.FIRENZE, minden, ami belefér. Látogatás PISTOIA múltjába és PRATO ódon falai közé és Leonardo da VINCI festői városába. Ez a körutazás egy életre elvarázsol…nincs mese, vesd bele magad a reneszánsz bölcsőjébe

busz_piros_h50

A reneszánsz bölcsője, FIRENZE, amit Te is garantáltan imádni fogsz.

Olvastad a lebilincselő Napsütötte Toszkána c. könyv vidám történetét vagy láttad a többszörös Oscar-díjas Szoba kilátással c. örökzöld filmet?

florence_firenze

Firenze az a város, amire a „káprázatos”, vagy a „bámulatos” jelzők nem elegendők, mert nem fejezik ki azt a megismételhetetlen miliőt, amit ez a város nyújt, a néhai reneszánsz kor eltüntethetetlen lenyomataival. Firenze és környéke történelmét sejtelmesen átszövik a hatalomért folytatott harcok, összeesküvések, intrikák.

firenze6 firenze8 firenze15

 

Ez az a hely, amiről mindenki hallott vagy tud is valamennyit, mert tanultuk a történelem órán, hogy hajdan az egyik legtekintélyesebb família, a Medici család uralma évszázadokon át virágzott, vagy, ha felidézed a művészettörténeti órákról Michelangelo-t, akkor el tudod képzelni, hogy milyen lehetett, amikor Firenze vált az itáliai szellemi élet és művészet központjává, és a legkitűnőbb művészeken kívül a legjelesebb filozófusok is a legpompázatosabb nemesi udvarok köré gyülekeztek, hogy maradandót alkossanak…

  firenze_5-e firenze14-e

…de a fantázia még kevés! Ahhoz, hogy mindazt a történelmi és kulturális tekintélyt, belső varázsának titkát, Firenze „lelkét” megtapasztald, ide el kell jönnöd, és élőben a saját szemeddel kell érzékelned, finoman kell ízlelgetned és magadba kell szívnod!

Ábrándoztál valaha arról, hogy:

lásd egyszer a történelemkönyvekből már ismert reneszánsz világ nagyságát;
✓ részesülj és töltekezz akár egy napra is Firenze város előkelő, minőségi életre serkentő életérzéséből;
✓ végigsétálj az Arno folyó felett átívelő Ponte Vecchio “öreg” hídon, és beless a híres ötvösök és aranyművesek piciny műhelyeibe, miközben megcsillan a fény a szebbnél szebb remekműveken;
hitelesen megtudj mindent Firenze Világörökség részévé nyilvánított történelmi belvárosáról, ahol rád vár a kincset érő műemlékek felfedezése,

akkor gyere velünk, és mi megmutatjuk Neked miket rejtenek a középkori városfalak.

firenze11 firenze13

Sőt, a 4 napos városlátogatás alatt Firenze mellett Olaszország másik három nem mindennapi kisvárosának is szentelünk néhány órát, melynek során érintjük Toszkána második legnagyobb városát, Prato-t, a reneszánsz polihisztor Leonardo da Vinci szülőföldjét, Vinci-t, és Pistoia-t, ahol a középkori vas- és fegyverkovács manufaktúrákban az első pisztolyok készültek.

prato_2 vinci_1 pistoia_1

A program, melyet nagy gondossággal és precizitással állítottuk össze, egyik érdekessége, hogy a buszos utazáson kívül vonattal is közlekedünk a városok között, mely tovább színesíti olaszországi kalandozásunkat.

Ugyan miért lényeges egy felkészült idegenvezető kísérete? Csak az ő tudása hatalmának segítségével ismered meg igazán a legnépszerűbb és leghíresebb nevezetességeket. Csodálkozol, ugye? Pedig nem mindegy, hogy ott vagy és nézel vagy olyan ismeretek birtokában érkezel haza az utad után, ami nem adatik meg, ha profi idegenvezető nélkül kolbászolsz.

firenze_6 firenze2 firenze12

A kényelmes menetrendet követve és az optimális útvonalakat betartva értékes időt és felesleges kimerülést tudunk megspórolni, ráadásul nem kell szaladgálnod és céltalanul bolyonganod össze-vissza, mint egy mérgezett egér. És ez még nem minden, mert…

– a középkori reneszánsz világ egyik leggazdagabb városába nyersz bebocsájtást, ahol lépten nyomon frenetikus múzeumokba, gazdagon díszített templomokba, impozáns palotákba, múltidéző régészeti lelőhelyekbe botlik még a “kezdő” turista is,
– olyan szellemiségek nyomdokaiban barangolhatsz, mint például Michelangelo, vagy Leonardo Da Vinci;
– a Föld bolygó legjelentősebb alkotásaiban gyönyörködhetsz az Uffizi képtárban, amely különleges festmények és felbecsülhetetlen antik szobrok gyűjteménye;
– ámulatba ejtő épületek, szökőkutak, terek és parkok várják az ide utazókat, vagyis Téged;
– éld át az olaszos „dolce vita”-t, azaz a könnyedséget, az ízlésességet és az ízletességet még nem is említettem;
– itt még a levegő illatában is érezni a citrusfák, az olívaolaj és a pomodoro illatát…

Ismerd meg velünk Itália ízeit, a toszkán főváros Firenze értékeit és históriáját, és nevezz be a 4 napos körutazásunkra!

firenze7 firenze19

Mikor gyere velünk?

Az alábbi turnusokban kalauzolunk el Firenze szűk utcácskáin és monumentális terein:

Tavaszi kalandozás Firenzében » 2018. április 28-május 1.
Nyári barangolás Firenzében » 2018. augusztus 10-13.
Őszi kirándulás
Firenzében » 2018. október 23-26.

Milyen program vár Rád részletesen?

1. nap: Budapest-Pistoia-Montecatini Terme
A kora reggeli órákban indulunk Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül. Ellátogatunk Pistoia falakkal körülölelt, középkori hangulatú belvárosába. A pistoiai Dóm teret nem véletlenül, az ország egyik legszebb terének tartják számon, hiszen itt találhatók a város legfontosabb épületei: Katedrális, Harangtorony, Keresztelő kápolna, Városháza és Palazzo Pretorio. Városnézésünk után megérkezünk a Montecatini Terme környékén található szálláshelyünkre.prato_1

2. nap: Firenze
Reggelizünk a szállodában, majd utazunk Toszkána tartomány fővárosába, az Arno folyó partján fekvő festői Firenzébe. Gyalogos városnézés vár ránk a történelmi városközpontban, mely a Világörökség része. Programunkat a Dóm téren kezdjük, majd a város politikai központja a Piazza Signoria következik. A délutáni órákban az Uffizi Képtár* remekműveit csodálhatjuk meg részletes magyar tárlatvezetéssel (11.500,-Ft/fő* – jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni!), majd a Szent Kereszt templom következik. A város pantheonjának is nevezett Santa Croce templomban a legjelentősebb sírok között találjuk Michelangelo sírját is. A kora esti órákban visszautazunk a szálláshelyünkre.

firenze3 firenze17 firenze10

3. nap: még több Firenze
Megreggelizünk és utána elutazunk Firenzébe. A város nevének eredetével kapcsolatban számos legenda ismert, a mai napon mi is megismerkedünk ezekkel a történetekkel. Délelőtt szabadidő a belvárosban, vásárlási lehetőség, illetve folytathatod a városnézést egyénileg vagy választhatod a fakultatív városnézést helyi idegenvezetővel. Ha a helyi idegenvezetős fakultatív városnézés mellett döntesz (9.900,-Ft/fő* – jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni!), akkor erre számíthatsz: először az Akadémia épületét keressük fel, ahol részletes magyar nyelvű tárlatvezetéssel megcsodálhatjuk a kiállított remekműveket, és a híres Dávid szobrot is. Ezt követően megtekintjük a Medici Palotát kívülről, a San Lorenzo templomot a Michelangelo tervezte pompás lépcsősorral, majd a Medici kápolna következik, ahol Michelangelo leghíresebb művei közül a Medici sírokat díszítő szimbolikus szobrok fogadnak. Városnézésünket a Santa Maria Novella Bazilikánál fejezzük be.
A várostól a Piazzale Michelangelo teréről nyíló fantasztikus panorámával búcsúzunk, majd visszautazunk Montecatini Terme városába, és a szálláshelyünkön álomra hajtjuk a fejünket.

 firenze9 medici_palace_firenze firenze_4

4. nap: Vinci-Budapest
Finom reggelink elfogyasztása után elutazunk a reneszánsz polihisztorának, Leonardo da Vinci-nek a szülővárosába. Mai programunkat a toszkán dombvidék által körülölelt  Vinci festői kisvárosában kezdjük. A múzeum és a lakóház megtekintése után hazautazunk. Érkezésünk Budapestre az éjszakai órákban várható.

firenze_2 italy_food firenze18

Utazás: autóbusszal       Szállás: ***szálloda       Ellátás: reggeli

 

***KEDVEZMÉNY KORÁN ÉBREDŐKNEK!***

stoptablas_no_80e

A helyek gyorsan betelnek, ezért minél előbb jelentkezz erre a magasztos firenzei élményre!

Részvételi díj: 69.990,-Ft / fő helyett most előregisztrációs áron,
ha legalább 60 nappal indulás előtt rendeled meg utazásod, csak

64.990,-Ft / fő

Vagy foglalhatsz INSTANT szuperkedvezményes áron, hely függvényében,
ha legkésőbb 2018. március 29-ig megrendeled az utazásod és megrendeléskor a teljes összeget befizeted, mert akkor a részvételi díj: 69.990,-Ft / fő helyett csupán 58.990,-Ft / fő*

* INSTANT szuperkedvezményes ár: az elérhető legkedvezőbb ár, utanként/dátumonként korlátozott számban vehető igénybe, határidőre történő teljes összeg befizetése esetén. A márciusi és áprilisi dátumokra nem érvényes és csoportos foglalásokra sem. A kedvezményes árak a szabad helyek függvényében érvényesek. Kizárólag a munkatársaink által már visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek.

A részvételi díj tartalmazza: szállást 3 éjszakára 3* szállodában, kontinentális reggelit, buszos utazást a megadott alapútvonalon, személyenként 1 úti poggyász /max. 15 kg/ és 1 kézi poggyász szállítását.
A részvételi díj nem tartalmazza: kötelező baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, regisztrációs díjat 2.490,-Ft / fő, helyszínen fizetendő költségeket és belépőket.
Félpanzió: 12.000,-Ft / fő; Egyágyas felár: 17.990,- Ft / fő.

Busz jellemzői: Korszerű, légkondicionálóval/fűtéssel rendelkező (szezontól függően).
Szállás felszereltsége: Ágyak: Kétszemélyes franciaágy 120-140 cm széles, egyszemélyes ágy 80-90 cm széles. Szállások: standard szállodában, célszerűen és egyszerűen berendezett kétágyas szobákban, mindegyik saját fürdőszobás.
Induláshoz minimális létszám: 45 fő
A programokban időrendi változás előfordulhat!

Hol szeretnél csatlakozni? Az alábbi helyeken szállhatsz fel a buszra:
Budapest–Székesfehérvár–Balatonakarattya–Siófok–Balatonlelle–Nagykanizsa (további felszállóhelyek létszámtól függően, egyeztesd velünk)

Kíváncsi vagy, milyen idő vár? Nézd meg itt: Időjárás

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről (személyenként értendő):
*Uffizi képtár, jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni: 11.500 Ft/fő
(18-25 év között: 8.000 Ft/fő; 18 év alatt 5.000 Ft/fő)
*Accademia és városnézés helyi idegenvezetővel, jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni: 9.900 Ft/fő
(Akadémia belépőjegy, magyar nyelvű tárlatvezetés és városnézés helyi idegenvezetővel)
-Audio-Guide használat: 1.200 Ft, kötelezően fizetendő
(a speciális adó-vevő készüléket és fülhallgatót használva a mikrofonba beszélő idegenvezető előadása még jobban élvezhető, jelentős mértékben segíti a városnézések zavartalanságát)
-Firenze: 20 EUR, kötelezően fizetendő
(regisztrációs adó és helyi idegenvezető költsége)
-Santa Croce templom: 8 EUR
-Medici kápolna: 8 EUR
-San Lorenzo templom: 6 EUR
-Palazzo Vecchio: 10 EUR
-Dóm: ingyenes
-Santa Maria Novella: 7,50 EUR
-Vinci múzeum: 7 EUR
-Idegenforgalmi adó: kb. 1-2 EUR/fő/éj, kötelezően fizetendő

 

pistoia_2 vinci_jpg

Maximális biztonságra vágysz? Köss nálunk utasbiztosítást is!

Nincs annál kellemetlenebb érzés, mint amikor pont akkor történik valami, amikor valaki a megérdemelt pihenését tölti. Például kiesik a kezedből a többtízezer forintot érő fényképezőgép, pont akkor gyullad be a fogad, amikor azt a legkevésbé szeretnéd, vagy véletlenül elkapsz egy hasmenéses-lázas-hidegrázós vírust…

Ilyen esetekben jól jön egy segítő kéz, és persze egy kis kárpótlás a kellemetlenségekért. A BBP (vagyis betegség-baleset-poggyász) biztosítás nálunk utazási feltétel, mert a Te biztonságod épp úgy fontos nekünk, mint Neked. Érdemes élned ezzel a pusztán kis összegbe kerülő, ám annál nagyobb biztonságot nyújtó lehetőséggel, mert:

  • nem csak az egészséged, hanem a körutazás során nálad lévő technikai kütyük (okostelefon, digitális fényképező, táblagép, kamera) is védve lesznek. Ha bármi történik velük, a biztosító kárpótol a téged ért veszteség miatt.
  • jobb nem kockáztatni, hisz a baj legtöbbször akkor üt be, amikor a legkevésbé vagyunk rá felkészülve. Egy külföldi út során is bármi megtörténhet, és jó, ha ilyenkor van, ami ki tud segíteni Téged és családodat a bajból.
  • ha ne adj isten történik bármi, nem neked kell kézzel-lábbal mutogatni, és segítséget hívni, hanem mi ekkor is ott vagyunk és segítünk Neked.

Tipp: A BBP (baleset, betegség, poggyász) biztosítást ezért feltétlenül kérd, amikor leadod a megrendelésed.

firenze5 gelato2e firenze1

Egy pillantás kevés ahhoz, hogy azonnal megértse a városba látogató, milyen művészeti és természeti értékeket birtokol Firenze…

…ez a pár nap viszont elegendő ahhoz, hogy biztos legyél benne, ide újra vissza fogsz térni!

firenze16 vinci_2

Ha szeretnél:

✓ egy körültekintően megtervezett városlátogatáson részt venni,
jó hangulatban, jó társaságban utazni,
megismerkedni Firenze legszebb nevezetességeivel,
✓ megbízható, tervezhető költségek mellett,
✓ szakmailag felkészült, hiteles idegenvezető kíséretében,

akkor gyere, és feltétlen foglald le most a helyedet, és töltsd ki a jelentkezési lapot itt:

A sikeres árajánlatkéréshez a *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!

Teljes neved, és írd meg azt is, hogyan szólítsunk meg*

E-mail címed*
OLYAN E-MAILCÍMET ADJ MEG, AMIT BIZTOSAN HASZNÁLSZ ÉS MŰKÖDIK, MERT ODA VÁLASZOLUNK AZONNAL AZ ELŐZETES ÁRAJÁNLAT KÉRÉSED ELKÜLDÉSE UTÁN.

Telefonszámod*
Valós telefonszámot írj be kérlek!

Körutazás ideje*
Itt válaszd ki az időpontot, amelyik megfelelő számodra!

Utasok létszáma*
Ide írd be, hányan jöttök a Firenze körutazásra!

Étkezés*
Itt tudod megadni, milyen étkezést kérsz.

A busz alapútvonala, ahol csatlakozni tudsz a buszhoz*
Válaszd ki a számodra optimális fel- és leszállás helyét!
BudapestSzékesfehérvárBalatonakarattyaSiófokBalatonlelleNagykanizsa

Uffizi Képtár magyar nyelvű tárlatvezetéssel: 11.500,-Ft/fő*
Ha részt kívánsz venni ezen a programon, akkor biztosítsd be a helyed előre, mert a helyszínen már nincs lehetőség a jelentkezésre!
Igen jelentkezem rá és foglaláskor fizetem, nehogy lemaradjak rólaNem érdekel, inkább kihagyom, köszi

Akadémia és városnézés helyi idegenvezetővel: 9.900,-Ft/fő*
Ha részt kívánsz venni ezen a programon, akkor biztosítsd be a helyed előre, mert a helyszínen már nincs lehetőség a jelentkezésre!
Igen jelentkezem rá és foglaláskor fizetem, nehogy lemaradjak rólaNem érdekel, inkább kihagyom, köszi

Utasbiztosítás*
(BBP) Azért fontos, ha ne adj Isten történne valami, jól jön a segítő kéz.
csak az alap utasbiztosítást kérem 500,-Ft/fő/napvároslátogatásokhoz kiemelt utasbiztosítást kérek 700,-Ft/fő/nap

Üzeneted*
Ha van, amit még fontosnak tartasz, írd meg itt az üzenetedben.

Facebook közösségi oldalon elérhető vagy?*
Ha igen, hol és milyen névvel? Beírhatod a közvetlen linket is!

Hol hallottál, olvastál az Andromeda Travel Utazási Irodáról?*
Ha interneten, kérjük segítsd munkánkat és írd meg hol pontosan.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot*
Elfogadom, igen

Hozzájárulok ahhoz, hogy az Andromeda Travel Utazási Iroda az e-mail címemre elektronikus hírlevelet, marketingcélú küldeményt küldjön.
Hozzájárulok, igen

Kérlek, írd be a lent látható ellenőrző kódot, mert a biztonság prioritás az Andromeda Travel Utazási Irodánál. MIKOR RÁKATTINTASZ A KÜLDÉSRE, UTÁNA AZONNAL nézd meg AZ EMAILEDET, MERT ODA ÉRKEZIK A VÁLASZUNK. Csak akkor tudod sikeresen elküldeni, ha a csillagozottakat kitöltöd.

captcha

Nézd meg, hogy az adatvédelmi szabályzatot bepipáltad-e!

A *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!
A jelentkezés után pár percen belül küldünk egy visszaigazoló e-mailt. A díjbekérő összekészítésénél személyre szabottan figyelembe vesszük az összes kérésed, amit ránk bíztál.

 

* * *
utazasok-korutak
* * *  
Ha mégis úgy döntenél, hogy akár megnéznéd a többi utat is, tedd meg ma és ajánld barátaidnak, ismerőseidnek is:

Kezdd itt az útjainkkal való ismerkedést!
Tekintsd meg legfrissebb kínálatunkat! >>