Tengerparti nyaralás Parália « Görögország

Vágyakozol egy felejthetetlen utazásra? Ahol minden a lábaid előtt hever, és kilométeres tengerparti sétányon át megközelítheted a szomszédos üdülőhelyet? smiley_pirostelt_h20

Akkor itt a helyed. pari_w6_h185Az Észak-Görögországba utazó turisták jól ismert célpontja Parália, mely Görögország második legnagyobb városától Thesszalonikitől kb. 55 km-re délre található. Katerini város fürdővárosa, melytől 6 km-re északra helyezkedik el és a sajátos hangulatú üdülőhelytől, Makrygialostól pedig kb. 15 km-re. A hozzávetőleg három kilométeres tengerparti promenádon sétálva könnyedén megközelíthető Olympic Beach.

„Ez volt az első görögországi utunk. Rengeteg szép élménnyel, gazdagon távozunk. Jól éreztük magunkat, köszönjük a gondos, figyelmes vendéglátást, vendégszerető fogadtatást. Tervezzük, hogy kis családunkkal is visszatérünk. További sok szép napot kívánunk!”

Eszter és társai

A korábban gyakorlatilag jellegtelen település a szezonban lüktető, vibráló, mozgalmas „világ városias” jelleget ölt. Parália jól kiépített, lassan mélyülő homokos tengerparttal várja látogatóit.

A nyaralóhely évtizedeken át lényegében téli álmát aludta s csak a 80-as évek végén kezdett fejlődni és igazi turista centrummá nőtte ki magát, mely nyáron benépesül az idegenforgalomban résztvevőkkel. Télen csendes, nem is emlékeztet a nyári megszokott zsúfolt hangulatára. Parálián helyi lakosok nem számottevőek, a közelében lévő Kateriniben élnek. A görögök nem titkolják ezen időszak az átmentés jegyében telik, egy-egy szezon végeztével megkezdik a készülődést a következő idényre, amely anyagi biztonságukról gondoskodik.

pari_w5_h185  pari14_h185

Paráliának hosszú, homokos szabad strandja van, fokozatosan mélyülő tengerparttal. A vízi sportoknak köszönhetően az aktív nyaralás is adott.

„Aranyosak vagytok, felülmúlt minden képzeletet a szervezésetek és az, ahogy törődtetek velünk az első perctől, ahogy jeleztük Felétek az utazási igényünket. Nagyon jól éreztük magunkat Paralián. Ezt az egy hetet élményekben gazdagon és kellemesen töltöttük el. Minden nagyon szép volt.
Reméljük, még találkozunk.”

Laci és párja

A tengerparton hangulatos tavernák várják a vendégeket. Éjszakai szórakozóhelyet is könnyedén találunk, a diszkók többségébe belépőjegy vásárlása után nyerünk bebocsátást, a tikett kötelező fogyasztást is tartalmaz pár helyen. A belépők ára szezon jelleggel változik.

pari_cocus_h185      pari10_h185

Napfényes, tiszta időben az Olymposz-hegy csúcsai is jól kivehetőek Paráliáról. A sportos pihenést kedvelők számára az üdülőhelyen megtalálható teniszpálya, focipálya, kosárlabda pálya. A létesítmények használata térítésköteles.


Nézd meg Parália térképét nagyban

pari4_h185Aki a felsoroltak mellett egyéb szabadidős tevékenységet is folytatna, a különféle animációs programokon, vetélkedőkön, dalesten és fakultatív kirándulásokon is részt vehet. Ízelítő a fakultatív programokból: Skiathos sziget, kirándulás a Meteora sziklakolostorokhoz, látogatás Athénba, Olymposz-hegy, görög folklór est vacsorával és zenével, Thesszaloniki, Edessa-vízesés, valamint a hajókirándulás és Csúszdapark (júliusban és augusztusban).

Nagyon érdekel, megnézem az online foglalást

Parália közelében, Makrygialos felé haladva igazi turisztikai érdekességre bukkanunk, egy tengeri sólepárlóra. A hely kettős funkcióval bír. Tengeri wellness fövenyfürdő, ahol a szinte érintetlen közegben lazulnak az izmok, erősödik az immunrendszer és megnyugszik az idegrendszer. A hófehér domb látványa mellett a vitalizálásra vágyók is megtalálják számításukat, hiszen a tengeri iszap pozitívan befolyásolja a sejtműködést, különösen ajánlott mozgásszervi betegségek kezelésére, regenerálásra.

pari_w1_h185

A kozmetikában is elismerik kitűnő előnyeit, a tengeri só-peelingnek frissítő hatása van a bőrre. A tengerpart levegője, a sós tengervíz, a napfény felüdülést nyújtanak légzőszervi-, illetve bőrbetegségek esetén.

Újfajta testérzés élményével gazdagodhat, jószerivel egy természetes környezetben zajló relaxációs folyamaton esik át a látogató. A környezet kiváló hatással van a szervezetre.

Ideje letenni a voksodat a szívedhez legközelebb álló szállásra. Hol hajtod álomra a fejedet Parálián? smiley_pirostelt_h20

utazasok-morfeas
A tengerhez közel szeretnéd a
pihenésedet tölteni,
kellemes környezetben? Akkor a
Morfeas Hotelapartman
SUPERIOR szobáit válaszd!

» Oké, érdekel!

stoptablas_no_80e

Ha szeretnél:

✓ egy körültekintően megszervezett utazáson részt venni, ahol átláthatóan azt kapod, amit az Andromeda Travel utazási irodánál megrendelsz,
kihagyhatatlan hangulatban és kellemes társaságban tölteni a jól megérdemelt pihenésed,
megbízható, tervezhető költségek mellett,
✓ szakmailag felkészült, hiteles utazási iroda segítségét elfogadni,
teljes körű tájékoztatást és kiváló szolgáltatást kapni,

akkor gyere, és feltétlen foglald le most a helyedet,
és töltsd ki a jelentkezési lapot itt:

pirosnyil-jobbra-le_short

Neved, ahogy megszólíthatunk (kötelező)

E-mail címed (kötelező)
Működő e-mail címet adj meg, mert válaszolni fogunk!

Telefonszámod (kötelező)

Üzeneted (kötelező)
Üzenetedben feltétlen írd meg könnyedén, az utazás időpontját, mennyi személy (felnőtt, gyerek), étkezés, klíma igényed, közlekedés módját (busz, autó, repülő....) és egyéb közlendőd. Az ajánlat összekészítésénél személyre szabottan figyelembe vesszük az összes információt, amit ránk bíztál. Minél többet árulsz el az elvárásodról, annál konkrétabban tudunk egyedi kedvezményeket adni.

Kérlek, az alábbi mezőbe írd be a lent látható ellenőrző kódot.

captcha

Kíváncsi vagy, milyen idő vár? Nézd meg itt: Időjárás

Ne habozz sokat, csak határozottan nyomd meg a foglalás gombot, mert a legjobb szobák hamar elfogynak! Igen, máris lefoglalom! >>