2019. év: PRÁGA körutazás busszal az “Arany város” sokszínű történelmi és kulturális csodáihoz

 

Vajon honnan erednek Prága hangzatos, dicső és sejtelmes jelzői?  Prága, a „Száztornyú város”… az „Arany város”… vagy egyszerűen a „városok királynője”

Fedezd fel velünk és fejtsd meg a titkot, amiért földlakók milliói keresik fel a cseh fővárost, Prágát és környékét! Haza fele is érdekes programban lesz részed, mert a husziták  városa Tábor és festői Telc központja is része az útnak.

praga1

Gondolj csak bele, annak idején a híres-neves IV. Károly, Kepler és Kafka is Prága azon szegletein lépkedett, amiket most Te fogsz bejárni. smiley_pirostelt_h20
Nem véletlenül része a Világörökségeknek.

Mikor gyere velünk?

Az alábbi turnusokban tudsz belesni az “arany város” roppant sokszínű történelmi és kulturális színfalai mögé. Jelentkezz mihamarabb!

Tavaszi vakáció Prágában » 2019. április 5-7.
Nyári séta Prágában » 2019. június 28-30.
Őszi kirándulás Prágában » 2019. október 4-6.

(3 nap / 2 éj)

busz_piros_h50

Utazás: autóbusszal
Szállás: ***szálloda
Ellátás: reggeli

telc

Milyen program vár Rád részletesen?

1. nap: Budapest-Velké Popovice-Prága
Elutazunk a kora reggeli órákban Budapestről. Első megállónk Velké Popovice települése, mely a sörgyártásáról vált híressé. Már a XVI. században működött itt sörfőzde, mely először családi tulajdonban volt, később a Sztrahovi-kolostor, majd az Óvárosi Szent Miklós Benedek-rend kolostora vette át a kezelését. Látogatás a város méltán híres sörgyárában, ahol megismerhetjük a gyár történetét, illetve azt, hogy hogyan készül az igazi Kozel. Majd megkóstolhatjuk a legfinomabb helyi sört, és akár egy csak itt mért szűretlen Kozelt is. Ezután a gyár ajándékboltjában vásárolhatunk a „kecskés” címerrel ellátott emléktárgyakból, relikviákból. Kora délután érkezünk meg Prága városába, amit joggal illetnek a dicső “arany város”, a találó “száztornyú város”, vagy egyszerűen a “városok királynője” névvel. A Moldva partján fekvő fővárosban városnézésünket a történelmi városközpontban kezdjük. Az Óvárosi téren gyönyörű gótikus, reneszánsz és barokk épületeket láthatunk és itt található az Óvárosi városháza is a világhírű Orlojjal. Sétánk alkalmával a város további nevezetességeit is megtekintjük. A késő esti órákban megérkezünk a szállodába, ahol békés álomra hajtjuk a fejünket.

praga5 praga3

2. nap: Prága
Napindító reggeli után folytatjuk prágai városnézésünket a Moldva bal partján, a Várnegyedben. A sziklamagaslatra épített várban, a Hradzsinban kezdjük. A vár Prága legrégebben lakott része, a főváros egyik történelmi negyede. A világ egyik legnagyobb vár épülete 7,28 hektár területen fekszik. Sétánk során a Strahovi Kolostor, a Loretói Szűz Mária-templom, a Szent Vitus székesegyház és az Arany utcácska lesznek a legfontosabb látnivalóink. A Hradzsin felfedezése után a Károly hídon átsétálva élvezhetjük a város egyedülálló hangulatát vagy elvegyülhetünk a Vencel tér forgatagában. Délután rövid szabadidő, majd a mai napunk végén egy hangulatos étteremben lazíthatunk, ahol az igazi cseh sört és ízletes puha knédlit is megkóstolhatjuk. Szállodánkba az esti órákban térünk vissza, és nyugodtan megpihenünk.

praga8 praga9

3. nap: Prága-Tábor-Telč-Budapest
Megreggelizünk, s utána búcsút intünk Prágának és a husziták egykori fellegvárába, Tábor városába utazunk. taborA Prágától 90 km-re fekvő Tábor a husziták egykori központja volt. Neve a cseh nyelvben is tábort jelent. A város XV. századi városfalainak és bástyáinak egy része, főleg a belváros északi oldalán, máig megmaradt. Séta a hangulatos belváros macskaköves utcáin, ahol csodálatos gótikus, reneszánsz és barokk épületeket láthatunk. Megtekintjük a gótikus Városházát és a Jan Žižka-ról elnevezett gyönyörű főteret, ahol a huszita hadvezér szobrát is láthatjuk. Következő megállónk Csehország egyik legszebb történelmi városa, Telc festői kisvárosa, mely az UNESCO Világörökség része. Telč központjában megtekintjük a híres lábasházakat, sétálunk a hosszan elnyúló, trapéz alakú főtéren, ahol a gótikus Szent Jakab plébániatemplomot is láthatjuk, illetve megtekintjük Csehország legszebb reneszánsz kastélyát is. Városnézésünk után a délutáni órákban indulunk Magyarországra. Folyamatos utazással érkezünk Budapestre a késő esti órákban.

praga11-e praga14-e praga16-e

Prága kulináris jellegzetességeihez, erőteljes sajátosságához mindenképpen hozzátartozik a söröző (pivnica), a sörözők kihagyhatatlan és mámorító hangulata, amibe Neked is bele kell kóstolnod. Naná! Készülj, mert a helyiek úgy tartják, hogy a sörözés 5 korsó “folyékony kenyér” elfogyasztásától kezdődik, addig csupán sörivás…

praga2

stoptablas_no_80e

A helyek gyorsan betelnek, ezért minél előbb jelentkezz erre a 3 napos prágai élményre!

Részvételi díj: 44.990,-Ft / fő helyett előregisztrációs kedvezménnyel,
ha legalább 60 nappal indulás előtt rendeled meg utazásod, csak

39.990,-Ft / fő

A kedvezményes ár a szabad helyek függvényében érvényes, utanként/dátumonként korlátozott számban. Csoportos foglalásokra nem érvényes. Kizárólag a munkatársaink által már visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek.

A részvételi díj tartalmazza: 2 éjszaka szállást 3* szállodában, kontinentális reggelit és a buszos utazást a megadott alapútvonalon, személyenként 1 úti poggyász /max. 15 kg/ és 1 kézi poggyász szállítását.
A részvételi díj nem tartalmazza: kötelező baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást útlemondási biztosítással, regisztrációs díjat 2.490,-Ft / fő, helyszínen fizetendő költségeket és belépőket.
Félpanzió (menü vacsora, 1x a hotelben ill. 1x egy étteremben): 9.000,-Ft / fő; Egyágyas felár: 11.990,- Ft / fő.

Hol szeretnél csatlakozni? Az alábbi helyeken szállhatsz fel a buszra:
Budapest–Tata–Győr–Mosonmagyaróvár (további felszállóhelyek létszámtól függően, egyeztesd velünk)

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről (személyenként értendő):
-Audio-Guide használat: 900,-Ft, kötelezően fizetendő
(a speciális adó-vevő készüléket és fülhallgatót használva a mikrofonba beszélő idegenvezető előadása még jobban élvezhető, jelentős mértékben segíti a városnézések zavartalanságát)
-Velké Popovice sörgyár látogatás: 150 CZK
-Prágai vár: 250 CZK
-Telč kastély: 280 CZK (áprilistól!)

praga13

Busz jellemzői: Korszerű, légkondicionálóval/fűtéssel rendelkező (szezontól függően).
Szállás felszereltsége: Ágyak: Kétszemélyes franciaágy 120-140 cm széles, egyszemélyes ágy 80-90 cm széles. Szállások: Szállodában, kétágyas zuhanyozós szobákban. A szállások kategóriája, szállodák hivatalos besorolása a körutazás oldalán szerepel. Az adott ország szálláshelyekre vonatkozó besorolása eltérhet a magyar előírásoktól. Hűtőszekrény általában nem tartozik a szállodai szobák felszereltségéhez. További információ az utastájékoztató dokumentumban kerül megadásra, amit indulás előtt legkésőbb 5 nappal kapnak meg e-mailben a Vendégeink.
Induláshoz minimális létszám: 45 fő
A programokban időrendi változás előfordulhat!

Kíváncsi vagy, milyen idő vár? Nézd meg itt: Időjárás

Történelméből fakadóan Prága markáns építészeti alkotmányok, sosem szunnyadó kulturális emlékek, karakteres vallási ereklyék, tekintélyes látnivalók sokaságát vonultatja fel, melyek között napjaink modern kori kreációiból is felvillan egy-két mementó.

“Minden csoda 3 napig tart…” – tartja a mondás, amiről ezen a minikörutazáson Te is garantáltan megbizonyosodsz!

praga6

Ha szeretnél:

✓ egy körültekintően megtervezett városlátogatáson részt venni,
jó hangulatban, jó társaságban utazni,
megismerkedni Prága legszebb nevezetességeivel,
✓ megbízható, tervezhető költségek mellett,
✓ szakmailag felkészült, hiteles idegenvezető kíséretében,

akkor gyere, és feltétlen foglald le most a helyedet, és töltsd ki a jelentkezési lapot itt:

A sikeres ár-előkalkuláció kéréshez a *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!

Teljes neved, és írd meg azt is, hogyan szólítsunk meg*

E-mail címed*
Olyan e-mail címet adj meg, amit biztosan használsz és működik (kivéve yahoo), mert oda válaszolunk azonnal az előzetes ár-előkalkulációkérésed elküldése után.

Telefonszámod*
Valós telefonszámot írj be kérlek!

A gördülékenyebb ügyintézés végett, ha kéred, felhívunk telefonon, hogy egyeztessünk.*
Jelöld be, mikor hívjunk fel!
11-13 óra között kérek telefonhívást13-15 óra között kérek telefonhívást15-17 óra között kérek telefonhívástCsak akkor kérek telefonhívást, ha 1 napon belül nem válaszolok az e-mailre

Körutazás ideje*
Itt válaszd ki az időpontot, amelyik megfelelő számodra!
2019. április 5-7.2019. június 28-30.2019. október 4-6.

Utasok létszáma*
Ide írd be, hányan jöttök a Prága körutazásra!

Étkezés*
Itt tudod megadni, milyen étkezést kérsz.

A busz alapútvonala, ahol csatlakozni tudsz a buszhoz*
Válaszd ki a számodra optimális fel- és leszállás helyét!
BudapestTataGyőrMosonmagyaróvár

Utasbiztosítás*
(BBP) Azért fontos, ha ne adj Isten történne valami, jól jön a segítő kéz.
(70 év felett 300% pótdíjjal köthető.)

Igen kérem, 3 napra 1.200,-Ft/fő/3nap (70 év alatt pótdíjmentes)

Üzeneted*
Ha van, amit még fontosnak tartasz, írd meg itt az üzenetedben.

Milyen eszközön megnyitva töltöd ezt a formot?*
Kérjük bejelölni, mert ezzel segíted a munkánkat. Köszönjük!
Ha van asztali számítógéped vagy laptopod, praktikusabb azon megnyitva kitölteni, mert a nagyobb kijelzőn könnyebb és átláthatóbb.

Asztali számítógépOkostelefonTabletLaptop

Facebook közösségi oldalon elérhető vagy?*
Ha igen, hol és milyen névvel? Beírhatod a közvetlen linket is!

Hol hallottál, olvastál az Andromeda Travel Utazási Irodáról?*
Ha interneten, kérjük segítsd munkánkat és írd meg hol pontosan.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot*
Elfogadom, igen

Hozzájárulok ahhoz, hogy az Andromeda Travel Utazási Iroda az e-mail címemre elektronikus hírlevelet, marketingcélú küldeményt küldjön.
Hozzájárulok, igen

Kérlek, írd be a lent látható ellenőrző kódot, mert a biztonság prioritás az Andromeda Travel Utazási Irodánál. Mikor rákattintasz a KÜLDÉSRE, utána rögtön nézd meg az e-mail fiókod, mert oda érkezik a válaszunk. Csak akkor tudod sikeresen elküldeni, ha a csillagozottakat kitöltöd.

captcha

Nézd meg, hogy az adatvédelmi szabályzatot bepipáltad-e!

Kérlek, az alábbi mezőt mindenképp jelöld be.


A *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!
A jelentkezés után pár percen belül küldünk egy visszaigazoló e-mailt. A díjbekérő összekészítésénél személyre szabottan figyelembe vesszük az összes kérésed, amit ránk bíztál.

* * *
utazasok-korutak