• 2021. év: KRAKKÓ körutazás busszal a lengyel történelem és kultúra hatalmas ékszerdobozába – a hegycsúcsok közt húzódó ZAKOPANE, a Világörökség listáján szereplő WIELICZKA sóbánya és a meghökkentő AUSCHWITZ érintésével

 

Tudtad, hogy
– a közel egymilliós lakosú Krakkó a legszívesebben látogatott lengyel város?
– a megtisztelő Európa Kulturális Fővárosa cím méltó birtokosa, amit büszkén visel?
– itt találod az egyik legrégibb európai felsőoktatási intézmény, a Jagelló Tudományegyetemet, amit 1364-ben alapítottak?

utazas-krakko-andromeda-travel14

Varázsceruza, Lolka és Bolka… Talán Te is emlékszel ezekre az egyszerűen kedves rajzfilmekre, mesékre, amiken generációk nőttek fel gondtalanul derülve. Ezek is Lengyelországból gyökereznek, ahová manapság játszi könnyedséggel, pár óra alatt el tudsz jutni. Mi segítünk benne, megkímélünk attól, hogy a neten órák hosszat lógj energiát fecsérelve, nem kell neked görcsösen osztani-szorozni, se egyesével összevadásznod a programokat és a megbízható szolgáltatókat, és közben azon stresszelni magad, hogy vajon tényleg azt kapod-e, amit kigondoltál a kis fejecskédben! Neked csupán annyi a dolgod, hogy ránk bízod a “piszkos munkát” és mi mindent precízen megszervezünk, maximálisan kiszolgáljuk az ízlésedet, mert tapasztalt és kiválóan felkészült csapatunk a legeslegjobbat nyújtja Neked. Már alig várjuk, hogy elkalauzoljunk Téged ebben a 4 napban.

utazas-krakko-andromeda-travel12

Lengyelországban számtalan gyönyörűséggel találkozhatsz, amikben lépten-nyomon örömödet leled az utazásod során.

A frissítő tenger és hegyek, élettel teli tavak és folyók, masszív alföldek és fennsíkok, impozáns várak és paloták, modern városok és festői falvak, jelentős történelmi és tudományos örökségek, az alkotóképes és hagyományosan vendégszerető helyi emberek mind-mind erőteljesen hozzájárulnak, hogy az itt töltött izgalmas napok felejthetetlen és kellemes emlékké váljanak számodra.

Pattanj és ismerkedj meg Lengyelország lelkével!

A nemzeti hagyomány krakkói kincsesládája felbecsülhetetlen, a lengyel történelem és kultúra hatalmas ékszerdoboza.

utazas-krakko-andromeda-travel22

Esténként bátran vesd bele magad a sajátos hangulatú kávéházak, sörözők és éttermek világába, ahol nemcsak finomabbnál-finomabb ételekkel kényeztetheted a bendőd, hanem pompás stílszerű enteriőrökben gyönyörködhetsz, ezek mámorító egyvelege teszik teljessé a jól megérdemelt kikapcsolódásod. Feltétlenül kóstold meg a juhsajtból készült sajtkülönlegességeket, valamint a nagyszerű krakkói mártogatóst, ami nem más mint sok hagymával és köménymaggal párolt sertéskaraj-szeletek, vízben főtt gombócban vagy zsömlében, szósszal körítve. A csemegék közül az édes krakkói túrós lepény nagyon finom, a legismertebb -Krakkóban szinte mindenütt kapható- péksütemény a sós, mákkal vagy szezámmaggal behintett krakkói perec.

Itt a helyed velünk, művelődj, láss világot és szórakozz egy jót!

Minimum ennyi csoda Neked is jár! Akarod?

utazas-krakko-andromeda-travel19

Nyugodtan válaszd ki az alábbiak közül a számodra legmegfelelőbb turnust, de ne halogasd a foglalást, intézd el azonnal amint elhatároztad magad, mert sokan pályáznak a helyedre – nehogy lemaradj róla!

Mikor gyere velünk?

2021. április 2 – 5. Húsvét
2021. május 21 – 24. Pünkösd
2021. augusztus 19 – 22.
2021. október 29 – november 1.

(4 nap / 3 éj)

busz_piros_h50

Utazás: autóbusszal
Szállás: ***szálloda
Ellátás: reggeli

utazas-krakko-andromeda-travel17

Milyen program vár Rád részletesen?

1.nap: Budapest-Krakkó
Elutazunk Budapestről kora reggel, folyamatos utazás rövid pihenőkkel Lengyelországba. Délután kezdetét veszi a városnézésünk Krakkóban, mely történelmi városközpontja a Világörökség része. A mai napig úgy tartják, hogy Krakkó a legfontosabb szellemi és intellektuális központja az országnak, valamint a nemzeti öntudat helyszíne.  Sétálunk a hangulatos Óvárosban és Európa egyik legnagyobb középkori Főterén, miközben ismerkedünk az egykori koronázó város legjelentősebb nevezetességeivel. Megtekintjük a Mária templomot a felbecsülhetetlen értékű 5 szárnyú gótikus faragott oltárral. A rideg külsejű gótikus templom belseje igen gazdagon díszített, a gótikus szobrászat legremekebb műveit vonultatja fel. A Főtér közepén áll Lengyelország legrégebbi kereskedőháza, a Posztóház, melyben krakkói emléktárgyakat és népművészeti cikkeket lehet vásárolni. A Főtérről induló illetve az azt körülvevő kis utcákon szinte minden megtalálható, ami a város egyedi és megismételhetetlen hangulatát adja. Elsősorban az építészet értékes műemlékeit találjuk itt – szentélyeket, kolostorokat, kastélyokat, polgárházakat, egyetemi épületeket. A Főtértől nem messze található az 1364-ben alapított Jagelló Tudományegyetem és annak legrégebbi épülete, a Collegium Maius. Az egyetemet és az Óvárost a régi várfalak helyén ültetett platánokból álló, számos emlékművel és kerti szoborral teli park övezi. Az esti órákban elfoglaljuk a szállásunkat és rápihenünk a következő napra.

utazas-krakko-andromeda-travel18

2. nap: Wieliczka sóbánya-Krakkó
Reggeli után kirándulást teszünk a Wieliczkai sóbányába (8.900,-Ft/fő* – jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni!). A sóbánya szerepel az UNESCO Világörökségek listáján, és a világ egyik legősibb, a XIII. század óta megszakítás nélkül működő bányaüzeme. A Sóbánya több mint 800 éves, a folyosók hossza több mint 300 km. E titokzatos világban, 135 méterrel a föld alatt, a turista útvonal sófolyosókon, sótermeken, egyedi sószobrok mellett vezet  végig. A legvonzóbb Szt. Kinga kápolnája egységes sótömbből faragva, sócsillárokkal, sókristályokkal és szürke sószobrokkal.
Délután folytatjuk a krakkói városnézést. A város fölé magasodó Wawelhez látogatunk, a várhegy Lengyelország szíve. A műkincsekben gazdag reneszánsz Királyi Vár és a Waweli Katedrális, a lengyel királyok koronázásának és temetkezésének székhelye. Mellettük szintén számos kiváló művész és államférfi temetkezési helye. Ezek együttesen a legfontosabb nemzeti panteont alkotják. A Wawel a lengyel államiság számára különleges hely, a dicső múlt és a régi Lengyel Köztársaság nagyságának szimbóluma. A műemléki városközpontot a Wawellel együtt felvették az UNESCO Kulturális Világörökségi Listájára. A legenda szerint a város alapítója Krak fejedelem, a waweli sárkány legyőzője – a sárkány szobra a Wawel vár lábánál áll.

utazas-krakko-wieliczka-andromeda-travel24

3.nap: Auschwitz
Megreggelizünk és utána fakultatív kirándulásra indulunk milliók mártíromságának színhelyére, az egykori koncentrációs táborba, Auschwitzba (5.500,-Ft/fő* – jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni, mert a helyek korlátozottak és helyszíni jelentkezésre nincs lehetőség!). Auschwitz temető, múzeum, az emlékezet emlékműve. A legnagyobb hitlerista koncentrációs tábor volt a megszállt Európa területén. A régi táborból barakkok maradtak meg és az “Arbeit macht frei” feliratú kapu. A barakkok egy részében az Auschwitz-Birkenau Nemzeti Múzeum gyűjteménye látható, amely a népirtás megrázó bizonyítékait foglalja magába: többek között az áldozatoktól elvett személyes tárgyakat, fényképeket, dokumentumokat. Délután szabad program Krakkóban. Előre megrendelt félpanzió esetén vacsora Krakkó belvárosában, egy hangulatos étteremben.

utazas-krakko-auschwitz1-andromeda-travel

4.nap: Zakopane-Budapest
Reggeli után elutazunk a legmagasabban fekvő lengyel városba Zakopane-ba, “Lengyelország téli fővárosába”. Több mint 2000 méter magas hegycsúcsok között húzódik meg, és az egyik legnagyobb turista- és üdülőhely Lengyelországban. Hazautazás a délutáni órákban és érkezésünk Magyarországra a késő esti órákban várható.

utazas-krakko-zakopane3-andromeda-travel

A helyek villámgyorsan telnek, ezért mihamarabb jelentkezz!

stoptablas_no_80e

Részvételi díj: 74.990,-Ft / fő

Vagy előregisztrációs áron (hely függvényében), ha legalább 60 nappal indulás előtt rendeled meg utazásod, akkor a kedvezményes részvételi díj: 74.990,-Ft / fő helyett most csak 64.990,-Ft / fő.

Vagy foglalj Prémium Előfoglalási Kedvezményes áron 2021. évre, (hely függvényében, ill. az akció visszavonásáig), mert ha idén megrendeled az utazásod és megrendeléskor a teljes összeget befizeted, akkor a prémiumkedvezményes részvételi díj: 74.990,-Ft / fő helyett most csupán 54.990,-Ft / fő.

Prémium Előfoglalási Kedvezményes ár: utanként/dátumonként korlátozott számban vehető igénybe, határidőre történő teljes összeg befizetése esetén. A kedvezményes árak csoportos foglalásokra nem érvényesek. A kedvezményes árak a szabad helyek függvényében érvényesek. Kizárólag a munkatársaink által már visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek.

A részvételi díj tartalmazza: szállást 3 éjszakára 3*szállodában, kontinentális reggelit, buszos utazást a megadott alapútvonalon, személyenként 1 úti poggyász /max 15 kg/ és 1 kézi poggyász szállítását.
A részvételi díj nem tartalmazza: kötelező baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást útlemondási biztosítással, regisztrációs díjat 2.490,-Ft / fő, helyszínen fizetendő költségeket és belépőket.
Félpanzió: 13.000,-Ft / fő; Egyágyas felár: 19.000,-Ft / fő.

 utazas-krakko-andromeda-travel16

Hol szeretnél csatlakozni? Az alábbi helyeken szállhatsz fel a buszra:
Budapest-Vác (további felszállóhelyek létszámtól függően, egyeztesd velünk)

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről (személyenként értendő):
* Wieliczka fakultatív kirándulás, jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni: 8.900,-Ft/fő
(helyszínen az idegenvezetőnél fizetve 120,-PLN/fő, de a helyszínen történő jelentkezés kizárólag csak szabad helyek függvényében lehetséges!)
* Auschwitz fakultatív kirándulás, jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni: 5.500,-Ft/fő
-Audio-Guide használat: 1.200,-Ft, kötelezően fizetendő
(a speciális adó-vevő készüléket és fülhallgatót használva a mikrofonba beszélő idegenvezető előadása még jobban élvezhető, jelentős mértékben segíti a városnézések zavartalanságát)
-Mária templom: 10 PLN
-Wawel (egyénileg, szabadidő keretén belül): 30 PLN
-Zakopane/Gubalowka felvonó: kb. 20-23 PLN (szezontól függően)

utazas-krakko-andromeda-travel11

Busz jellemzői: Korszerű, légkondicionálóval/fűtéssel rendelkező (szezontól függően).
Szállások: Szállodában, kétágyas zuhanyozós szobákban. A három fős szobákban emeletes ágy található. Hotel Quality Krakow*** vagy hasonló kategória. A szállások kategóriája, szállodák hivatalos besorolása a körutazás oldalán szerepel. Az adott ország szálláshelyekre vonatkozó besorolása eltérhet a magyar előírásoktól. Hűtőszekrény általában nem tartozik a szállodai szobák felszereltségéhez. További információ az utastájékoztató dokumentumban kerül megadásra, amit indulás előtt legkésőbb 5 nappal kapnak meg e-mailben a Vendégeink.

Induláshoz minimális létszám: 45 fő
A programokban időrendi változás előfordulhat!

Kíváncsi vagy, milyen idő vár? Nézd meg itt: Időjárás

utazas-krakko-andromeda-travel15

Ha szeretnél:

✓ egy körültekintően megtervezett városlátogatáson részt venni,
jó hangulatban, jó társaságban utazni,
megismerkedni Krakkó legszebb nevezetességeivel,
✓ megbízható, tervezhető költségek mellett,
✓ szakmailag felkészült, hiteles idegenvezető kíséretében,

akkor gyere, és feltétlen foglald le most a helyedet, és töltsd ki a jelentkezési lapot itt:

  A sikeres ár-előkalkuláció kéréshez a *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!

  Teljes neved, és írd meg azt is, hogyan szólítsunk meg*

  E-mail címed*
  Olyan e-mail címet adj meg, amit biztosan használsz és működik (kivéve yahoo), mert oda válaszolunk azonnal az előzetes ár-előkalkulációkérésed elküldése után.

  Telefonszámod*
  Valós telefonszámot írj be kérlek!

  A gördülékenyebb ügyintézés végett, ha kéred, felhívunk telefonon, hogy egyeztessünk.*
  Jelöld be, mikor hívjunk fel!
  11-13 óra között kérek telefonhívást13-15 óra között kérek telefonhívást15-17 óra között kérek telefonhívástCsak akkor kérek telefonhívást, ha 1 napon belül nem válaszolok az e-mailre

  Körutazás ideje*
  Itt válaszd ki az időpontot, amelyik megfelelő számodra!
  2021. április 2-5. Húsvét2021. május 21-24. Pünkösd2021. augusztus 19-22.2021. október 29-november 1.

  Utasok létszáma*
  Ide írd be, hányan jöttök a Krakkó körutazásra!

  Étkezés*
  Itt tudod megadni, milyen étkezést kérsz.
  Csak reggeli - a részvételi díj tartalmazza, ez szuper, mert szeretek úgy felébredni, hogy tudom, már vár a finom reggelimFélpanzió (reggeli+vacsora is) 13000,-Ft/fő - igen, ezt kérem, mert szeretem, ha teljesen kényeztetnek és nem kell a vacsora miatt sem aggódnom

  A busz alapútvonala, ahol csatlakozni tudsz a buszhoz*
  Válaszd ki a számodra optimális fel- és leszállás helyét!
  BudapestVác

  Wieliczka fakultatív kirándulás: 8.900,-Ft/fő*
  Ha részt kívánsz venni ezen a programon, akkor biztosítsd be a helyed előre!
  Igen jelentkezem rá és foglaláskor fizetem 8900,-Ft/fő, nehogy lemaradjak rólaNem érdekel, inkább kihagyom, köszi

  Auschwitz fakultatív kirándulás: 5.500,-Ft/fő*
  Ha részt kívánsz venni ezen a programon, akkor biztosítsd be a helyed előre, mert a helyszínen már nincs lehetőség a jelentkezésre!
  Igen jelentkezem rá és foglaláskor fizetem 5500,-Ft/fő, nehogy lemaradjak rólaNem érdekel, inkább kihagyom, köszi

  Utasbiztosítás*
  Azért fontos, ha ne adj Isten történne valami, jól jön a segítő kéz.
  (70 év felett 300% pótdíjjal köthető.)

  Igen kérem, 4 napra 1.600,-Ft/fő/4nap (70 év alatt pótdíjmentes)

  Üzeneted*
  Ha van, amit még fontosnak tartasz, írd meg itt az üzenetedben.

  Milyen eszközön megnyitva töltöd ezt a formot?*
  Kérjük bejelölni, mert ezzel segíted a munkánkat. Köszönjük!
  Ha van asztali számítógéped vagy laptopod, praktikusabb azon megnyitva kitölteni, mert a nagyobb kijelzőn könnyebb és átláthatóbb.

  Asztali számítógépOkostelefonTabletLaptop

  Facebook közösségi oldalon elérhető vagy?*
  Ha igen, hol és milyen névvel? Beírhatod a közvetlen linket is!

  Hol hallottál, olvastál az Andromeda Travelről?*
  Ha interneten, kérjük segítsd munkánkat és írd meg hol pontosan.

  Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot*
  Elfogadom, igen

  Hozzájárulok ahhoz, hogy az Andromeda Travel az e-mail címemre elektronikus hírlevelet, marketingcélú küldeményt küldjön.
  Hozzájárulok, igen

  Kérlek, írd be a lent látható ellenőrző kódot, mert a biztonság prioritás az Andromeda Travelnél. Mikor rákattintasz a KÜLDÉSRE, utána rögtön nézd meg az e-mail fiókod, mert oda érkezik a válaszunk. Csak akkor tudod sikeresen elküldeni, ha a csillagozottakat kitöltöd.

  captcha

  Nézd meg, hogy az adatvédelmi szabályzatot bepipáltad-e!

  Kérlek, az alábbi mezőt mindenképp jelöld be.


  A *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!
  A jelentkezés után pár percen belül küldünk egy visszaigazoló e-mailt. A díjbekérő összekészítésénél személyre szabottan figyelembe vesszük az összes kérésed, amit ránk bíztál.
  Foglalás nem történt!

  * * *

  utazasok-korutak