• 2021. év: FIRENZE körutazás – minden, ami belefér. Látogatás PISTOIA múltjába és PRATO ódon falai közé és Leonardo da VINCI festői városába. Ez a körutazás egy életre elvarázsol, vesd bele magad a reneszánsz bölcsőjébe.

A reneszánsz bölcsője, FIRENZE, amit Te is garantáltan imádni fogsz.

Olvastad a lebilincselő Napsütötte Toszkána c. könyv vidám történetét vagy láttad a többszörös Oscar-díjas Szoba kilátással c. örökzöld filmet?

florence_firenze

Firenze az a város, amire a „káprázatos”, vagy a „bámulatos” jelzők nem elegendők, mert nem fejezik ki azt a megismételhetetlen miliőt, amit ez a város nyújt, a néhai reneszánsz kor eltüntethetetlen lenyomataival. Firenze és környéke történelmét sejtelmesen átszövik a hatalomért folytatott harcok, összeesküvések, intrikák.

firenze6 firenze8 firenze15

 

Ez az a hely, amiről mindenki hallott vagy tud is valamennyit, mert tanultuk a történelem órán, hogy hajdan az egyik legtekintélyesebb família, a Medici család uralma évszázadokon át virágzott, vagy, ha felidézed a művészettörténeti órákról Michelangelo-t, akkor el tudod képzelni, hogy milyen lehetett, amikor Firenze vált az itáliai szellemi élet és művészet központjává, és a legkitűnőbb művészeken kívül a legjelesebb filozófusok is a legpompázatosabb nemesi udvarok köré gyülekeztek, hogy maradandót alkossanak…

…de a fantázia még kevés! Ahhoz, hogy mindazt a történelmi és kulturális tekintélyt, belső varázsának titkát, Firenze „lelkét” megtapasztald, ide el kell jönnöd, és élőben a saját szemeddel kell érzékelned, finoman kell ízlelgetned és magadba kell szívnod!

  firenze_5-e firenze14-e

Ábrándoztál valaha arról, hogy:

lásd egyszer a történelemkönyvekből már ismert reneszánsz világ nagyságát;
✓ részesülj és töltekezz akár egy napra is Firenze város előkelő, minőségi életre serkentő életérzéséből;
✓ végigsétálj az Arno folyó felett átívelő Ponte Vecchio “öreg” hídon, és beless a híres ötvösök és aranyművesek piciny műhelyeibe, miközben megcsillan a fény a szebbnél szebb remekműveken;
hitelesen megtudj mindent Firenze Világörökség részévé nyilvánított történelmi belvárosáról, ahol rád vár a kincset érő műemlékek felfedezése,

akkor gyere velünk, és mi megmutatjuk Neked miket rejtenek a középkori városfalak.

firenze11 firenze13

Sőt, a 4 napos városlátogatás alatt Firenze mellett Olaszország másik három nem mindennapi kisvárosának is szentelünk néhány órát, melynek során érintjük Toszkána második legnagyobb városát, Prato-t, a reneszánsz polihisztor Leonardo da Vinci szülőföldjét, Vinci-t, és Pistoia-t, ahol a középkori vas- és fegyverkovács manufaktúrákban az első pisztolyok készültek.

prato_2 vinci_1 pistoia_1

A program, melyet nagy gondossággal és precizitással állítottuk össze, egyik érdekessége, hogy a buszos utazáson kívül vonattal is közlekedünk a városok között, mely tovább színesíti olaszországi kalandozásunkat.

Ugyan miért lényeges egy felkészült idegenvezető kísérete? Csak az ő tudása hatalmának segítségével ismered meg igazán a legnépszerűbb és leghíresebb nevezetességeket. Csodálkozol, ugye? Pedig nem mindegy, hogy ott vagy és nézel vagy olyan ismeretek birtokában érkezel haza az utad után, ami nem adatik meg, ha profi idegenvezető nélkül kolbászolsz.

firenze_6 firenze2 firenze12

A kényelmes menetrendet követve és az optimális útvonalakat betartva értékes időt és felesleges kimerülést tudunk megspórolni, ráadásul nem kell szaladgálnod és céltalanul bolyonganod össze-vissza, mint egy mérgezett egér. És ez még nem minden, mert…

– a középkori reneszánsz világ egyik leggazdagabb városába nyersz bebocsájtást, ahol lépten nyomon frenetikus múzeumokba, gazdagon díszített templomokba, impozáns palotákba, múltidéző régészeti lelőhelyekbe botlik még a “kezdő” turista is,
– olyan szellemiségek nyomdokaiban barangolhatsz, mint például Michelangelo, vagy Leonardo Da Vinci;
– a Föld bolygó legjelentősebb alkotásaiban gyönyörködhetsz az Uffizi képtárban, amely különleges festmények és felbecsülhetetlen antik szobrok gyűjteménye;
– ámulatba ejtő épületek, szökőkutak, terek és parkok várják az ide utazókat, vagyis Téged;
– éld át az olaszos „dolce vita”-t, azaz a könnyedséget, az ízlésességet és az ízletességet még nem is említettem;
– itt még a levegő illatában is érezni a citrusfák, az olívaolaj és a pomodoro illatát…

Ismerd meg velünk Itália ízeit, a toszkán főváros Firenze értékeit és históriáját, és nevezz be a 4 napos körutazásunkra!

firenze7 firenze19

Mikor gyere velünk?

Az alábbi turnusokban kalauzolunk el Firenze szűk utcácskáin és monumentális terein:

» 2021. március 12 – 15.
» 2021. április 2 – 5. / Húsvét
» 2021. augusztus 19 – 22.
» 2021. október 23 – 26.

(4 nap / 3 éj)

busz_piros_h50

Utazás: autóbusszal
Szállás: ***szálloda
Ellátás: reggeli

Milyen program vár Rád részletesen?

1. nap: Budapest-Pistoia-Montecatini Terme
A kora reggeli órákban indulunk Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Itália egyik legszebb tartományába. A kora délutáni órákban rövid látogatást teszünk Pistoia falakkal körülölelt, középkori hangulatú belvárosába. A pistoiai Dóm teret az ország egyik legszebb terének tartják számon, nem véletlenül, hiszen itt találhatók a város legfontosabb épületei: Katedrális, Harangtorony, Keresztelő kápolna, Városháza és a Palazzo Pretorio. A Dóm teret övező kis utcácskák és terek alkotják ennek a kincsekkel teli városnak a központját, ahol szép számmal találunk kézműves műhelyeket is. Városnézésünk után megérkezünk este a Montecatini Terme környékén található szálláshelyünkre. A gyógyvízéről híres városban este még sétálhatsz egyet a város főutcáján, ahol üzletek, bárok várják a vendégeket. A város pálmafákkal, szökőkúttal ékeskedő hangulatos főtere, a Piazza del Popolo mindenképpen megér egy rövid sétát.

prato_1

2. nap: Firenze-Vinci
Reggelizünk a szállodában, majd utazunk Toszkána tartomány fővárosába, az Arno folyó partján fekvő pompázatos Firenzébe. A városról talán először a festői toszkán táj, a híres Ponte Vecchio, a Medici család vagy egyszerűen a reneszánsz jut eszünkbe. Firenze tekintélyes múltra tekint vissza, hiszen évszázadokon át a Medici-család uralta, 1865-70 között az Olasz Királyság fővárosaként működött. Közel 383 ezer lakosával, Olaszország legszebb nagyvárosai közé tartozik. A város látnivalói között számtalan művészeti és történelmi emlék található, a központját 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Gyalogos városnéző program vár ránk a történelmi városközpontban, amit a Szent Kereszt templom megtekintésével kezdünk. A város pantheonjának is nevezett gótikus Santa Croce templomban a legjelentősebb sírok között találjuk Michelangelo sírját is. Sétánk során érintjük a híres Uffizi Képtár épületét, majd a város politikai központja a Piazza Signoria következik. Ezután az Uffizi Képtár* remekműveit csodálhatjuk meg részletes magyar nyelvű tárlatvezetéssel (11.900,-Ft/fő* – jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni!). A délutáni órákban elutazunk a reneszánsz polihisztorának, Leonardo da Vinci-nek a szülővárosába. Látogatás a toszkán dombvidék által védett, olíva ligetekkel körülölelt Vinci festői kisvárosába. A várban található múzeum egyedülálló betekintést nyújt egy lángoló elme fantasztikus, korát megelőző találmányainak gyűjteményébe. A múzeum és a lakóház megtekintése után  visszautazunk a szálláshelyünkre.

firenze3 firenze17

3. nap: még több Firenze
Megreggelizünk és utána elutazunk Firenzébe. A város nevének eredetével kapcsolatban számos legenda ismert, a mai napon mi is megismerkedünk ezekkel a történetekkel. Délelőtt szabadidő a belvárosban, vásárlási lehetőség, illetve folytathatod a városnézést egyénileg vagy választhatod a fakultatív városnézést helyi idegenvezetővel. Ha a helyi idegenvezetős fakultatív városnézés mellett döntesz (9.900,-Ft/fő* – jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni!), akkor erre számíthatsz: először az Akadémia épületét keressük fel, ahol részletes magyar nyelvű tárlatvezetéssel megcsodálhatjuk a kiállított remekműveket, és a híres Dávid szobrot is. Ezt követően megtekintjük a Medici Palotát kívülről, a San Lorenzo templomot a Michelangelo tervezte pompás lépcsősorral, majd a Medici kápolna következik, ahol Michelangelo leghíresebb művei közül a Medici sírokat díszítő szimbolikus szobrok fogadnak. Városnézésünket a Santa Maria Novella Bazilikánál fejezzük be.
A várostól a Piazzale Michelangelo teréről nyíló fantasztikus panorámával búcsúzunk, majd visszautazunk Montecatini Terme városába, és a szálláshelyünkön álomra hajtjuk a fejünket.

 firenze9 medici_palace_firenze

4. nap: Montecatini Terme-Budapest
Finom reggelink elfogyasztása után hazautazunk. Érkezésünk Budapestre a késő esti órákban várható.

firenze_2 firenze18

A helyek villámgyorsan telnek, ezért mihamarabb jelentkezz!

stoptablas_no_80e

Részvételi díj: 94.990,-Ft / fő

Vagy előregisztrációs áron (hely függvényében), ha legalább 60 nappal indulás előtt rendeled meg utazásod, akkor a kedvezményes részvételi díj: 94.990,-Ft / fő helyett most csak 84.990,-Ft / fő.

Vagy foglalj Prémium Előfoglalási Kedvezményes áron 2021. évre, (hely függvényében, ill. az akció visszavonásáig), mert ha idén megrendeled az utazásod és megrendeléskor a teljes összeget befizeted, akkor a prémiumkedvezményes részvételi díj: 94.990,-Ft / fő helyett most csupán 74.990,-Ft / fő.

* Prémium Előfoglalási Kedvezményes ár: utanként/dátumonként korlátozott számban vehető igénybe, határidőre történő teljes összeg befizetése esetén. Csoportos foglalásokra nem érvényes. A kedvezményes árak a szabad helyek függvényében érvényesek. Kizárólag a munkatársaink által már visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek.

A részvételi díj tartalmazza: szállást 3 éjszakára 3* szállodában, kontinentális reggelit, buszos utazást a megadott alapútvonalon, személyenként 1 úti poggyász /max. 15 kg/ és 1 kézi poggyász szállítását.
A részvételi díj nem tartalmazza: kötelező baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást útlemondási biztosítással, regisztrációs díjat 2.490,-Ft / fő, helyszínen fizetendő költségeket és belépőket.
Félpanzió: 12.000,-Ft / fő; Egyágyas felár: 18.990,- Ft / fő.

pistoia_2 vinci_jpg

Busz jellemzői: Korszerű, légkondicionálóval/fűtéssel rendelkező (szezontól függően).
Szállások: standard szállodában, célszerűen és egyszerűen berendezett kétágyas szobákban, mindegyik saját fürdőszobás. A szállások kategóriája, szállodák hivatalos besorolása a körutazás oldalán szerepel. Az adott ország szálláshelyekre vonatkozó besorolása eltérhet a magyar előírásoktól. Hűtőszekrény általában nem tartozik a szállodai szobák felszereltségéhez. További információ az utastájékoztató dokumentumban kerül megadásra, amit indulás előtt legkésőbb 5 nappal kapnak meg e-mailben a Vendégeink.
Induláshoz minimális létszám: 45 fő
A programokban időrendi változás előfordulhat!

Kíváncsi vagy, milyen idő vár? Nézd meg itt: Időjárás

Hol szeretnél csatlakozni? Az alábbi helyeken szállhatsz fel a buszra:
Budapest–Székesfehérvár–Siófok–Balatonlelle–Nagykanizsa (további felszállóhelyek létszámtól függően, egyeztesd velünk)

firenze16 vinci_2

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről (személyenként értendő):
*Uffizi képtár, jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni: 11.900 Ft/fő
(Uffizi Képtár: 18-25 év között: 8.000 Ft/fő; 18 év alatt 5.000 Ft/fő)
*Accademia és városnézés helyi idegenvezetővel, jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni: 9.900 Ft/fő
(Akadémia belépőjegy, magyar nyelvű tárlatvezetés és városnézés helyi idegenvezetővel)
-Audio-Guide használat: 1.200 Ft, kötelezően fizetendő
(a speciális adó-vevő készüléket és fülhallgatót használva a mikrofonba beszélő idegenvezető előadása még jobban élvezhető, jelentős mértékben segíti a városnézések zavartalanságát)
-Firenze/helyi idegenvezető költsége: 5 EUR, kötelezően fizetendő
-Santa Croce templom: 8 EUR
-Medici kápolna: 10 EUR
-San Lorenzo templom: 6,50 EUR
-Palazzo Vecchio: 10 EUR
-Dóm: ingyenes
-Santa Maria Novella templom: 7,50 EUR
-Vinci múzeum: 9 EUR
-Idegenforgalmi adó: kb. 1-2 EUR/fő/éj, kötelezően fizetendő

firenze5 firenze1

Egy pillantás kevés ahhoz, hogy azonnal megértse a városba látogató, milyen művészeti és természeti értékeket birtokol Firenze. Ez a pár nap viszont elegendő ahhoz, hogy biztos legyél benne, ide újra vissza fogsz térni!

Ha szeretnél:

✓ egy körültekintően megtervezett városlátogatáson részt venni,
jó hangulatban, jó társaságban utazni,
megismerkedni Firenze legszebb nevezetességeivel,
✓ megbízható, tervezhető költségek mellett,
✓ szakmailag felkészült, hiteles idegenvezető kíséretében,

akkor gyere, és feltétlen foglald le most a helyedet, és töltsd ki a jelentkezési lapot itt:

  A sikeres ár-előkalkuláció kéréshez a *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!

  Teljes neved, és írd meg azt is, hogyan szólítsunk meg*

  E-mail címed*
  Olyan e-mail címet adj meg, amit biztosan használsz és működik (kivéve yahoo), mert oda válaszolunk azonnal az előzetes ár-előkalkulációkérésed elküldése után.

  Telefonszámod*
  Valós telefonszámot írj be kérlek!

  A gördülékenyebb ügyintézés végett, ha kéred, felhívunk telefonon, hogy egyeztessünk.*
  Jelöld be, mikor hívjunk fel!
  11-13 óra között kérek telefonhívást13-15 óra között kérek telefonhívást15-17 óra között kérek telefonhívástCsak akkor kérek telefonhívást, ha 1 napon belül nem válaszolok az e-mailre

  Körutazás ideje*
  Itt válaszd ki az időpontot, amelyik megfelelő számodra!
  2021. március 12-15.2021. április 2-5. Húsvét2021. augusztus 19-22.2021. október 23-26.

  Utasok létszáma*
  Ide írd be, hányan jöttök a Firenze körutazásra!

  Étkezés*
  Itt tudod megadni, milyen étkezést kérsz.
  Csak reggeli - a részvételi díj tartalmazza, ez szuper, mert szeretek úgy felébredni, hogy tudom, már vár a finom reggelimFélpanzió (reggeli+vacsora is) 12000,-Ft/fő - igen, ezt kérem, mert szeretem, ha teljesen kényeztetnek és nem kell a vacsora miatt sem aggódnom

  A busz alapútvonala, ahol csatlakozni tudsz a buszhoz*
  Válaszd ki a számodra optimális fel- és leszállás helyét!
  BudapestSzékesfehérvárSiófokBalatonlelleNagykanizsa

  Uffizi Képtár magyar nyelvű tárlatvezetéssel: 11.900,-Ft/fő*
  Ha részt kívánsz venni ezen a programon, akkor biztosítsd be a helyed előre, mert a helyszínen már nincs lehetőség a jelentkezésre!
  Igen jelentkezem rá és foglaláskor fizetem 11900,-Ft/fő, nehogy lemaradjak rólaNem érdekel, inkább kihagyom, köszi

  Akadémia és városnézés helyi idegenvezetővel: 9.900,-Ft/fő*
  Ha részt kívánsz venni ezen a programon, akkor biztosítsd be a helyed előre, mert a helyszínen már nincs lehetőség a jelentkezésre!
  Igen jelentkezem rá és foglaláskor fizetem 9900,-Ft/fő, nehogy lemaradjak rólaNem érdekel, inkább kihagyom, köszi

  Utasbiztosítás*
  Azért fontos, ha ne adj Isten történne valami, jól jön a segítő kéz.
  (70 év felett 300% pótdíjjal köthető.)

  Igen kérem, 4 napra 1.600,-Ft/fő/4nap (70 év alatt pótdíjmentes)

  Üzeneted*
  Ha van, amit még fontosnak tartasz, írd meg itt az üzenetedben.

  Milyen eszközön megnyitva töltöd ezt a formot?*
  Kérjük bejelölni, mert ezzel segíted a munkánkat. Köszönjük!
  Ha van asztali számítógéped vagy laptopod, praktikusabb azon megnyitva kitölteni, mert a nagyobb kijelzőn könnyebb és átláthatóbb.

  Asztali számítógépOkostelefonTabletLaptop

  Facebook közösségi oldalon elérhető vagy?*
  Ha igen, hol és milyen névvel? Beírhatod a közvetlen linket is!

  Hol hallottál, olvastál az Andromeda Travelről?*
  Ha interneten, kérjük segítsd munkánkat és írd meg hol pontosan.

  Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot*
  Elfogadom, igen

  Hozzájárulok ahhoz, hogy az Andromeda Travel az e-mail címemre elektronikus hírlevelet, marketingcélú küldeményt küldjön.
  Hozzájárulok, igen

  Kérlek, írd be a lent látható ellenőrző kódot, mert a biztonság prioritás az Andromeda Travelnél. Mikor rákattintasz a KÜLDÉSRE, utána rögtön nézd meg az e-mail fiókod, mert oda érkezik a válaszunk. Csak akkor tudod sikeresen elküldeni, ha a csillagozottakat kitöltöd.

  captcha

  Nézd meg, hogy az adatvédelmi szabályzatot bepipáltad-e!

  Kérlek, az alábbi mezőt mindenképp jelöld be.


  A *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!
  A jelentkezés után pár percen belül küldünk egy visszaigazoló e-mailt. A díjbekérő összekészítésénél személyre szabottan figyelembe vesszük az összes kérésed, amit ránk bíztál.
  Foglalás nem történt!

   

  * * *

  utazasok-korutak