.KRAKKÓ körutazás busszal Zakopane, Wieliczka és Auschwitz érintésével

 

busz_piros_h50

Tudtad, hogy
– a közel egymilliós lakosú Krakkó a legszívesebben látogatott lengyel város?
– a megtisztelő Európa Kulturális Fővárosa cím méltó birtokosa, amit büszkén visel?
– itt találod az egyik legrégibb európai felsőoktatási intézmény, a Jagelló Tudományegyetemet, amit 1364-ben alapítottak?

utazas-krakko-andromeda-travel14

Varázsceruza, Lolka és Bolka… Talán Te is emlékszel ezekre az egyszerűen kedves rajzfilmekre, mesékre, amiken generációk nőttek fel gondtalanul derülve. Ezek is Lengyelországból gyökereznek, ahová manapság játszi könnyedséggel, pár óra alatt el tudsz jutni. Mi segítünk benne, megkímélünk attól, hogy a neten órák hosszat lógj energiát fecsérelve, nem kell neked görcsösen osztani-szorozni, se egyesével összevadásznod a programokat és a megbízható szolgáltatókat, és közben azon stresszelni magad, hogy vajon tényleg azt kapod-e, amit kigondoltál a kis fejecskédben! Neked csupán annyi a dolgod, hogy ránk bízod a “piszkos munkát” és mi mindent precízen megszervezünk, maximálisan kiszolgáljuk az ízlésedet, mert tapasztalt és kiválóan felkészült csapatunk a legeslegjobbat nyújtja Neked. Már alig várjuk, hogy elkalauzoljunk Téged ebben a 4 napban.

utazas-krakko-andromeda-travel12

Lengyelországban számtalan gyönyörűséggel találkozhatsz, amikben lépten-nyomon örömödet leled az utazásod során.

A frissítő tenger és hegyek, élettel teli tavak és folyók, masszív alföldek és fennsíkok, impozáns várak és paloták, modern városok és festői falvak, jelentős történelmi és tudományos örökségek, az alkotóképes és hagyományosan vendégszerető helyi emberek mind-mind erőteljesen hozzájárulnak, hogy az itt töltött izgalmas napok felejthetetlen és kellemes emlékké váljanak számodra.

Pattanj és ismerkedj meg Lengyelország lelkével!

A nemzeti hagyomány krakkói kincsesládája felbecsülhetetlen, a lengyel történelem és kultúra hatalmas ékszerdoboza.

utazas-krakko-andromeda-travel22

Esténként bátran vesd bele magad a sajátos hangulatú kávéházak, sörözők és éttermek világába, ahol nemcsak finomabbnál-finomabb ételekkel kényeztetheted a bendőd, hanem pompás stílszerű enteriőrökben gyönyörködhetsz, ezek mámorító egyvelege teszik teljessé a jól megérdemelt kikapcsolódásod. Feltétlenül kóstold meg a juhsajtból készült sajtkülönlegességeket, valamint a nagyszerű krakkói mártogatóst, ami nem más mint sok hagymával és köménymaggal párolt sertéskaraj-szeletek, vízben főtt gombócban vagy zsömlében, szósszal körítve. A csemegék közül az édes krakkói túrós lepény nagyon finom, a legismertebb -Krakkóban szinte mindenütt kapható- péksütemény a sós, mákkal vagy szezámmaggal behintett krakkói perec.

Itt a helyed velünk, művelődj, láss világot és szórakozz egy jót!

Minimum ennyi csoda Neked is jár! Akarod?

utazas-krakko-andromeda-travel19

Mikor gyere velünk?

Nyugodtan válaszd ki az alábbiak közül a számodra legmegfelelőbb turnust, de ne halogasd a foglalást, intézd el azonnal amint elhatároztad magad, mert sokan pályáznak a helyedre – nehogy lemaradj róla!

2018. március 15-18.
2018. április 28-május 1.
2018. augusztus 17-20.
2018. október 20-23.

utazas-krakko-andromeda-travel17

Milyen program vár Rád részletesen?

1.nap: Budapest-Krakkó
Elutazunk Budapestről kora reggel, folyamatos utazás rövid pihenőkkel Lengyelországba. Délután kezdetét veszi a városnézésünk Krakkó történelmi városközpontjában, mely a Világörökség része. A mai napig úgy tartják, hogy Krakkó a legfontosabb szellemi és intellektuális központja az országnak, valamint a nemzeti öntudat helyszíne.  Sétálunk a hangulatos Óvárosban és Európa egyik legnagyobb középkori Főterén, miközben ismerkedünk az egykori koronázó város legjelentősebb nevezetességeivel. Megtekintjük a Mária templomot a felbecsülhetetlen értékű 5 szárnyú gótikus faragott oltárral. A rideg külsejű gótikus templom belseje igen gazdagon díszített, a gótikus szobrászat legremekebb műveit vonultatja fel. A Főtér közepén áll Lengyelország legrégebbi kereskedőháza, a Posztóház, melyben krakkói emléktárgyakat és népművészeti cikkeket lehet vásárolni. A Főtérről induló illetve az azt körülvevő kis utcákon szinte minden megtalálható, ami a város egyedi és megismételhetetlen hangulatát adja. Elsősorban az építészet értékes műemlékeit találjuk itt – szentélyeket, kolostorokat, kastélyokat, polgárházakat, egyetemi épületeket. A Főtértől nem messze található az 1364-ben alapított Jagelló Tudományegyetem és annak legrégebbi épülete, a Collegium Maius. Az egyetemet és az Óvárost a régi várfalak helyén ültetett platánokból álló, számos emlékművel és kerti szoborral teli park övezi. Az esti órákban elfoglaljuk a szállásunkat és rápihenünk a következő napra.

utazas-krakko-andromeda-travel18

2. nap: Wieliczka sóbánya-Krakkó
Reggeli után kirándulást teszünk a Wieliczkai sóbányába (7.900,-Ft/fő* – jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni!). A sóbánya szerepel az UNESCO Világörökségek listáján, és a világ egyik legősibb, a XIII. század óta megszakítás nélkül működő bányaüzeme. A Sóbánya több mint 800 éves, a folyosók hossza több mint 300 km. E titokzatos világban, 135 méterrel a föld alatt, a turista útvonal sófolyosókon, sótermeken, egyedi sószobrok mellett vezet  végig. A legvonzóbb Szt. Kinga kápolnája egységes sótömbből faragva, sócsillárokkal, sókristályokkal és szürke sószobrokkal.
Délután folytatjuk a krakkói városnézést. A város fölé magasodó Wawelhez látogatunk, a várhegy Lengyelország szíve. A műkincsekben gazdag reneszánsz Királyi Vár és a Waweli Katedrális, a lengyel királyok koronázásának és temetkezésének székhelye. Mellettük szintén számos kiváló művész és államférfi temetkezési helye. Ezek együttesen a legfontosabb nemzeti panteont alkotják. A Wawel a lengyel államiság számára különleges hely – a dicső múlt és a régi Lengyel Köztársaság nagyságának szimbóluma. A műemléki városközpontot a Wawellel együtt felvették az UNESCO Kulturális Világörökségi Listájára. A legenda szerint a város alapítója Krak fejedelem, a waweli sárkány legyőzője – a sárkány szobra a Wawel vár lábánál áll.

utazas-krakko-wieliczka-andromeda-travel24 utazas-krakko-andromeda-travel21

3.nap: Auschwitz
Megreggelizünk és utána fakultatív kirándulásra indulunk milliók mártíromságának színhelyére, az egykori koncentrációs táborba, Auschwitzba (5.500,-Ft/fő* – jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni, mert a helyek korlátozottak és helyszíni jelentkezésre nincs lehetőség!). Auschwitz temető, múzeum, az emlékezet emlékműve, melyet 1947-ben hoztak létre a koncentrációs tábor helyén. A legnagyobb hitlerista koncentrációs tábor a megszállt Európa területén. A régi táborból barakkok maradtak meg és az “Arbeit macht frei” feliratú kapu. A barakkok egy részében az Auschwitz-Birkenau Nemzeti Múzeum gyűjteménye látható, mely a népirtás megrázó bizonyítékait mutatja be: többek között az áldozatoktól elvett személyes tárgyakat, fényképeket, dokumentumokat. Délután szabad program Krakkóban. Félpanzió esetén vacsora Krakkó belvárosában, egy hangulatos étteremben.

utazas-krakko-auschwitz1-andromeda-travel

4.nap: Zakopane-Budapest
Reggeli után elutazunk a legmagasabban fekvő lengyel városba Zakopane-ba, “Lengyelország téli fővárosába”. Több mint 2000 méter magas hegycsúcsok között húzódik meg, és az egyik legnagyobb turista- és üdülőhely Lengyelországban. Hazautazás a délutáni órákban és érkezésünk Magyarországra a késő esti órákban várható.

utazas-krakko-zakopane3-andromeda-travel

Utazás: autóbusszal       Szállás: ***szálloda       Ellátás: reggeli

***KEDVEZMÉNY KORÁN ÉBREDŐKNEK!***

stoptablas_no_80e

A helyek villámgyorsan telnek, ezért minél előbb jelentkezz erre a történelmi krakkói élményre!

Részvételi díj: 54.990,-Ft / fő helyett most előregisztrációs áron,
ha legalább 60 nappal indulás előtt rendeled meg utazásod, csak

49.990,-Ft / fő

Vagy foglalhatsz INSTANT szuperkedvezményes áron, hely függvényében,
ha legkésőbb 2018. március 29-ig megrendeled az utazásod és megrendeléskor a teljes összeget befizeted, mert akkor a részvételi díj: 54.990,-Ft / fő helyett csupán 44.990,-Ft / fő*

* INSTANT szuperkedvezményes ár: az elérhető legkedvezőbb ár, utanként/dátumonként korlátozott számban vehető igénybe, határidőre történő teljes összeg befizetése esetén. A márciusi és áprilisi dátumokra nem érvényes és csoportos foglalásokra sem. A kedvezményes árak a szabad helyek függvényében visszavonásig érvényesek. Kizárólag a munkatársaink által már visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek.

A részvételi díj tartalmazza: szállást 3 éjszakára 3*szállodában, kontinentális reggelit, buszos utazást a megadott alapútvonalon, személyenként 1 úti poggyász /max 15 kg/ és 1 kézi poggyász szállítását.
A részvételi díj nem tartalmazza: kötelező baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, regisztrációs díjat 2.490,-Ft / fő, helyszínen fizetendő költségeket és belépőket.
Félpanzió: 13.000,-Ft / fő; Egyágyas felár: 17.990,-Ft / fő.

utazas-krakko-zakopane2-andromeda-travel utazas-krakko-andromeda-travel16

Busz jellemzői: Korszerű, légkondicionálóval/fűtéssel rendelkező (szezontól függően).
Szállás felszereltsége: Ágyak: Kétszemélyes franciaágy 120-140 cm széles, egyszemélyes ágy 80-90 cm széles. Szállások: Szállodában, kétágyas zuhanyozós szobákban. A három fős szobákban emeletes ágy található. Hotel Quality Krakow*** vagy hasonló kategória.
Induláshoz minimális létszám: 45 fő
A programokban időrendi változás előfordulhat!

Hol szeretnél csatlakozni? Az alábbi helyeken szállhatsz fel a buszra:
Budapest-Vác (további felszállóhelyek létszámtól függően, egyeztesd velünk)

Kíváncsi vagy, milyen idő vár? Nézd meg itt: Időjárás

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről (személyenként értendő):
* Wieliczka fakultatív kirándulás, jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni: 7.900,-Ft/fő
(helyszínen idegenvezetőnél fizetve 100,-PLN/fő)
* Auschwitz fakultatív kirándulás, jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni: 5.500,-Ft/fő
-Audio-Guide használat: 1.200,-Ft, kötelezően fizetendő
(a speciális adó-vevő készüléket és fülhallgatót használva a mikrofonba beszélő idegenvezető előadása még jobban élvezhető, jelentős mértékben segíti a városnézések zavartalanságát)
-Wawel (egyénileg, szabadidő keretén belül): 30 PLN
-Mária templom: 10 PLN

utazas-krakko-andromeda-travel15 krakko2

Maximális biztonságra vágysz? Köss nálunk utasbiztosítást is!

Nincs annál kellemetlenebb érzés, mint amikor pont akkor történik valami, amikor valaki a megérdemelt pihenését tölti. Például kiesik a kezedből a többtízezer forintot érő fényképezőgép, pont akkor gyullad be a fogad, amikor azt a legkevésbé szeretnéd, vagy véletlenül elkapsz egy hasmenéses-lázas-hidegrázós vírust…

Ilyen esetekben jól jön egy segítő kéz, és persze egy kis kárpótlás a kellemetlenségekért. A BBP (vagyis betegség-baleset-poggyász) biztosítás nálunk utazási feltétel, mert a Te biztonságod épp úgy fontos nekünk, mint Neked. Érdemes élned ezzel a pusztán kis összegbe kerülő, ám annál nagyobb biztonságot nyújtó lehetőséggel, mert:

  • nem csak az egészséged, hanem a körutazás során nálad lévő technikai kütyük (okostelefon, digitális fényképező, táblagép, kamera) is védve lesznek. Ha bármi történik velük, a biztosító kárpótol a téged ért veszteség miatt.
  • jobb nem kockáztatni, hisz a baj legtöbbször akkor üt be, amikor a legkevésbé vagyunk rá felkészülve. Egy külföldi út során is bármi megtörténhet, és jó, ha ilyenkor van, ami ki tud segíteni Téged és családodat a bajból.
  • ha ne adj isten történik bármi, nem neked kell kézzel-lábbal mutogatni, és segítséget hívni, hanem mi ekkor is ott vagyunk és segítünk Neked.

Tipp: A BBP (baleset, betegség, poggyász) biztosítást ezért feltétlenül kérd, amikor leadod a megrendelésed.

utazas-krakko-andromeda-travel11

Ha szeretnél:

✓ egy körültekintően megtervezett városlátogatáson részt venni,
jó hangulatban, jó társaságban utazni,
megismerkedni Krakkó legszebb nevezetességeivel,
✓ megbízható, tervezhető költségek mellett,
✓ szakmailag felkészült, hiteles idegenvezető kíséretében,

akkor gyere, és feltétlen foglald le most a helyedet, és töltsd ki a jelentkezési lapot itt:

A sikeres árajánlatkéréshez a *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!

Teljes neved, és írd meg azt is, hogyan szólítsunk meg*

E-mail címed*
OLYAN E-MAILCÍMET ADJ MEG, AMIT BIZTOSAN HASZNÁLSZ ÉS MŰKÖDIK, MERT ODA VÁLASZOLUNK AZONNAL AZ ELŐZETES ÁRAJÁNLAT KÉRÉSED ELKÜLDÉSE UTÁN.

Telefonszámod*
Valós telefonszámot írj be kérlek!

Körutazás ideje*
Itt válaszd ki az időpontot, amelyik megfelelő számodra!

Utasok létszáma*
Ide írd be, hányan jöttök a Krakkó körutazásra!

Étkezés*
Itt tudod megadni, milyen étkezést kérsz.

A busz alapútvonala, ahol csatlakozni tudsz a buszhoz*
Válaszd ki a számodra optimális fel- és leszállás helyét!
BudapestVác

Wieliczka fakultatív kirándulás: 7.900,-Ft/fő*
Ha részt kívánsz venni ezen a programon, akkor biztosítsd be a helyed előre!

Auschwitz fakultatív kirándulás: 5.500,-Ft/fő*
Ha részt kívánsz venni ezen a programon, akkor biztosítsd be a helyed előre, mert a helyszínen már nincs lehetőség a jelentkezésre!

Utasbiztosítás*
(BBP) Azért fontos, ha ne adj Isten történne valami, jól jön a segítő kéz.
csak az alap utasbiztosítást kérem 500,-Ft/fő/napvároslátogatásokhoz kiemelt utasbiztosítást kérek 700,-Ft/fő/nap

Üzeneted*
Ha van, amit még fontosnak tartasz, írd meg itt az üzenetedben.

Facebook közösségi oldalon elérhető vagy?*
Ha igen, hol és milyen névvel? Beírhatod a közvetlen linket is!

Hol hallottál, olvastál az Andromeda Travel Utazási Irodáról?*
Ha interneten, kérjük segítsd munkánkat és írd meg hol pontosan.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot*
Elfogadom, igen

Hozzájárulok ahhoz, hogy az Andromeda Travel Utazási Iroda az e-mail címemre elektronikus hírlevelet, marketingcélú küldeményt küldjön.
Hozzájárulok, igen

Kérlek, írd be a lent látható ellenőrző kódot, mert a biztonság prioritás az Andromeda Travel Utazási Irodánál. MIKOR RÁKATTINTASZ A KÜLDÉSRE, UTÁNA AZONNAL nézd meg AZ EMAILEDET, MERT ODA ÉRKEZIK A VÁLASZUNK. Csak akkor tudod sikeresen elküldeni, ha a csillagozottakat kitöltöd.

captcha

Nézd meg, hogy az adatvédelmi szabályzatot bepipáltad-e!

A *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!
A jelentkezés után pár percen belül küldünk egy visszaigazoló e-mailt. A díjbekérő összekészítésénél személyre szabottan figyelembe vesszük az összes kérésed, amit ránk bíztál.

 

* * *
utazasok-korutak
* * *

Ha mégis úgy döntenél, hogy akár megnéznéd a többi utat is, tedd meg ma és ajánld barátaidnak, ismerőseidnek is: