meghódítjuk Déva várát, mely a Kőműves Kelemenről szóló balladából ismert. Ezt követően Vajdahunyadon a Hunyadiak gótikus várkastélyába látogatunk, melyet Mikszáth Kálmán „a várak királyának” nevezett. Az impozáns épület a régi Magyarország legszebb vára volt. Látogatásunk után rövid szabadidő, majd folytatjuk utazásunkat. A festői Vaskapu szoroson keresztül nekivágunk a hegyeknek, és megérkezünk a híres és csodás környezetben fekvő Herkulesfürdőre, amely a XIX. század végén a Monarchia egyik legelegánsabb fürdőhelye volt. Az európai hírű fürdőhely, a Mehadia és Cserna hegység által körülvett völgyben fekszik, a Kazán szorostól mindössze 25 km-re. A Cserna folyó völgyében levő melegforrásokat már a rómaiak is ismerték. Herkulesnek templomot és oltárt emeltek itt, aki a melegforrások istene volt. Fürdőjét valószínűleg Traianus császár építtette, ásatásakor Herkules szobrok és fogadalmi táblák kerültek elő. Sétát teszünk a fürdőhely természet alkotta sziklái és ember által emelt építményei között, miközben felelevenítjük a régi korok hangulatát. Vacsora és szállás Herkulesfürdőn szállodában.

3.nap: Orsova-Kazán szoros-Herkulesfürdő
Reggeli után kirándulunk Orsovára, ahol két évig őrizték a magyar koronát, és megnézzük ennek az emléktábláját az 1974-ben épült katolikus templomban, ahol még John Lennont, Lenint, Nadia Comanest is láthatjuk Jézussal a templom szent képein. Majd hajóra szállunk és 3 órás kirándulást teszünk a festői Kazán szorosban, a Dunán (Hajójegy: 5.500 Ft/fő* – jelentkezéskor fizetendő!). A hajón fakultatív halas ebédet lehet rendelni. Kora délután meglátogatjuk a Vaskapu erőművet, és a múzeumban megismerjük a megaépítkezés fortélyait, adatait, valamit a turbinák működését. Késő délután Herkulesfürdőn szabad program, fürdési lehetőség.

4.nap: Bigéri vízesés-Arad-Budapest
Reggeli indulást követően a Bigéri vízeséshez látogatunk, amely a világ egyik legszebb, és egyben legkülönlegesebb vízesése. Az Almás-hegység és az Aninai-hegység határolta medencében, a Ménes-völgyben, a Bigéri Természetvédelmi Területen találjuk ezt a 8 méter magas vízesést. Megcsodálhatjuk, ahogyan a Minis patak a zöld moha borította, kupolaszerű, lépcsőzetes mésztufán zúdul alá. A természeti csoda közelében eltöltött idő után Aradra utazunk, ahol rövid buszos városnézés és az újra felállított Szabadság szobor megkoszorúzása után utunkat Budapest felé folytatjuk. Késő este érkezünk meg Budapestre.

stoptablas_no_80e

A helyek villámgyorsan telnek, ezért minél előbb jelentkezz erre a szépséges erdélyi élményre!

Részvételi díj: 64.990,-Ft / fő helyett előregisztrációs kedvezménnyel,
ha legalább 60 nappal indulás előtt rendeled meg utazásod, csak

59.990,-Ft / fő

Kedvezményes ár: utanként/dátumonként korlátozott számban vehető igénybe, határidőre történő befizetés esetén. Csoportos foglalásokra nem érvényes. A kedvezményes árak a szabad helyek függvényében érvényesek. Kizárólag a munkatársaink által már visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek.

A részvételi díj tartalmazza: szállást 3 éjszakára, kontinentális reggelit és vacsora ellátást, buszos utazást a megadott alapútvonalon, személyenként 1 úti poggyász /max. 15 kg/ és 1 kézi poggyász szállítását.
A részvételi díj nem tartalmazza: kötelező baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást útlemondási biztosítással, regisztrációs díjat 2.490,-Ft / fő, helyszínen fizetendő költségeket és belépőket.
Egyágyas felár: 14.990,-Ft / fő.

Hol szeretnél csatlakozni? Az alábbi helyeken szállhatsz fel a buszra:
Budapest–Kecskemét–Szeged (további felszállóhelyek létszámtól függően, egyeztesd velünk)

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről (személyenként értendő):
* Hajókirándulás, jelentkezéskor fizetendő: 5.500 Ft/fő
-Temesvár templomok: 10 Lej
-Déva felvonó: 20 Lej
-Vajdahunyad: 30 Lej
-Bigéri vízesés: 5 lej
-Vaskapu erőmű (múzeum+turbinaterem): 10 Lej
-Orsova: 5 Lej
-Ebéd a hajón: 40 Lej
-Herkulesfürdő termál belépő:  8 Lej/nap

Busz jellemzői: Korszerű, légkondicionálóval/fűtéssel rendelkező (szezontól függően).
Szállás felszereltsége: Ágyak: Kétszemélyes franciaágy 120-140 cm széles, egyszemélyes ágy 80-90 cm széles. Szállások:
standard szállodákban célszerűen és egyszerűen berendezett kétágyas szobákban, mindegyik saját fürdőszobás. A szállások kategóriája, szállodák hivatalos besorolása a körutazás oldalán szerepel. Az adott ország szálláshelyekre vonatkozó besorolása eltérhet a magyar előírásoktól. Hűtőszekrény általában nem tartozik a szállodai szobák felszereltségéhez. További információ az utastájékoztató dokumentumban kerül megadásra, amit indulás előtt legkésőbb 5 nappal kapnak meg e-mailben a Vendégeink.
Induláshoz minimális létszám: 45 fő
A programokban időrendi változás előfordulhat!

Gyere és feltétlen foglald le ma a helyedet, várunk szeretettel.
Töltsd ki most a jelentkezési lapot itt:

A sikeres ár-előkalkuláció kéréshez a *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!

Teljes neved, és írd meg azt is, hogyan szólítsunk meg*

E-mail címed*
Olyan e-mail címet adj meg, amit biztosan használsz és működik (kivéve yahoo), mert oda válaszolunk azonnal az előzetes ár-előkalkulációkérésed elküldése után.

Telefonszámod*
Valós telefonszámot írj be kérlek!

A gördülékenyebb ügyintézés végett, ha kéred, felhívunk telefonon, hogy egyeztessünk.*
Jelöld be, mikor hívjunk fel!
11-13 óra között kérek telefonhívást13-15 óra között kérek telefonhívást15-17 óra között kérek telefonhívástCsak akkor kérek telefonhívást, ha 1 napon belül nem válaszolok az e-mailre

Körutazás ideje*
Itt jelöld be az időpontot, várunk szeretettel!
2019. április 19-22.2019. október 23-26.

Utasok létszáma*
Ide írd be, hányan jöttök a Herkulesfürdő körutazásra Erdélybe!

A busz alapútvonala, ahol csatlakozni tudsz a buszhoz*
Válaszd ki a számodra optimális fel- és leszállás helyét!
BudapestKecskemétSzeged

Hajókirándulás a Kazán szorosban*
Ha részt kívánsz venni ezen a programon, akkor biztosítsd be a helyed előre, mert a helyszínen már nincs lehetőség a jelentkezésre!
Igen jelentkezem rá és foglaláskor fizetem a hajójegyet 5500,-Ft/fő, nehogy lemaradjak rólaNem érdekel, inkább kihagyom, köszi

Utasbiztosítás*
Azért fontos, ha ne adj Isten történne valami, jól jön a segítő kéz.
(70 év felett 300% pótdíjjal köthető.)

Igen kérem, 4 napra 1600,-Ft/fő/4nap (70 év alatt pótdíjmentes)

Üzeneted*
Ha van, amit még fontosnak tartasz, írd meg itt az üzenetedben.

Milyen eszközön megnyitva töltöd ezt a formot?*
Kérjük bejelölni, mert ezzel segíted a munkánkat. Köszönjük!
Ha van asztali számítógéped vagy laptopod, praktikusabb azon megnyitva kitölteni, mert a nagyobb kijelzőn könnyebb és átláthatóbb.

Asztali számítógépOkostelefonTabletLaptop

Facebook közösségi oldalon elérhető vagy?*
Ha igen, hol és milyen névvel? Beírhatod a közvetlen linket is!

Hol hallottál, olvastál az Andromeda Travel Utazási Irodáról?*
Ha interneten, kérjük segítsd munkánkat és írd meg hol pontosan.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot*
Elfogadom, igen

Hozzájárulok ahhoz, hogy az Andromeda Travel Utazási Iroda az e-mail címemre elektronikus hírlevelet, marketingcélú küldeményt küldjön.
Hozzájárulok, igen

Kérlek, írd be a lent látható ellenőrző kódot, mert a biztonság prioritás az Andromeda Travel Utazási Irodánál. Mikor rákattintasz a KÜLDÉSRE, utána rögtön nézd meg az e-mail fiókod, mert oda érkezik a válaszunk. Csak akkor tudod sikeresen elküldeni, ha a csillagozottakat kitöltöd.

captcha

Nézd meg, hogy az adatvédelmi szabályzatot bepipáltad-e!

Kérlek, az alábbi mezőt mindenképp jelöld be.


A *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!
A jelentkezés után pár percen belül küldünk egy visszaigazoló e-mailt. A díjbekérő összekészítésénél személyre szabottan figyelembe vesszük az összes kérésed, amit ránk bíztál.