• 2020. év: FRANCIA RIVIÉRA körutazás busszal az Azúr-part ragyogó ékkövei SAN REMO-NIZZA-CANNES-ST.TROPEZ-MONACO-MONTE CARLO-MILANO érintésével

 

Mikor gyere velünk?

» 2020. június 27 – július 4.

(8 nap / 7 éj)

busz_piros_h50

Utazás: autóbusszal
Szállás: ***szálloda
Ellátás: reggeli

A Francia Riviéra vagy Azúr-part a Földközi-tenger partvidékének Marseille-től Mentonig terjedő kb. 120 km hosszú szakasza. Száz esztendeje még csak téli üdülőhely volt sok angol vendéggel, majd a két világháború közt fejlődött idegenforgalmi központtá. A Francia Riviéra igazi kulturális központ: több mint 100 múzeum, művészeti kiállítások százai, 2 operaház, 25 színház, évente kb. 3200 rendezvény várja az ideérkezők millióit. Elszórtan az azúri vidéken 120 magasban megbúvó kis falucskát számolhatunk meg, ahol még őrzik a kézművesség, fazekasság, parfümkészítés rejtelmeit. Fantasztikus élmény itt lenni!

Milyen program vár Rád részletesen?

1. nap: Budapest-Ligúr tengerpart
Elutazunk Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás busszal, útközben rövid pihenőkkel. Érkezés a szállodába az esti órákban.

2. nap: San Remo-Eze Village-Cap Ferrat
Reggeli után a ligúr tengerpart egyik legszebb kisvárosában teszünk egy sétát. San Remo-t a Virágok városának is nevezik, az egykori kis halászfalu ma a ligúr part egyik legelegánsabb üdülővárosa. A dalfesztiválról is világhírű város a Capo Nero és a Capo Verde közötti széles öböl partján terül el. Hangulatos óvárosát “La Pigna” sikátorok, apró kis terek teszik jellegzetessé. Folytatjuk utunkat a Francia Riviérára. Látogatás a Côte d’Azur egyik legbájosabb kisvárosában, ahol egy parfümgyárat is felkeresünk. Belvárosi séta a sziklatetőre épült Eze Village középkori hangulatú kisvárosban. Utazás Cap Ferrat-ba. A Francia Riviéra egy rejtett kis gyöngyszemét fedezhetjük fel, St Jean-Cap-Ferrat. A Földközi-tengerbe nyúló gyönyörű fekvésű félszigete Nizzától kilenc kilométerre fekszik. Megtekintjük a látványos Ephrussi Villát a hozzá tartozó kilenc pompás kerttel, melyeket szökőkutak, kis tavak, ritka növények díszítenek. Utazás a Cannes városának közelében található szállásra.

3. nap: Antibes-Nizza
Mai programunkat Antibes-ban kezdjük: „Tout ici rayonne, tout fleurit, tout chante” – „Itt minden ragyog, minden virít és minden hang édes zene a fülnek” így írt a Francia Riviérán fekvő gyönyörű városról Victor Hugo, vagy ahogy Picasso nevezte: „Joie de Vivre”, az életörömök városa. Antibes, a fallal körülvett tengerparti város teljesen megőrizte kulturális javait és hitelességét. Hangulatos mediterrán óvárosa, festői sikátorai, leghíresebb provence-i piaca, kulturális látnivalói (Katedrális, Grimaldi Palota, Picasso múzeum) teszik igazán vonzóvá. Délután Nizza városába látogatunk: Promenade des Anglais, orosz negyed, római negyed, óváros, majd szabadidő, és fürdési lehetőség a tengerparton.

4. nap: Vallauris-Saint.Paul-Gourdon-Grasse
Szabadprogram, pihenés a tengerparton vagy egész napos fakultatív kirándulási lehetőség (20 EUR/fő). A fakultatív kirándulás keretében, első utunk Vallaurisba vezet. Ez a kis település a kerámia hazája, ahol nem csak válogatni lehet a gyönyörű képzőművészeti alkotások között, de a készítő műhelyekbe is betekintést nyerhetünk. Agyagban gazdag földjeit már a rómaiak is hatékonyan kiaknázták amfórák készítéséhez. 1959-ben a vallauris-i vár kápolnájában talált otthonra Picasso: A Háború és A Béke című monumentális alkotása. Saint-Paul a Francia Riviéra egyik leghíresebb művész faluja, szinte érintetlen XVI. századi falai mögött húzódik meg. Középkori hangulattal, gyönyörű galériákkal várja az idelátogatókat, mint hajdanán Picasso-t, Matisse-t, Mirót, Modiglianit, Braque-ot, Fernand Léger-t, Yves Montand-t. Maga Chagall is húsz esztendőt töltött itt, sírja is itt található. További utunk a Farkas szoroson át Gourdon-ba vezet. Ez a mini település Franciaország legszebb falvai közé tartozik. XII. századi eredetű várának kilátó teraszát André Le Nôtre, XIV. Lajos kertművésze tervezte. Rövid séta, fotószünet 760 m magasságból. Hazafelé rövid szabad sétát teszünk Grasse esszenciák illatfelhőjében úszó zegzugos sikátoraiban. Visszaérkezés a szállásra a délutáni órákban.

5. nap: Cannes-St.Tropez
Délelőtt ismerkedés a Côte d’Azur világhírű üdülővárosával. Cannes-ban sétánk alkalmával láthatjuk a kikötőt és a szép tengerparti sétányt. Megismerkedünk a Filmfesztiválok helyszíneivel is, majd felsétálunk a Suquet dombra is, amely a város középkori bölcsőjét képezi. Városnézésünk után egy festői hajókirándulásra indulunk a Francia Riviéra partjai mentén Saint-Tropez-ba, melyet gyakran Franciaország ékkövének is neveznek. A világsztárok kedvelt üdülőhelye a népszerű csendőr filmek legendás helyszíne is egyben. Az egykori kis halászfalu, ma már a fürdővárosok királynője. Séta a kikötőben és a hangulatos óvárosban, a Place des Lices téren, majd felsétálunk a citadellához is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az öbölre. Innen már csak egy pár percnyi hajóútra található Port Grimaud. 75 hektáron hét kilométernyi csatorna és egy tucat sziget alkotja ezt a festői kikötőt, ahol minden egyes háznak saját szárazföldi és vízi bejárata is van. Nem véletlenül nevezik a provence-i Velencének. Visszautazás Saint Tropez-ba, majd Cannes-ba a késő délutáni órákban. (Hajójegy: 70 EUR/fő.)

6. nap: Thoronet-Verdon szurdok
Szabadidő, pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás (20 EUR/fő). A fakultatív kirándulás keretében, délelőtt a Thoronet-i apátságot tekintjük meg. Itt épült meg a kifinomult, ugyanakkor szigorú és letisztult formákat felsorakoztató, legrégebbi provanszál ciszterci apátság, a román kori Provence egyik legharmonikusabb alkotása. Folytatjuk utunkat Provence leglátványosabb természeti képződményéhez, az európai Grand Canyon-ba. Alagutakon és viaduktokon keresztül haladunk a lélegzetelállító Verdon szoros látványos szurdokvölgyében, mely az Alpes-de-Haute-Provence határán található. A 700 méter mély és 21 km hosszú kanyont egy pici folyócska vágta a hatalmas sziklákba évezredekkel ezelőtt. Visszaérkezés a szállásra az esti órákban.

7. nap: Monaco-Monte Carlo-Acqui Terme
Gyalogos és autóbuszos városnézés Monacoban. Meglátogatjuk az Oceanográfiai múzeumot, a Hercegi Palotát és a katedrálist, és autóbuszunkkal végighaladunk a Forma 1-es pálya egyik szakaszán is. Lehetőség nyílik kaszinózásra a monte carlo-i Casinoban. Az Acqui Terme-ben található szállásunkra az esti órákban érkezünk.

8. nap: Milánó-Budapest
Rövid gyalogos séta Milánó belvárosában, majd hazautazunk. Érkezés Budapestre éjfél körül.

 

A helyek villámgyorsan telnek, ezért mihamarabb jelentkezz!

stoptablas_no_80e

Részvételi díj: 185.990,-Ft / fő

Vagy előregisztrációs áron (hely függvényében), ha legalább 60 nappal indulás előtt rendeled meg utazásod, akkor a kedvezményes részvételi díj: 185.990,-Ft / fő helyett most csak 179.990,-Ft / fő.

Kedvezményes ár: utanként/dátumonként korlátozott számban vehető igénybe, határidőre történő befizetés esetén. A kedvezményes ár csoportos foglalásokra nem érvényes. A kedvezményes ár a szabad helyek függvényében érvényes. Kizárólag a munkatársaink által már visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek.

A részvételi díj tartalmazza: 7 éjszaka szállást 3* szállodában, kontinentális reggelit, buszos utazást a megadott alapútvonalon, személyenként 1 úti poggyász /max. 15 kg/ és 1 kézi poggyász szállítását.
A részvételi díj nem tartalmazza: kötelező baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást útlemondási biztosítással, regisztrációs díjat 2.490,-Ft / fő, helyszínen fizetendő költségeket és belépőket.
Félpanzió: 45.000,-Ft / fő; Egyágyas felár: 73.000,-Ft / fő.

Hol szeretnél csatlakozni? Az alábbi helyeken szállhatsz fel a buszra:
Budapest–Székesfehérvár–Siófok–Balatonlelle–Nagykanizsa (további felszállóhelyek létszámtól függően, egyeztesd velünk)

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről (személyenként értendő):
-Audio-Guide használat: 2.100,-Ft, kötelezően fizetendő
(a speciális adó-vevő készüléket és fülhallgatót használva a mikrofonba beszélő idegenvezető előadása még jobban élvezhető, jelentős mértékben segíti a városnézések zavartalanságát)
-Fakultatív kirándulás a 4.napon: 20 EUR
-Hajójegy az 5.napon: 70 EUR
-Fakultatív kirándulás a 6.napon: 20 EUR
-Ephrussi villa: 13 EUR (min. 20 fő)
-Port Grimaud sétahajózás: 15 EUR
-Antibes/Picasso Múzeum: 6 EUR
-Thoronet apátság: 6 EUR (min. 20 fő)
-Monaco Hercegi palota: 9 EUR
-Oceánográfiai Múzeum: 14 EUR
-Monaco, kötelező regisztrációs adó és behajtási díj: 10 EUR, kötelezően fizetendő
-Idegenforgalmi adó: Acqui Terme 1,5-2 EUR/fő/éj, kötelezően fizetendő

Busz jellemzői: Korszerű, légkondicionálóval/fűtéssel rendelkező (szezontól függően).
Szállások: standard szállodában, célszerűen és egyszerűen berendezett kétágyas szobákban, mindegyik saját fürdőszobás. A szállások kategóriája, szállodák hivatalos besorolása a körutazás oldalán szerepel. Az adott ország szálláshelyekre vonatkozó besorolása eltérhet a magyar előírásoktól. Hűtőszekrény általában nem tartozik a szállodai szobák felszereltségéhez. További információ az utastájékoztató dokumentumban kerül megadásra, amit indulás előtt legkésőbb 5 nappal kapnak meg e-mailben a Vendégeink.
Induláshoz minimális létszám: 45 fő
A programokban időrendi változás előfordulhat!

Kíváncsi vagy, milyen idő vár? Nézd meg itt: Időjárás

Gyere és feltétlen foglald le a helyedet ma, várunk szeretettel!
Töltsd ki most a jelentkezési lapot itt:

  A sikeres ár-előkalkuláció kéréshez a *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!

  Teljes neved, és írd meg azt is, hogyan szólítsunk meg*

  E-mail címed*
  Olyan e-mail címet adj meg, amit biztosan használsz és működik, mert oda válaszolunk azonnal az ár-előkalkuláció sikeres elküldése után.
  Fontos infó, ha yahoo-s e-mail címed van: amennyiben rendelkezel másik e-mail címmel, ami nem yahoo-s, akkor azzal töltsed ki légy szíves ezt a formot, hogy sikeres legyen az elküldés.

  Telefonszámod*
  Valós telefonszámot írj be kérlek!

  A gördülékenyebb ügyintézés végett, ha kéred, felhívunk telefonon, hogy egyeztessünk.*
  Jelöld be, mikor hívjunk fel!
  11-13 óra között kérek telefonhívást13-15 óra között kérek telefonhívást15-17 óra között kérek telefonhívástCsak akkor kérek telefonhívást, ha 1 napon belül nem válaszolok az e-mailre

  Körutazás ideje*
  Itt jelöld be kérlek az időpontot!
  2020. június 27–július 4.

  Utasok létszáma*
  Ide írd be, hányan jöttök a Francia Riviéra körutazásra!

  Étkezés*
  Itt tudod megadni, milyen étkezést kérsz.

  A busz alapútvonala, ahol csatlakozni tudsz a buszhoz*
  Válaszd ki a számodra optimális fel- és leszállás helyét!
  BudapestSzékesfehérvárSiófokBalatonlelleNagykanizsa

  Utasbiztosítás*
  BBP biztosítás útlemondási biztosítással! Azért fontos, ha ne adj Isten történne valami, jól jön a segítő kéz.
  (70 év felett 300% pótdíjjal köthető.)

  Igen kérem, 8 napra 4.400,-Ft/fő/8nap (70 év alatt pótdíjmentes)

  Üzeneted*
  Ha van, amit még fontosnak tartasz, írd meg itt az üzenetedben.

  Milyen eszközön megnyitva töltöd ezt a formot?*
  Kérjük bejelölni, mert ezzel segíted a munkánkat. Köszönjük!
  Ha van asztali számítógéped vagy laptopod, praktikusabb azon megnyitva kitölteni, mert a nagyobb kijelzőn könnyebb és átláthatóbb.

  Asztali számítógépOkostelefonTabletLaptop

  Facebook közösségi oldalon elérhető vagy?*
  Ha igen, hol és milyen névvel? Beírhatod a közvetlen linket is!

  Hol hallottál, olvastál az Andromeda Travelről?*
  Ha interneten, kérjük segítsd munkánkat és írd meg hol pontosan.

  Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot*
  Elfogadom, igen

  Hozzájárulok ahhoz, hogy az Andromeda Travel az e-mail címemre elektronikus hírlevelet, marketingcélú küldeményt küldjön.
  Hozzájárulok, igen

  Kérlek, írd be a lent látható ellenőrző kódot, mert a biztonság prioritás az Andromeda Travelnél. Mikor rákattintasz a KÜLDÉSRE, utána rögtön nézd meg az e-mail fiókod, mert oda érkezik a válaszunk. Csak akkor tudod sikeresen elküldeni, ha a csillagozottakat kitöltöd.

  captcha

  Nézd meg, hogy az adatvédelmi szabályzatot bepipáltad-e!

  Kérlek, az alábbi mezőt mindenképp jelöld be.


  A *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!
  A jelentkezés után pár percen belül küldünk egy visszaigazoló e-mailt. A díjbekérő összekészítésénél személyre szabottan figyelembe vesszük az összes kérésed, amit ránk bíztál.
  Foglalás nem történt!