• 2021. év: PRÁGA körutazás busszal az “Arany város” sokszínű történelmi és kulturális csodáihoz

Vajon honnan erednek Prága hangzatos, dicső és sejtelmes jelzői?  Prága, a „Száztornyú város”… az „Arany város”… vagy egyszerűen a „városok királynője”

Fedezd fel velünk és fejtsd meg a titkot, amiért földlakók milliói keresik fel a cseh fővárost, Prágát és környékét! Haza fele is érdekes programban lesz részed, mert a husziták  városa Tábor és festői Telc központja is része az útnak.

praga1

Gondolj csak bele, annak idején a híres-neves IV. Károly, Kepler és Kafka is Prága azon szegletein lépkedett, amiket most Te fogsz bejárni. smiley_pirostelt_h20
Nem véletlenül része a Világörökségeknek.

Mikor gyere velünk?

Az alábbi turnusokban tudsz belesni az “arany város” roppant sokszínű történelmi és kulturális színfalai mögé. Jelentkezz mihamarabb!

» 2021. április 30  -május 2.
» 2021. október 1 – 3.

(3 nap / 2 éj)

busz_piros_h50

Utazás: autóbusszal
Szállás: ***szálloda
Ellátás: reggeli

telc

Milyen program vár Rád részletesen?

1. nap: Budapest-Velké Popovice-Prága
Elutazunk a kora reggeli órákban Budapestről. Első megállónk Velké Popovice települése, mely a sörgyártásáról vált híressé. Már a XVI. században működött itt sörfőzde, amely először családi tulajdonban volt, később a Sztrahovi-kolostor, majd az Óvárosi Szent Miklós Benedek-rend kolostora vette át a kezelését. Ellátogatunk a város méltán híres sörgyárába, ahol megismerhetjük a gyár történetét, illetve azt, hogy hogyan készül az igazi Kozel. Majd megkóstolhatjuk a legfinomabb helyi sört, és akár egy szűretlen Kozelt is, amit csak itt mérnek. Ezután a gyár ajándékboltjában vásárolhatunk a „kecskés” címerrel ellátott emléktárgyakból, relikviákból. Kora délután érkezünk meg Prága városába, amit joggal illetnek a dicső “arany város”, a találó “száztornyú város”, vagy egyszerűen a “városok királynője” névvel. A Moldva partján fekvő fővárosban városnézésünket a történelmi városközpontban kezdjük. Az Óvárosi téren gyönyörű gótikus, reneszánsz és barokk épületeket láthatunk és itt található az Óvárosi városháza is a világhírű Orlojjal. Sétánk alkalmával a város további nevezetességeit is megtekintjük. A késő esti órákban megérkezünk a szállodába, ahol békés álomra hajtjuk a fejünket.

praga5 praga3

2. nap: Prága
Napindító reggeli után folytatjuk prágai városnézésünket a Moldva bal partján, a Várnegyedben. A sziklamagaslatra épített várban, a Hradzsinban kezdünk. A vár Prága legrégebben lakott része, a főváros egyik történelmi negyede. A világ egyik legnagyobb vár épülete 7,28 hektár területen fekszik. Sétánk során a Strahovi Kolostor, a Loretói Szűz Mária-templom, a Szent Vitus székesegyház és a mindössze 11 házból álló Arany utcácska, a várnegyed legkisebb utcája, lesznek a legfontosabb látnivalóink. A Hradzsin felfedezése után a Károly hídon átsétálva élvezhetjük a város egyedülálló hangulatát vagy elvegyülhetünk a Vencel tér forgatagában. Délután rövid szabadidő, majd a mai napunk végén egy hangulatos étteremben lazíthatunk, ahol az igazi cseh sört és az ízletes puha knédlit is megkóstolhatjuk. A szállodánkba az esti órákban térünk vissza, és nyugodtan megpihenünk.

praga8 praga9

3. nap: Prága-Tábor-Telč-Budapest
Megreggelizünk, majd búcsút intünk Prágának és a husziták egykori fellegvárába, Tábor városába utazunk. taborA Prágától 90 km-re fekvő Tábor a husziták egykori központja volt. Neve a cseh nyelvben is tábort jelent. A város XV. századi városfalainak és bástyáinak egy része, főleg a belváros északi oldalán, máig megmaradt. Séta a hangulatos belváros macskaköves utcáin, ahol csodálatos gótikus, reneszánsz és barokk épületeket láthatunk. Megtekintjük a gótikus Városházát és a Jan Žižka-ról elnevezett gyönyörű főteret, ahol a huszita hadvezér szobrát is láthatjuk. Következő megállónk Csehország egyik legszebb történelmi városa, Telc festői kisvárosa, mely az UNESCO Világörökség része. Telč központjában megtekintjük a híres lábasházakat, sétálunk a hosszan elnyúló, trapéz alakú főtéren, ahol a gótikus Szent Jakab plébániatemplomot is láthatjuk, illetve megtekintjük Csehország legszebb reneszánsz kastélyát is. Városnézésünk után a délutáni órákban indulunk Magyarországra. Folyamatos utazással érkezünk Budapestre a késő esti órákban.

praga11-e praga14-e praga16-e

Prága kulináris jellegzetességeihez, erőteljes sajátosságához mindenképpen hozzátartozik a söröző (pivnica), a sörözők kihagyhatatlan és mámorító hangulata, amibe Neked is bele kell kóstolnod. Naná! Készülj, mert a helyiek úgy tartják, hogy a sörözés 5 korsó “folyékony kenyér” elfogyasztásától kezdődik, addig csupán sörivás…

praga2

A helyek villámgyorsan telnek, ezért mihamarabb jelentkezz!

stoptablas_no_80e

Részvételi díj: 69.990,-Ft / fő

Vagy előregisztrációs áron (hely függvényében), ha legalább 60 nappal indulás előtt rendeled meg utazásod, akkor a kedvezményes részvételi díj: 69.990,-Ft / fő helyett most csak 59.990,-Ft / fő.

Vagy foglalj Prémium Előfoglalási Kedvezményes áron 2021. évre, (hely függvényében, ill. az akció visszavonásáig), mert ha idén megrendeled az utazásod és megrendeléskor a teljes összeget befizeted, akkor a prémiumkedvezményes részvételi díj: 69.990,-Ft / fő helyett most csupán 49.990,-Ft / fő.

Prémium Előfoglalási Kedvezményes ár: utanként/dátumonként korlátozott számban vehető igénybe, határidőre történő teljes összeg befizetése esetén. Csoportos foglalásokra nem érvényes. A kedvezményes árak a szabad helyek függvényében érvényesek. Kizárólag a munkatársaink által már visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek.

A részvételi díj tartalmazza: 2 éjszaka szállást 3* szállodában, kontinentális reggelit és a buszos utazást a megadott alapútvonalon, személyenként 1 úti poggyász /max. 15 kg/ és 1 kézi poggyász szállítását.
A részvételi díj nem tartalmazza: kötelező baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást útlemondási biztosítással, regisztrációs díjat 2.490,-Ft / fő, helyszínen fizetendő költségeket és belépőket.
Félpanzió (menü vacsora, 1x a hotelben ill. 1x egy étteremben): 10.000,-Ft / fő; Egyágyas felár: 12.990,- Ft / fő.

Hol szeretnél csatlakozni? Az alábbi helyeken szállhatsz fel a buszra:
Budapest–Tata–Győr–Mosonmagyaróvár (további felszállóhelyek létszámtól függően, egyeztesd velünk)

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről (személyenként értendő):
-Audio-Guide használat: 900,-Ft, kötelezően fizetendő
(a speciális adó-vevő készüléket és fülhallgatót használva a mikrofonba beszélő idegenvezető előadása még jobban élvezhető, jelentős mértékben segíti a városnézések zavartalanságát)
-Velké Popovice sörgyár látogatás: 150 CZK
-Prágai vár: 250 CZK
-Telč kastély: 280 CZK (áprilistól!)

praga13

Busz jellemzői: Korszerű, légkondicionálóval/fűtéssel rendelkező (szezontól függően).
Szállások: Szállodában, kétágyas zuhanyozós szobákban. A szállások kategóriája, szállodák hivatalos besorolása a körutazás oldalán szerepel. Az adott ország szálláshelyekre vonatkozó besorolása eltérhet a magyar előírásoktól. Hűtőszekrény általában nem tartozik a szállodai szobák felszereltségéhez. További információ az utastájékoztató dokumentumban kerül megadásra, amit indulás előtt legkésőbb 5 nappal kapnak meg e-mailben a Vendégeink.
Induláshoz minimális létszám: 45 fő
A programokban időrendi változás előfordulhat!

Kíváncsi vagy, milyen idő vár? Nézd meg itt: Időjárás

Történelméből fakadóan Prága markáns építészeti alkotmányok, sosem szunnyadó kulturális emlékek, karakteres vallási ereklyék, tekintélyes látnivalók sokaságát vonultatja fel, melyek között napjaink modern kori kreációiból is felvillan egy-két mementó.

“Minden csoda 3 napig tart…” – tartja a mondás, amiről ezen a minikörutazáson Te is garantáltan megbizonyosodsz!

praga6

Ha szeretnél:

✓ egy körültekintően megtervezett városlátogatáson részt venni,
jó hangulatban, jó társaságban utazni,
megismerkedni Prága legszebb nevezetességeivel,
✓ megbízható, tervezhető költségek mellett,
✓ szakmailag felkészült, hiteles idegenvezető kíséretében,

akkor gyere, és feltétlen foglald le most a helyedet, és töltsd ki a jelentkezési lapot itt:

  A sikeres ár-előkalkuláció kéréshez a *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!

  Teljes neved, és írd meg azt is, hogyan szólítsunk meg*

  E-mail címed*
  Olyan e-mail címet adj meg, amit biztosan használsz és működik (kivéve yahoo), mert oda válaszolunk azonnal az előzetes ár-előkalkuláció kérésed elküldése után.

  Telefonszámod*
  Valós telefonszámot írj be kérlek!

  A gördülékenyebb ügyintézés végett, ha kéred, felhívunk telefonon, hogy egyeztessünk.*
  Jelöld be, mikor hívjunk fel!
  11-13 óra között kérek telefonhívást13-15 óra között kérek telefonhívást15-17 óra között kérek telefonhívástCsak akkor kérek telefonhívást, ha 1 napon belül nem válaszolok az e-mailre

  Körutazás ideje*
  Itt válaszd ki az időpontot, amelyik megfelelő számodra!
  2020. október 2-4.2021. április 30-május2.2021. október 1-3.

  Utasok létszáma*
  Ide írd be, hányan jöttök a Prága körutazásra!

  Étkezés*
  Itt tudod megadni, milyen étkezést kérsz.

  A busz alapútvonala, ahol csatlakozni tudsz a buszhoz*
  Válaszd ki a számodra optimális fel- és leszállás helyét!
  BudapestTataGyőrMosonmagyaróvár

  Utasbiztosítás*
  (BBP) Azért fontos, ha ne adj Isten történne valami, jól jön a segítő kéz.
  (70 év felett 300% pótdíjjal köthető.)

  Igen kérem, 3 napra 1.200,-Ft/fő/3nap (70 év alatt pótdíjmentes)

  Üzeneted*
  Ha van, amit még fontosnak tartasz, írd meg itt az üzenetedben.

  Milyen eszközön megnyitva töltöd ezt a formot?*
  Kérjük bejelölni, mert ezzel segíted a munkánkat. Köszönjük!
  Ha van asztali számítógéped vagy laptopod, praktikusabb azon megnyitva kitölteni, mert a nagyobb kijelzőn könnyebb és átláthatóbb.

  Asztali számítógépOkostelefonTabletLaptop

  Facebook közösségi oldalon elérhető vagy?*
  Ha igen, hol és milyen névvel? Beírhatod a közvetlen linket is!

  Hol hallottál, olvastál az Andromeda Travelről?*
  Ha interneten, kérjük segítsd munkánkat és írd meg hol pontosan.

  Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot*
  Elfogadom, igen

  Hozzájárulok ahhoz, hogy az Andromeda Travel az e-mail címemre elektronikus hírlevelet, marketingcélú küldeményt küldjön.
  Hozzájárulok, igen

  Kérlek, írd be a lent látható ellenőrző kódot, mert a biztonság prioritás az Andromeda Travelnél. Mikor rákattintasz a KÜLDÉSRE, utána rögtön nézd meg az e-mail fiókod, mert oda érkezik a válaszunk. Csak akkor tudod sikeresen elküldeni, ha a csillagozottakat kitöltöd.

  captcha

  Nézd meg, hogy az adatvédelmi szabályzatot bepipáltad-e!

  Kérlek, az alábbi mezőt mindenképp jelöld be.


  A *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!
  A jelentkezés után pár percen belül küldünk egy visszaigazoló e-mailt. A díjbekérő összekészítésénél személyre szabottan figyelembe vesszük az összes kérésed, amit ránk bíztál.
  Foglalás nem történt!

  * * *
  utazasok-korutak