2019. év: PÁRIZS & LOIRE tartalmas körutazás busszal – látogatás Loire völgye mesébe illő kastélyainál, a pompás VERSAILLES és ORLÉANS és REIMS érintésével

 

Amikor életedben először megadatott a lehetőség, hogy eljuss a fények és a szerelem városába Párizsba, mit éreztél? Tuti, hogy Neked is bizsergett minden porcikád, és majd kiugrottál a bőrödből, olyan boldog voltál!
Ha pedig ez lesz az első alkalom, akkor itt és most ez a legeslegjobb választás.

Engedd át magad ennek a felszabadító érzésnek és készülj fel a temérdek csodával határos élmény befogadására!

utazas-parizs-loire1-andromeda-travel

Egyik ámulatból a másikba fogsz esni, mert ezen a szenzációs programon ellátogathatsz a lenyűgöző Loire völgyi kastélyokhoz is. Meglátod, a 8 nap csupán pont arra lesz elég, hogy megérintsen a látnivalók és helyszínek varázsa, de a fantasztikus emlékek még sok-sok éven át kellemes perceket fognak okozni. Órákat mesélhetsz majd róla mosolyogva szeretteidnek, ismerőseidnek, munkatársaidnak, vagy azoknak, akik csak irigykedve hallgatnak. Ajánld mindenkinek, próbálják ki ők is nyugodtan!

utazas-parizs-loire9-andromeda-travel

A Loire szelíd völgye a hírneves vidék a Loire folyó középső szakaszán terül el, mintegy 200 km hosszúságban, amely Franciaország leglátványosabb turisztikai célpontja. Pompás kastélyai és parkjai a főúri élet dicsőségét és örömeit hirdetik. A völgy szépsége és bősége valaha csak a kiváltságosok osztályrésze volt, a francia udvar élte itt pazar életét az uralkodó közelében. A XV. századtól a XVIII. századig a Loire völgye volt a francia nemesség játszótere, akik a nemzet gazdagságát kiaknázva fényűző kastélyok kiterjedt hálózatát húzták fel. A korábbi védelmi célokat is ellátó építmények fokozatosan hóbortos kéjlakokká alakultak át, s a magányos hegycsúcsok helyett völgyekbe vagy olyan vízpartra kerültek, ahol harmonikusan illeszkedtek a környezetükbe.

Az alábbi turnusokban tudsz részt venni ezen a 8 napos körutazáson, légy résen és ismerd meg Franciaország büszkeségeit.

Mikor gyere velünk?

2019. szeptember 14-21.

(8 nap / 7 éj)

busz_piros_h50

Utazás: autóbusszal
Szállás: **szálloda
Ellátás: reggeli

Milyen program vár Rád részletesen?

1. nap: Budapest-tranzitszállás
Kora reggel indulunk busszal Budapestről. Ausztrián és Németországon át utazunk rendszeres pihenőkkel a franciaországi tranzitszállásunkra (Freyming Merlebach), ahová az esti órákban érkezünk meg.

2. nap: Párizs
Reggeli után utazunk Párizsba, a világ egyik legszebb és legromantikusabb városába. Elsősorban kivételes építészeti és kulturális örökségével hódít, ám ugyanakkor a gasztronómia és a divat fővárosa is. Színes, újító és merész, ahol lehetetlen unatkozni, mert mindig történik valami izgalmas. Autóbuszos városnézésünk keretében megkezdjük ismerkedésünket a francia fővárossal. Latin negyed: Sorbonne, Panthéon, Luxemburg kert, Szent Mihály körút, Montparnasse negyed, Invalidusok. Programunkat fakultatív szajnai hajókirándulás zárja majd. Szálláshelyünket a késő esti órákban foglaljuk el.

utazas-parizs-loire17-andromeda-travel

3. nap: Párizsból sosem elég
Reggelink elfogyasztása után, ezen a napon a jobb part számtalan látnivalója vár ránk: Bastille tér, Mocsár negyed, Pompidou Központ, Concorde tér, Opera, Champs-Elysées, Diadalív. Gyalogos városnézésünket a Cité szigeten folytatjuk, ami Párizs ókori bölcsője, a Notre-Dame, a Forradalom siralomháza mind itt sorakoznak fel. Párizs központi részén, a Szajnán található természetes sziget, mely hangulatának, látnivalóinak köszönhetően a francia fővárost felkereső turisták egyik legkedveltebb célpontja. Mindezek után a Louvre csodálatos múzeumába invitálunk, fakultatív program keretében. A világ egyik legismertebb és Párizs legnagyobb múzeuma, mely látványos üvegpiramisa alatt megszámlálhatatlan kincset rejt. A múzeumlátogatásunk után, este séta a kultúra és művészetek központjakét elhíresült Montmartre-on: Moulin Rouge, hangulatos piano bárok, Festők tere. A város fölé magasodó Sacré-Coeur Bazilikától Párizs ragyogó esti panoráma látványa zárja mai programunkat. A szállásra a késő esti órákban érkezünk vissza.

utazas-parizs-loire19-andromeda-travel

4. nap: Párizs-Versailles-Chartres
Megreggelizünk, majd a letűnt korok Párizsát mögöttünk hagyva a jövőbe utazunk: cél a párizsi “Manhattan city”, a Défense negyed. A csúcstechnológiás építkezés felhőkbe nyúló mesterséges megalitjai egészen más világba kalauzolnak minket. Élményekben itt sem lesz hiány. Innen még egy búcsúpillantást vetünk Párizsra, és ismét indulunk a múltba. Pompa és sötétség, hahota és elfojtott sikolyok, modorosság és fertő, és ki tudja még hány felvillanó kép köszönt vissza ránk a Napkirály hajdani versailles-i palotájának falai mögül. Természetesen megcsodáljuk a kertet, a Kis-és Nagy Trianon palotákat, valamint XVI. Lajos feleségének faluját (35 EUR/fő, részletes tárlatvezetéssel). Mindezek után a kastély szomszédságában egy kellemes ebéd aligha visszautasítható. Ebéd után indulunk Chartres városába. A Világörökség tagjai közé sorolt katedrálisa a franciaországi Mária-kultusz egyik legfontosabb helyszíne. Több ezer négyzetméternyi üvegablaka, ma is látható labirintusa és számos egyéb részlet, mind a középkor misztériumát őrzik. Kapuján belépve részleteiben fogjuk megfejteni a hajdan kor rejtett összefüggéseit. A katedrálisból kilépve gyönyörű sétát teszünk a XIII. századi város hamisítatlan emlékei között. Az esti órákban érkezünk a Loire folyó menti szálláshelyünkre.

utazas-parizs-loire8-andromeda-travel

5. nap: Loire völgye ámulatba ejtő kastélyai
Elfogyasztjuk reggelinket, majd ezen a napon 4 kastélyt látogatunk meg. Loire völgyi barangolásainkat a régi királyi városban kezdjük, Blois-ban. A feudális grófok várából királyi székhellyé előlépett város és kastély vitathatatlanul Párizs riválisaként hagyott nyomokat a Loire történetében. Ezután Chambord következik. A Loire vidékének legnagyobb kastélya uralkodók és művészek lángoló képzeletvilágából született. Építésének körülményeit máig homály fedi. Folytatjuk Cheverny-ben. A részben lakott kastély berendezése, mértani pontossággal megtervezett parkja, trófea gyűjteménye egyik ámulatból a másikba ejtenek bennünket. A nap zárásaként Chaumont-ba látogatunk. A középkori jellegét őrző kastély Medici Katalintól Napóleonig titkos események cinkosaként kísérte végig a múlt századokat. Szállásunk elfoglalása az esti órákban.

6. nap: Loire völgye tündérmesebeli kastélyai
Reggeli után Chenonceaux-ba indulunk, a Loire vidék második leglátogatottabb kastélyához. A Loire egyik mellékfolyója, a Cher folyóra épült “híd kastély”-t hosszú századokon keresztül csak hölgyek alakították, de a legzordabb férfiszíveket is megdobogtatja. “Hat hölgy kastélyának” is szokták nevezni. Ma minden egyes része letűnt korok neves dámáiról zeng dalokat. Néhány kilométer után elérjük Amboise-t. Itt található a legelső reneszánsz királyi kastélyok egyike. Kápolnája őrzi Leonardo da Vinci földi maradványait. Napnyugta felé betérünk egy több száz éves pincébe, ahol a híres tourain-i borokat kóstoljuk meg. Ezután Tours-ba, pannóniai Szent Márton városába utazunk. Franciaország kulturális és történelmi városa címet viseli. Elbűvölő részleteit az esti fényekben csodálhatjuk meg. A város leghíresebb püspöke Szent Márton, pannóniában született 316-ban és római katonaként került a gall provinciába. Egy látomása hatására megkeresztelkedett és hittérítő lett. Az esti órákban visszatérve, szállásunkon álomra hajtjuk a fejünket.

utazas-parizs-loire18-andromeda-travel

7. nap: Orléans-Reims
Reggelinket követően, ezen a napon Jeanne d’Arc diadalmenetének legfontosabb állomásaiból kapunk egy kis útravalót. Délelőtt Orléans-ba utazunk, a Szűz legfényesebb győzelmének helyszínére. Jeanne d’Arc a mai napig meghatározó szerepet tölt be a nyugati kultúrában. Szent Johanna, az „orléans-i szűz”, katolikus szent, francia nemzeti hős emlékét idézzük fel. Látogatásunk után Reims-ben tartunk pihenőt. Folytatjuk az utunkat Champagne tartomány legnagyobb városába, mely a középkortól fővárosa is egyben. A koronázások és a pezsgő városa vár ránk. A Reims-i Notre-Dame Katedrális az európai gótikus művészet egyik legfontosabb épülete, az UNESCO Világörökség része. A XIII. századi remekmű 25 királyi koronázásnak volt a színhelye. A katedrális megtekintése és autóbuszos városnézésünk után tovább utazunk szálláshelyünk felé.

8. nap: Freyming Merlebach-Budapest
Reggeli után rövid pihenőkkel folyamatosan utazunk haza. Megérkezünk Budapestre a késő esti órákban.

utazas-parizs-loire16-andromeda-travel

 

stoptablas_no_80e

A helyek gyorsan betelnek, ezért minél előbb jelentkezz erre a csodás párizsi élményre!

Részvételi díj: 164.990,-Ft / fő helyett előregisztrációs kedvezménnyel,
ha legalább 60 nappal indulás előtt rendeled meg utazásodcsak

159.990,-Ft / fő

A kedvezményes ár a szabad helyek függvényében érvényes, utanként/dátumonként korlátozott számban. Kizárólag a munkatársaink által már visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek. Csoportos foglalásokra nem érvényes.

A részvételi díj tartalmazza: 7 éjszaka szállást szállodákban, kontinentális reggelit, buszos utazást a megadott alapútvonalon, személyenként 1 úti poggyász /max 15 kg/ és 1 kézi poggyász szállítását.
A részvételi díj nem tartalmazza: kötelező baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást útlemondási biztosítással, regisztrációs díjat 2.490,-Ft / fő, helyszínen fizetendő költségeket és belépőket.
Félpanzió (5 vacsora): 29.000,-Ft / fő; Egyágyas felár: 54.990,- Ft / fő.

Hol szeretnél csatlakozni? Az alábbi helyeken szállhatsz fel a buszra:
Budapest–Tata–Győr–Mosonmagyaróvár (további felszállóhelyek létszámtól függően, egyeztesd velünk)

Tájékoztató jellegű árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről (személyenként értendő):
-Audio-Guide használat: 2.400,-Ft, kötelezően fizetendő
(a speciális adó-vevő készüléket és fülhallgatót használva a mikrofonba beszélő idegenvezető előadása még jobban élvezhető, jelentős mértékben segíti a városnézések zavartalanságát)
-2 napos múzeumbérlet: 48 EUR
-4 napos múzeumbérlet: 62 EUR
-Louvre magyar nyelvű tárlatvezetéssel: 30 EUR
-Versailles fakultatív kirándulás: 35 EUR
-Versailles kert: 9 EUR
-Sétahajózás a Szajnán: 15 EUR
-Montparnasse torony: 17 EUR
-Pantheon: 8,50 EUR
-Invalidusok + Napoleon sírja: 11 EUR
-Notre Dame torony: 10 EUR
-Orsay múzeum: 12 EUR
-Rodin múzeum: 10 EUR
-Viaszmúzeum: 22,50 EUR
-Loire-völgye egy-egy kastély: kb. 10-15 EUR
-Borkóstoló: 10 EUR
-Idegenforgalmi adó (Párizs): kb. 1 EUR/fő/éj, kötelezően fizetendő

utazas-parizs-loire10-andromeda-travel

Busz jellemzői: Korszerű, légkondicionálóval/fűtéssel rendelkező (szezontól függően).
Szállás felszereltsége: Ágyak: Kétszemélyes franciaágy 120-140 cm széles, egyszemélyes ágy 80-90 cm széles. Szállások: 2*-os szállodákban. A szobák célszerűen berendezettek, fürdőszobával, TV-vel felszereltek. A szállások kategóriája, szállodák hivatalos besorolása a körutazás oldalán szerepel. Az adott ország szálláshelyekre vonatkozó besorolása eltérhet a magyar előírásoktól. Hűtőszekrény általában nem tartozik a szállodai szobák felszereltségéhez. További információ az utastájékoztató dokumentumban kerül megadásra, amit indulás előtt legkésőbb 5 nappal kapnak meg e-mailben a Vendégeink.

Induláshoz minimális létszám: 45 fő
A programokban időrendi változás előfordulhat!

Kíváncsi vagy, milyen idő vár? Nézd meg itt: Időjárás

Netán ez az első párizsi körutad? Vagy korábban megízlelted már, és újra vissza akarsz térni? Akkor IGEN! Vegyél részt ezen a szívvel-lélekkel megalkotott körutazáson, ami a szédítő Párizs és a világhírű Loire völgye különlegességeit tárja eléd!

Ha szeretnél:

✓ egy körültekintően megtervezett városlátogatáson részt venni,
jó hangulatban, jó társaságban utazni,
megismerkedni Párizs és a Loire kastélyok legszebb ékköveivel,
✓ megbízható, tervezhető költségek mellett,
✓ szakmailag felkészült, hiteles idegenvezető kíséretében,

akkor gyere, és feltétlen foglald le most a helyedet, és töltsd ki a jelentkezési lapot itt:

A sikeres ár-előkalkuláció kéréshez a *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!

Teljes neved, és írd meg azt is, hogyan szólítsunk meg*

E-mail címed*
Olyan e-mail címet adj meg, amit biztosan használsz és működik (kivéve yahoo), mert oda válaszolunk azonnal az előzetes ár-előkalkulációkérésed elküldése után.

Telefonszámod*
Valós telefonszámot írj be kérlek!

A gördülékenyebb ügyintézés végett, ha kéred, felhívunk telefonon, hogy egyeztessünk.*
Jelöld be, mikor hívjunk fel!
11-13 óra között kérek telefonhívást13-15 óra között kérek telefonhívást15-17 óra között kérek telefonhívástCsak akkor kérek telefonhívást, ha 1 napon belül nem válaszolok az e-mailre

Körutazás ideje*
Várunk szeretettel!
2019. szeptember 14-21.

Utasok létszáma*
Ide írd be, hányan jöttök a Párizs & Loire körutazásra!

Étkezés*
Itt tudod megadni, milyen étkezést kérsz.
Csak reggeli - a részvételi díj tartalmazza, ez szuper, mert szeretek úgy felébredni, hogy tudom, már vár a finom reggelimFélpanzió (reggeli+5 vacsora is) 29000,-Ft/fő - igen, ezt kérem, mert szeretem, ha teljesen kényeztetnek és nem kell a vacsora miatt sem aggódnom

A busz alapútvonala, ahol csatlakozni tudsz a buszhoz*
Válaszd ki a számodra optimális fel- és leszállás helyét!
BudapestTataGyőrMosonmagyaróvár

Utasbiztosítás*
Azért fontos, ha ne adj Isten történne valami, jól jön a segítő kéz.
(70 év felett 300% pótdíjjal köthető.)

Igen kérem, 8 napra 4.400,-Ft/fő/8nap (70 év alatt pótdíjmentes)

Üzeneted*
Ha van, amit még fontosnak tartasz, írd meg itt az üzenetedben.

Milyen eszközön megnyitva töltöd ezt a formot?*
Kérjük bejelölni, mert ezzel segíted a munkánkat. Köszönjük!
Ha van asztali számítógéped vagy laptopod, praktikusabb azon megnyitva kitölteni, mert a nagyobb kijelzőn könnyebb és átláthatóbb.

Asztali számítógépOkostelefonTabletLaptop

Facebook közösségi oldalon elérhető vagy?*
Ha igen, hol és milyen névvel? Beírhatod a közvetlen linket is!

Hol hallottál, olvastál az Andromeda Travel Utazási Irodáról?*
Ha interneten, kérjük segítsd munkánkat és írd meg hol pontosan.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot*
Elfogadom, igen

Hozzájárulok ahhoz, hogy az Andromeda Travel Utazási Iroda az e-mail címemre elektronikus hírlevelet, marketingcélú küldeményt küldjön.
Hozzájárulok, igen

Kérlek, írd be a lent látható ellenőrző kódot, mert a biztonság prioritás az Andromeda Travel Utazási Irodánál. MIKOR RÁKATTINTASZ A KÜLDÉSRE, UTÁNA AZONNAL nézd meg AZ EMAILEDET, MERT ODA ÉRKEZIK A VÁLASZUNK. Csak akkor tudod sikeresen elküldeni, ha a csillagozottakat kitöltöd.

captcha

Nézd meg, hogy az adatvédelmi szabályzatot bepipáltad-e!

Kérlek, az alábbi mezőt mindenképp jelöld be.


A *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!
A jelentkezés után pár percen belül küldünk egy visszaigazoló e-mailt. A díjbekérő összekészítésénél személyre szabottan figyelembe vesszük az összes kérésed, amit ránk bíztál.

 

* * *

utazasok-korutak

* * *

Ha mégis úgy döntenél, hogy akár megnéznéd a többi utat is, tedd meg ma és ajánld barátaidnak, ismerőseidnek is: