RÓMA körutazás busszal az antik világba, látogatás a Vatikánban, megismered a dolce vita érzését Velencében és az ízek harmóniáját

 

busz_piros_h50

A Városok, melyek meghódították a világot,
és Téged is meg fognak! Látogatás a Vatikánba és városnézés Rómában és Firenzében és barangolás Velencében.

1roma_korutazas_busszal_andromedatravel_utazasiiroda

Róma az a város, amire a „csodálatos”, vagy a „gyönyörű” jelzők nem elegendők, mert nem fejezik ki azt a megismételhetetlen miliőt, amit ez a város nyújt.

Ez az a hely, amiről mindenki tud valamennyit, mert tanultuk a történelem órán, hogy a hajdani Római Birodalom központja volt, vagy, ha láttad a Gladiátor című filmet, akkor el tudod képzelni, hogy milyen lehetett, amikor a Colosseumban a vicsorgó vadállatokkal küzdöttek meg a katonák, de említhetném Fellini klasszikusát is, az Édes Élet-et, amit Anita Ekberg, Trevi-kútbeli jelenete tett igazán híressé….

  pizza_roma_140e     roma_140e

…de a képzelet még kevés! Ahhoz, hogy mindazt a történelmi nagyságot és a római „dolce vita” életérzést megtapasztald, ide el kell jönni, és élőben kell látni, meg kell ízlelni és bele kell szippantani!

Ha álmodtál valaha arról, hogy:

✓ lásd egyszer a történelemkönyvekből már ismert antik világ nagyságát;
✓ részt vegyél akár egy napra is Róma város elképesztő „életigenlő” tempójában;
✓ leülj a Spanyol lépcső egyik fokára, és beleolvadj az olaszok irigylésre méltó könnyed, harmonikus mindennapjaiba;
hitelesen megtudj mindent a kereszténység legszebb műemlékeiről,

akkor gyere velünk, és mi megmutatjuk Neked az igazi Rómát.

spanyol_lepcso_roma      fagylalt_roma

Sőt, az 5 napos buszos körút alatt Olaszország másik két ikonikus városába is ellátogatunk, melynek során érintjük a lagúnák városát, Velencét, és a reneszánsz kor bölcsőjét, Firenzét is, mert ez a két olasz gyöngyszem is megérdemel néhány órát.

 venezia1 firenze3

A programot olyan körültekintően állítottuk össze, hogy a „leg”-eket lásd, azaz a legnépszerűbb, a legszebb és a leghíresebb nevezetességeket, és felkészült idegenvezető kíséretében hallhass a történelmi és kulturális tudnivalókról.
Róma, Velence és Firenze az a triász, ahol az ember egy életre szerelembe esik, mert…

 capuccino_firenze_140e firenze2_140 fincsi_roma_140e

– az ókori antik világ három leggazdagabb városa, ahol egymást érik a múzeumi értékek,
– olyan szellemiségek nyomdokaiban barangolhat, mint például Michelangelo, Raffaello vagy Leonardo Da Vinci;
– a világ legjelentősebb múzeumai találhatóak itt felbecsülhetetlen kincsekkel;
– ámulatba ejtő épületek, szökőkutak, terek várják az ide utazókat;
– itt átélheti az olaszos „dolce vita”-t, azaz a könnyedséget, az ízlésességet és az ízletességet még nem is említettem;
– itt még a levegő illatában is érezni a citrusfák, az olívaolaj és a pomodoro illatát…

Ismerd meg velünk Itália ízeit, értékeit és mítoszát, és
gyere el az 5 napos körutazásunkra!

gastro4_140e roma_forum_romanum_140e gastro5_140e

Mikor gyere velünk?

A mi útjaink az alábbi időszakokban vezetnek Rómába:

Tavasszal Rómában » 2018. március 14-18.
Felfedező napok Rómában » 2018. április 27-május 1.
Pünkösdi kiruccanás Rómában » 2018. május 17-21.
Nyári szünet Rómában » 2018. július 21-25.
Őszköszöntés Rómában » 2018. szeptember 12-16.
Barangolás Rómában » 2018. október 19-23.

Milyen program vár Rád részletesen?

1. nap: Budapest-Velence
venezia2_185eKora reggel indulunk Budapestről. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba, ahol a délutáni órákban elfoglaljuk a Velence közeli szálláshelyünket. Ezután szabadprogram keretében felfedezheted Itália egyik legszebb, ékszerdoboz-jellegű városát, vagy választhatod a hajós kirándulási lehetőséget is Velencébe (30 EUR/fő).
Ha úgy döntesz, hogy velünk kerekedsz fel, akkor velencei városnézésünk során ez a program vár Rád: megtekintjük a Sóhajok hídját, a velencei gótika remekművét a Dózse Palotát, velence_h140majd a híres Szent Márk teret, mely Napóleon szerint „Európa legszebb szalonja”. A Bazilika, a reneszánsz stílusban épült Óratorony, a Campanile felkeresése után elsétálunk a Rialtóhoz, majd rövid szabadidő keretében barangolhatsz Velence hangulatos kis utcácskáiban. (Félpanzió esetén vacsora egy hangulatos vendéglőben.) Az esti órákban visszautazunk a szálláshelyünkre, és a megérdemelt álomra hajtjuk a fejünket.

2. nap: Róma
Megreggelizünk a szállodában, utána utazás Róma irányába. A délutáni órákban érkezünk Lazio tartomány fővárosába, az Örök Városba. Róma belvárosa gyalogosan könnyűszerrel bejárható, ezért nyakunkba is vesszük a várost, és a következő látnivalókat tekintjük meg: colosseum_romaa Piazza di Spagna-n elterülő Spanyol lépcső, a hajót formázó Fontana di Barcacciaval, Róma leghíresebb szökőkútja a Trevi kút, a Piazza Venezia, valamint az ókori Róma impozáns hagyatéka a Forum Romanum, amely a város egyik földrajzi központja. Természetesen nem maradhat ki Róma jelképe, a Colosseum sem, melynek megtekintésével zárjuk a mai programunkat (Forum Romanum+Colosseum: 7.900,-Ft/fő* – jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni!). Szálláshelyünket az esti órákban foglaljuk el Róma közelében.

3roma_korutazas_busszal_andromedatravel_utazasiiroda

navona_roma_165e

3. nap: Vatikán-Róma
Reggeli után ellátogatunk a világ legkisebb független államába, a Vatikánba, a kereszténység központjába. Lehetőségünk nyílik a Vatikáni múzeum számtalan művészeti kincsének és a monumentális Szent Péter Bazilikának a megtekintésére részletes tárlatvezetéssel (14.900,-Ft/fő* – jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni!). Délután pedig a következő látnivalók várnak ránk: az Angyalvár, amely Mihály arkangyalról kapta a nevét, a Navona tér, ahol három gyönyörű szökőkút is található, és a Pantheon (Raffaello sírja). Visszautazás a szálláshelyünkre az esti órákban.

roma_angyalvar_140spagetti_roma_140eroma_vatikan_140

4. nap: Róma-Orvietó-Montecatini
Jóízűen elfogyasztjuk reggelinket, majd folytatjuk római felfedező utunkat: elsőként Róma második legnagyobb templomát nézzük meg, a Szt. Pál Bazilikát, majd az ókori Rómában különböző versenyek színhelyéül szolgáló Circus Maximus felé vesszük az irányt. Utána a Santa Maria in Cosmedin templom következik, végül pedig az Igazság Szája, amiről csak annyit árulok el, hogy, aki éppen a jövendőbelijével érkezik, ide mindenképpen jöjjön el. Hogy miért? Majd itt kiderül. smiley_pirostelt_h20

orvieto

Ezt követően rövid szabadidő keretében elidőzhetsz egy kellemes kávézóban, megkóstolhatsz egy igazi, mesebelien finom olasz fagyit, vagy csak kalandozhatsz Róma utcáin. A déli órákban búcsút veszünk Rómától, és megkezdjük utazásunkat észak felé. Úti célunk Umbria tartomány festői városa, a tufasziklára épült Orvietó. Sétálunk a varázslatos középkori óváros hangulatos kis utcáin. wine_roma99Megtekintjük az „Itália csodájának” nevezett csodás Dómot. italy-florence1_h240Ezután a borkedvelőknek kedvezve kóstolót tartunk a híres orvietói borokból, ahol lehetőség van vásárlásra is. Délután folytatjuk utunkat Firenze felé, és az esti órákban megérkezünk Montecatini Terme városába, a szálláshelyünkre.

5. nap: Firenze-Budapest
Korai reggeli a szállodában, s máris utazunk Toszkána tartomány fővárosába, Firenzébe. Rövid gyalogos városnézés az Arno-parti Firenzében: Santa Croce, Piazza Signoria, Palazzo Vecchio, Loggia dei Lanzi, Ponte Vecchio, Dóm-Keresztelőkápolna. Ezután búcsút intünk az olaszok földjének, és rövid pihenők beiktatásával utazunk haza. Érkezésünk Magyarországra a késő éjszakai órákban várható.

 

Utazás: autóbusszal         Ellátás: reggeli
Szállás: 1 éj ***szálloda Jesolo környékén;
2 éj ****szálloda Mentana környékén;
1 éj ***szálloda Montecatini Terme-ben

 

***KEDVEZMÉNY KORÁN ÉBREDŐKNEK!***

stoptablas_no_80e

A helyek gyorsan betelnek, ezért minél előbb jelentkezz erre a meseszép római élményre!

Részvételi díj: 99.990,-Ft / fő helyett most előregisztrációs áron,
ha legalább 60 nappal indulás előtt rendeled meg utazásod, csak

94.990,-Ft / fő

Vagy foglalhatsz INSTANT szuperkedvezményes áron, hely függvényében,
ha legkésőbb 2018. március 29-ig megrendeled az utazásod és megrendeléskor a teljes összeget befizeted, mert akkor a részvételi díj: 99.990,-Ft / fő helyett csupán 85.990,-Ft / fő*

* INSTANT szuperkedvezményes ár: az elérhető legkedvezőbb ár, utanként/dátumonként korlátozott számban vehető igénybe, határidőre történő teljes összeg befizetése esetén. A márciusi és áprilisi dátumokra nem érvényes és csoportos foglalásokra sem. A kedvezményes árak a szabad helyek függvényében érvényesek. Kizárólag a munkatársaink által már visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek.

A részvételi díj tartalmazza: 4 éjszaka szállást a jelzett szállodákban, kontinentális reggelit, buszos utazást a megadott alapútvonalon, személyenként 1 úti poggyász /max. 15 kg/ és 1 kézi poggyász szállítását.
A részvételi díj nem tartalmazza: kötelező baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, regisztrációs díjat 2.490,-Ft / fő, helyszínen fizetendő költségeket és belépőket.
Félpanzió: 16.000,-Ft / fő; Egyágyas felár: 25.990,- Ft / fő.

4roma_korutazas_busszal_andromedatravel_utazasiiroda

Busz jellemzői: Korszerű, légkondicionálóval/fűtéssel rendelkező (szezontól függően).
Szállás felszereltsége: Ágyak: Kétszemélyes franciaágy 120-140 cm széles, egyszemélyes ágy 80-90 cm széles. Szállások: Szállodákban. A szobák célszerűen berendezettek, fürdőszobával, TV-vel felszereltek. A 4*-os szálloda Mentana környékén található, Rómától keletre kb. 20 km-re.
Induláshoz minimális létszám: 45 fő
A programokban időrendi változás előfordulhat!

Hol szeretnél csatlakozni? Az alábbi helyeken szállhatsz fel a buszra: 
Budapest–Székesfehérvár–Balatonakarattya–Siófok–Balatonlelle–Nagykanizsa (további felszállóhelyek létszámtól függően, egyeztesd velünk)

Kíváncsi vagy, milyen idő vár? Nézd meg itt: Időjárás

2roma_korutazas_busszal_andromedatravel_utazasiiroda

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről (személyenként értendő):
* Forum Romanum+Colosseum, jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni: 7.900 Ft/fő
* Vatikán részletes tárlatvezetéssel, jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni: 14.900 Ft/fő
-Audio-Guide használat: 1.500,-Ft, kötelezően fizetendő
(a speciális adó-vevő készüléket és fülhallgatót használva a mikrofonba beszélő idegenvezető előadása még jobban élvezhető, jelentős mértékben segíti a városnézések zavartalanságát)
-Firenze: 10 EUR/fő, kötelezően fizetendő
(regisztrációs adó és helyi idegenvezető költsége)
-Velence fakultatív kirándulás: 30 EUR
(gyermek 10 éves korig: 15 EUR, 14 éves korig: 20 EUR)
-Orvietó felvonó: 3 EUR
-Róma tömegközlekedés: 7 EUR/nap
-Firenze/Santa Croce: 8 EUR
-Orvietó Dóm+Brizio: 4 EUR
-Idegenforgalmi adó: kb. 1-2 EUR/fő/éj, kötelezően fizetendő

Fontos tájékoztatás, kérjük, feltétlenül olvasd el: Kedves Utasunk! Tekintettel arra, hogy a Szent Péter Bazilika ma is működő keresztény templom, ezért a Vatikán fenntartja a jogot, hogy a szentély látogatását előzetes figyelmeztetés nélkül bármikor korlátozza. Amennyiben a Bazilika nem látogatható, úgy a programkimaradás miatt utazási irodánkat semmilyen felelősség nem terheli.
Köszönjük megértésed!

 gastro1 pizza2

Maximális biztonságra vágysz? Köss nálunk utasbiztosítást is!

Nincs annál kellemetlenebb érzés, mint amikor pont akkor történik valami, amikor valaki a megérdemelt pihenését tölti. Például kiesik a kezedből a többtízezer forintot érő fényképezőgép, pont akkor gyullad be a fogad, amikor azt a legkevésbé szeretnéd, vagy véletlenül elkapsz egy hasmenéses-lázas-hidegrázós vírust…

Ilyen esetekben jól jön egy segítő kéz, és persze egy kis kárpótlás a kellemetlenségekért. A BBP (vagyis betegség-baleset-poggyász) biztosítás nálunk utazási feltétel, mert a Te biztonságod épp úgy fontos nekünk, mint Neked. Érdemes élned ezzel a pusztán kis összegbe kerülő, ám annál nagyobb biztonságot nyújtó lehetőséggel, mert:

  • nem csak az egészséged, hanem a körutazás során nálad lévő technikai kütyük (okostelefon, digitális fényképező, táblagép, kamera) is védve lesznek. Ha bármi történik velük, a biztosító kárpótol a téged ért veszteség miatt.
  • jobb nem kockáztatni, hisz a baj legtöbbször akkor üt be, amikor a legkevésbé vagyunk rá felkészülve. Egy külföldi út során is bármi megtörténhet, és jó, ha ilyenkor van, ami ki tud segíteni Téged és családodat a bajból.
  • ha ne adj isten történik bármi, nem neked kell kézzel-lábbal mutogatni, és segítséget hívni, hanem mi ekkor is ott vagyunk és segítünk Neked.

Tipp: A BBP (baleset, betegség, poggyász) biztosítást ezért feltétlenül kérd, amikor leadod a megrendelésed.

Aki Rómát nem látta, az olyan, mint aki nem olvasta az Egri Csillagokat!
Ez olyan „alapmű”, amit egyszer az életben látni kell!

firenze1_140 sweet_roma_140e santa_croce_firenze_140

Ha szeretnél:

✓ egy körültekintően megtervezett körúton részt venni,
jó hangulatban, jó társaságban utazni,
megismerkedni Róma, Velence, Firenze legszebb nevezetességeivel,
✓ megbízható, tervezhető költségek mellett,
✓ szakmailag felkészült, hiteles idegenvezető kíséretében,

akkor gyere, és feltétlen foglald le most a helyedet, és töltsd ki a jelentkezési lapot itt:

A sikeres árajánlatkéréshez a *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!

Teljes neved, és írd meg azt is, hogyan szólítsunk meg*

E-mail címed*
OLYAN E-MAILCÍMET ADJ MEG, AMIT BIZTOSAN HASZNÁLSZ ÉS MŰKÖDIK, MERT ODA VÁLASZOLUNK AZONNAL AZ ELŐZETES ÁRAJÁNLAT KÉRÉSED ELKÜLDÉSE UTÁN.

Telefonszámod*
Valós telefonszámot írj be kérlek!

Körutazás ideje*
Itt válaszd ki az időpontot, amelyik megfelelő számodra!

Utasok létszáma*
Ide írd be, hányan jöttök a Róma körutazásra!

Étkezés*
Itt tudod megadni, milyen étkezést kérsz.

A busz alapútvonala, ahol csatlakozni tudsz a buszhoz*
Válaszd ki a számodra optimális fel- és leszállás helyét!
BudapestSzékesfehérvárBalatonakarattyaSiófokBalatonlelleNagykanizsa

Forum Romanum+Colosseum: 7.900 Ft/fő*
Ha részt kívánsz venni ezen a programon, akkor biztosítsd be a helyed előre!

Vatikán részletes tárlatvezetéssel: 14.900 Ft/fő*
Ha részt kívánsz venni ezen a programon, akkor biztosítsd be a helyed előre, mert a helyszínen már nincs lehetőség a jelentkezésre!

Utasbiztosítás*
(BBP) Azért fontos, ha ne adj Isten történne valami, jól jön a segítő kéz.
csak az alap utasbiztosítást kérem 500,-Ft/fő/napvároslátogatásokhoz kiemelt utasbiztosítást kérek 700,-Ft/fő/nap

Üzeneted*
Ha van, amit még fontosnak tartasz, írd meg itt az üzenetedben.

Facebook közösségi oldalon elérhető vagy?*
Ha igen, hol és milyen névvel? Beírhatod a közvetlen linket is!

Hol hallottál, olvastál az Andromeda Travel Utazási Irodáról?*
Ha interneten, kérjük segítsd munkánkat és írd meg hol pontosan.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot*
Elfogadom, igen

Hozzájárulok ahhoz, hogy az Andromeda Travel Utazási Iroda az e-mail címemre elektronikus hírlevelet, marketingcélú küldeményt küldjön.
Hozzájárulok, igen

Kérlek, írd be a lent látható ellenőrző kódot, mert a biztonság prioritás az Andromeda Travel Utazási Irodánál. MIKOR RÁKATTINTASZ A KÜLDÉSRE, UTÁNA AZONNAL nézd meg AZ EMAILEDET, MERT ODA ÉRKEZIK A VÁLASZUNK. Csak akkor tudod sikeresen elküldeni, ha a csillagozottakat kitöltöd.

captcha

Nézd meg, hogy az adatvédelmi szabályzatot bepipáltad-e!

A *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!
A jelentkezés után pár percen belül küldünk egy visszaigazoló e-mailt. A díjbekérő összekészítésénél személyre szabottan figyelembe vesszük az összes kérésed, amit ránk bíztál.

croassan_roma gelato1

 

* * *
utazasok-korutak
* * *

Ha mégis úgy döntenél, hogy akár megnéznéd a többi utat is, tedd meg ma és ajánld barátaidnak, ismerőseidnek is: