• 2021. év: RÓMA körutazás busszal az antik világba, látogatás a VATIKÁNBAN, megismered a dolce vita érzését VELENCÉBEN és az ízek harmóniáját FIRENZE felfedezése mellett

Minden út Rómába vezet. Ma is gyakran mondogatják egyes helyzetekben.

A városok, melyek meghódították a világot és Téged is meg fognak!

Látogatás a VATIKÁNBA és városnézés RÓMÁBAN és FIRENZÉBEN és barangolás VELENCÉBEN.

Róma az a város, amire a „csodálatos”, vagy a „gyönyörű” jelzők nem elegendők, mert nem fejezik ki azt a megismételhetetlen miliőt, amit ez a város nyújt.

1roma_korutazas_busszal_andromedatravel_utazasiiroda

“Egyúttal szeretném megragadni az alkalmat, hogy írásban is újra kifejezzem köszönetem és nagyrabecsülésemet Önöknek, ahogy az őszi római utunkhoz viszonyultak. Az indulás előtti napon betegedett meg Anyukám akivel utaztam volna. Ahogy segítettek az minta értékű!! Kolléganőjük még este is azzal küzdött, hogy az egyik fiam nevére átírassa az utat, szállodát, biztosítást és amit még én nem is láttam….
Maximális elismerésem! Az út is kifogástalan volt amit ajánlottak. Az idegenvezető felkészült és nagyon lelkiismeretes. A program mindent átölelt. Ritkán utazom nem céges útra, de ha igen, akkor Önök elsők a listámon. Mindenkinek ajánlom amikor lehetőségem van rá. 🙂
További munkájukhoz sok sikert kívánok!”

Judit

Ez az a hely, amiről mindenki tud valamennyit, mert tanultuk a történelem órán, hogy a hajdani Római Birodalom központja volt, vagy, ha láttad a Gladiátor című filmet, akkor el tudod képzelni, hogy milyen lehetett, amikor a Colosseumban a vicsorgó vadállatokkal küzdöttek meg a katonák, de említhetném Fellini klasszikusát is, az Édes Élet-et, amit Anita Ekberg, Trevi-kútbeli jelenete tett igazán híressé….

  pizza_roma_140e     roma_140e

…de a képzelet még kevés! Ahhoz, hogy mindazt a történelmi nagyságot és a római „dolce vita” életérzést megtapasztald, ide el kell jönni, és élőben kell látni, meg kell ízlelni és bele kell szippantani!

Ha álmodtál valaha arról, hogy:

✓ lásd egyszer a történelemkönyvekből már ismert antik világ nagyságát;
✓ részt vegyél akár egy napra is Róma város elképesztő „életigenlő” tempójában;
✓ leülj a Spanyol lépcső egyik fokára, és beleolvadj az olaszok irigylésre méltó könnyed, harmonikus mindennapjaiba;
hitelesen megtudj mindent a kereszténység legszebb műemlékeiről,

akkor gyere velünk, és mi megmutatjuk Neked az igazi Rómát.

spanyol_lepcso_roma      fagylalt_roma

Sőt, az 5 napos buszos körút alatt Olaszország másik két ikonikus városába is ellátogatunk, melynek során érintjük a lagúnák városát, Velencét, és a reneszánsz kor bölcsőjét, Firenzét is, mert ez a két olasz gyöngyszem is megérdemel néhány órát.

 venezia1 firenze3

A programot olyan körültekintően állítottuk össze, hogy a „leg”-eket lásd, azaz a legnépszerűbb, a legszebb és a leghíresebb nevezetességeket, és felkészült idegenvezető kíséretében hallhass a történelmi és kulturális tudnivalókról.

capuccino_firenze_140e fincsi_roma_140e

Róma, Velence és Firenze az a triász, ahol az ember egy életre szerelembe esik. A legtöbb látogató azért gondolja ezt, mert

– az ókori antik világ három leggazdagabb városa, ahol egymást érik a múzeumi értékek.
– olyan szellemiségek nyomdokaiban barangolhat, mint például Michelangelo, Raffaello vagy Leonardo Da Vinci.
– a világ legjelentősebb múzeumai találhatóak itt felbecsülhetetlen kincsekkel.
– ámulatba ejtő épületek, szökőkutak, terek várják az ide utazókat.
– itt átélheti az olaszos „dolce vita”-t, azaz a könnyedséget, az ízlésességet, és az édes finomságokról nem is beszélve.
– ezeken a helyeken még a levegőben is érezni a citrusfák, az olívaolaj és a pomodoro illatát…

Ismerd meg velünk Itália ízeit, értékeit és mítoszát, és
gyere el az 5 napos körutazásunkra!

gastro4_140e roma_forum_romanum_140e gastro5_140e

Mikor gyere velünk?

A mi útjaink az alábbi időszakokban vezetnek Rómába:

» 2021. március 11-15.
» 2021. április 1-5. / Húsvét
» 2021. május 20-24. / Pünkösd
» 2021. július 14-18.
» 2021. augusztus 18-22.
» 2021. szeptember 22-26.
» 2021. október 27-31.

(5 nap / 4 éj)

busz_piros_h50

Utazás: autóbusszal
Ellátás: reggeli
Szállás: 1 éj ***szálloda Jesolo környékén és 2 éj ****szálloda Mentana környékén és 1 éj ***szálloda Montecatini Terme-ben

Milyen program vár Rád részletesen?

1. nap: Budapest-Velence
venezia2_185eKora reggel indulunk Budapestről, folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba. A délutáni órákban érkezünk a Velence közeli szálláshelyünkre, de a szállást csak az érkezési időtől  függően lehet elfoglalni. Ezután szabadprogram a szálláshely környékén, vagy választhatod a kirándulási lehetőséget bérelt hajóval Velencébe (30 EUR/fő).
Ha a velencei kirándulás mellett döntesz, akkor velencei városnézésünk során ez a program vár Rád: megtekintjük a Sóhajok hídját, a velencei gótika remekművét, a Dózse Palotát, velence_h140majd a híres Szent Márk teret, mely Napóleon szerint „Európa legszebb szalonja”. A Bazilika, a reneszánsz stílusban épült Óratorony, a Campanile felkeresése után elsétálunk a Rialtóhoz, majd rövid szabadidő, mely keretében barangolhatsz Velence hangulatos kis utcácskáiban. (Befizetett félpanzió esetén a vacsora egy hangulatos vendéglőben.) A késő esti órákban visszaérkezés a szálláshelyünkre, és álomra hajtjuk a fejünket.

2. nap: Róma
Megreggelizünk a szállodában, utána utazás Róma irányába. A délutáni órákban érkezünk Lazio tartomány fővárosába, az Örök Városba. Róma belvárosa gyalogosan könnyűszerrel bejárható, ezért nyakunkba is vesszük a várost, és a következő látnivalókat tekintjük meg: colosseum_romaa Piazza di Spagna-n elterülő Spanyol lépcső, a hajót formázó Fontana di Barcacciaval, Róma leghíresebb szökőkútja a Trevi kút, a Piazza Venezia, valamint az ókori Róma impozáns hagyatéka a Forum Romanum, amely a város egyik földrajzi központja. Természetesen nem maradhat ki Róma jelképe, a Colosseum sem, melynek megtekintésével zárjuk a mai programunkat (Forum Romanum+Colosseum: 7.900,-Ft/fő* – jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni!). Szálláshelyünket az esti órákban foglaljuk el Róma közelében.

3roma_korutazas_busszal_andromedatravel_utazasiiroda

navona_roma_165e

3. nap: Vatikán-Róma
Reggeli után ellátogatunk a világ legkisebb független államába, a Vatikánba, a kereszténység központjába. Lehetőségünk nyílik a Vatikáni múzeum számtalan művészeti kincsének és a monumentális Szent Péter Bazilikának a megtekintésére részletes tárlatvezetéssel (14.900,-Ft/fő* – jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni!). Délután pedig a következő látnivalók várnak ránk: az Angyalvár, amely Mihály arkangyalról kapta a nevét, a Navona tér, ahol három gyönyörű szökőkút is található, és a Pantheon (Raffaello sírja). Visszautazás a szálláshelyünkre az esti órákban.

roma_angyalvar_140spagetti_roma_140eroma_vatikan_140

4. nap: Róma-Orvietó-Montecatini Terme
Jóízűen elfogyasztjuk reggelinket, majd folytatjuk római felfedező utunkat: elsőként Róma második legnagyobb templomát nézzük meg, a Szt. Pál Bazilikát, majd az ókori Rómában különböző versenyek színhelyéül szolgáló Circus Maximus felé vesszük az irányt. Utána a Santa Maria in Cosmedin templom következik, végül pedig az Igazság Szája, amiről csak annyit árulok el, hogy, aki éppen a jövendőbelijével érkezik, ide mindenképpen jöjjön el. Hogy miért? Majd itt kiderül. smiley_pirostelt_h20

orvieto

Ezt követően rövid szabadidő keretében elidőzhetsz egy kellemes kávézóban, megkóstolhatsz egy igazi, mesebelien finom olasz fagyit, vagy csak kalandozhatsz Róma utcáin. A déli órákban búcsút veszünk Rómától, és megkezdjük utazásunkat észak felé. Úti célunk Umbria tartomány festői városa, a tufasziklára épült Orvietó. Sétálunk a varázslatos középkori óváros hangulatos kis utcáin. wine_roma99Megtekintjük az „Itália csodájának” nevezett csodás Dómot. italy-florence1_h240Ezután a borkedvelőknek kedvezve kóstolót tartunk a híres orvietói borokból, ahol lehetőség van vásárlásra is. Délután folytatjuk utunkat Firenze felé, és az esti órákban megérkezünk Montecatini Terme városába, a szálláshelyünkre.

5. nap: Firenze-Budapest
Korai reggeli a szállodában, s máris utazunk Toszkána tartomány fővárosába, Firenzébe. Rövid gyalogos városnézés az Arno-parti Firenzében: Santa Croce, Piazza Signoria, Palazzo Vecchio, Loggia dei Lanzi, Ponte Vecchio, Dóm-Keresztelőkápolna. Ezután búcsút intünk az olaszok földjének, és rövid pihenők beiktatásával utazunk haza. Érkezésünk Magyarországra a késő éjszakai órákban várható.

gastro1 pizza2

A helyek villámgyorsan telnek, ezért mihamarabb jelentkezz!

stoptablas_no_80e

Részvételi díj: 119.990,-Ft / fő

Vagy előregisztrációs áron (hely függvényében), ha legalább 60 nappal indulás előtt rendeled meg utazásod, akkor a kedvezményes részvételi díj: 119.990,-Ft / fő helyett most csak 109.990,-Ft / fő.

Vagy foglalj Prémium Előfoglalási Kedvezményes áron 2021. évre (hely függvényében, ill. az akció visszavonásáig), mert ha idén megrendeled az utazásod és megrendeléskor a teljes összeget befizeted, akkor a prémiumkedvezményes részvételi díj: 119.990,-Ft / fő helyett most csupán 99.990,-Ft / fő.

Prémium Előfoglalási Kedvezményes ár: utanként/dátumonként korlátozott számban vehető igénybe, megrendeléskor a teljes összeg befizetése esetén. A kedvezményes árak csoportos foglalásokra nem érvényesek. A kedvezményes árak a szabad helyek függvényében, illetve visszavonásig érvényesek. Kizárólag a munkatársaink által már visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek.

A részvételi díj tartalmazza: 4 éjszaka szállást a jelzett szállodákban, kontinentális reggelit, buszos utazást a megadott alapútvonalon, személyenként 1 úti poggyász /max. 15 kg/ és 1 kézi poggyász szállítását.
A részvételi díj nem tartalmazza: kötelező baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást útlemondási biztosítással, regisztrációs díjat 2.490,-Ft / fő, helyszínen fizetendő költségeket és belépőket.
Félpanzió: 16.000,-Ft / fő; Egyágyas felár: 25.990,- Ft / fő.

4roma_korutazas_busszal_andromedatravel_utazasiiroda

Busz jellemzői: Korszerű, légkondicionálóval/fűtéssel rendelkező (szezontól függően).
Szállások: Szállodákban. A standard szobák célszerűen berendezettek, fürdőszobával, TV-vel felszereltek. A 4*-os szálloda Mentana környékén található, Rómától keletre kb. 20 km-re. A szállások kategóriája, szállodák hivatalos besorolása a körutazás oldalán szerepel. Az adott ország szálláshelyekre vonatkozó besorolása eltérhet a magyar előírásoktól. Hűtőszekrény általában nem tartozik a szállodai szobák felszereltségéhez. További információ az utastájékoztató dokumentumban kerül megadásra, amit indulás előtt legkésőbb 5 nappal kapnak meg e-mailben a Vendégeink.
Induláshoz minimális létszám: 45 fő
A programokban időrendi változás előfordulhat!

Kíváncsi vagy, milyen idő vár? Nézd meg itt: Időjárás

Hol szeretnél csatlakozni? Az alábbi helyeken szállhatsz fel a buszra: 
Budapest–Székesfehérvár–Siófok–Balatonlelle–Nagykanizsa (további felszállóhelyek létszámtól függően, egyeztesd velünk)

2roma_korutazas_busszal_andromedatravel_utazasiiroda

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről (személyenként értendő):
* Forum Romanum+Colosseum, jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni: 7.900 Ft/fő
* Vatikán részletes tárlatvezetéssel, jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni: 14.900 Ft/fő
-Audio-Guide használat: 1.500,-Ft, kötelezően fizetendő
(a speciális adó-vevő készüléket és fülhallgatót használva a mikrofonba beszélő idegenvezető előadása még jobban élvezhető, jelentős mértékben segíti a városnézések zavartalanságát)
-Firenze helyi idegenvezető költsége: 5 EUR/fő, kötelezően fizetendő
-Róma helyi idegenvezető költsége: 5 EUR/fő, kötelezően fizetendő
-Velence fakultatív kirándulás: 30 EUR
(gyermek 10 éves korig: 15 EUR, 14 éves korig: 20 EUR)
-Orvietó felvonó: 3 EUR
-Róma tömegközlekedés: 7 EUR/nap
-Firenze/Santa Croce: 8 EUR
-Orvietó Dóm+Brizio: 4 EUR
-Idegenforgalmi adó: kb. 1-2 EUR/fő/éj, kötelezően fizetendő

Fontos tájékoztatás, kérjük, feltétlenül olvasd el: Kedves Utasunk! Tekintettel arra, hogy a Szent Péter Bazilika ma is működő keresztény templom, ezért a Vatikán fenntartja a jogot, hogy a szentély látogatását előzetes figyelmeztetés nélkül bármikor korlátozza. Amennyiben a Bazilika nem látogatható, úgy a programkimaradás miatt utazási irodánkat semmilyen felelősség nem terheli.
Köszönjük megértésed!

Aki Rómát nem látta, az olyan, mint aki nem olvasta az Egri Csillagokat!
Ez olyan „alapmű”, amit egyszer az életben látni kell!

firenze1_140 sweet_roma_140e santa_croce_firenze_140

Ha szeretnél:

✓ egy körültekintően megtervezett körúton részt venni,
jó hangulatban, jó társaságban utazni,
megismerkedni Róma, Velence, Firenze legszebb nevezetességeivel,
✓ megbízható, tervezhető költségek mellett,
✓ szakmailag felkészült, hiteles idegenvezető kíséretében,

akkor gyere, és feltétlen foglald le most a helyedet, és töltsd ki a jelentkezési lapot itt:

  A sikeres ár-előkalkulációkéréshez a *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!

  Teljes neved, és írd meg azt is, hogyan szólítsunk meg*

  E-mail címed*
  Olyan e-mail címet adj meg, amit biztosan használsz és működik (kivéve yahoo), mert oda válaszolunk azonnal az előzetes ár-előkalkulációkérésed elküldése után.

  Telefonszámod*
  Valós telefonszámot írj be kérlek!

  A gördülékenyebb ügyintézés végett, ha kéred, felhívunk telefonon, hogy egyeztessünk.*
  Jelöld be, mikor hívjunk fel!
  11-13 óra között kérek telefonhívást13-15 óra között kérek telefonhívást15-17 óra között kérek telefonhívástCsak akkor kérek telefonhívást, ha 1 napon belül nem válaszolok az e-mailre

  Körutazás ideje*
  Itt válaszd ki az időpontot, amelyik megfelelő számodra!
  2021. március 11-15.2021. április 1-5. Húsvét2021. május 20-24. Pünkösd2021. július 14-18.2021. augusztus 18-22.2021. szeptember 22-26.2021. október 27-31.

  Utasok létszáma*
  Ide írd be, hányan jöttök a Róma körutazásra!

  Étkezés*
  Itt tudod megadni, milyen étkezést kérsz.
  Csak reggeli - a részvételi díj tartalmazza, ez szuper, mert szeretek úgy felébredni, hogy tudom, már vár a finom reggelimFélpanzió (reggeli+vacsora is) 16000,-Ft/fő - igen, ezt kérem, mert szeretem, ha teljesen kényeztetnek és nem kell a vacsora miatt sem aggódnom

  A busz alapútvonala, ahol csatlakozni tudsz a buszhoz*
  Válaszd ki a számodra optimális fel- és leszállás helyét!
  BudapestSzékesfehérvárSiófokBalatonlelleNagykanizsa

  Forum Romanum+Colosseum: 7.900 Ft/fő*
  Ha részt kívánsz venni ezen a programon, akkor biztosítsd be a helyed előre!
  Igen jelentkezem rá és foglaláskor fizetem 7900,-Ft/fő, nehogy lemaradjak rólaNem érdekel, inkább kihagyom, köszi

  Vatikán részletes tárlatvezetéssel: 14.900 Ft/fő*
  Ha részt kívánsz venni ezen a programon, akkor biztosítsd be a helyed előre, mert a helyszínen már nincs lehetőség a jelentkezésre!
  Igen jelentkezem rá és foglaláskor fizetem 14900,-Ft/fő, nehogy lemaradjak rólaNem érdekel, inkább kihagyom, köszi

  Utasbiztosítás*
  Azért fontos, ha ne adj Isten történne valami, jól jön a segítő kéz.
  (70 év felett 300% pótdíjjal köthető.)

  Igen kérem, 5 napra 2.000,-Ft/fő/5nap (70 év alatt pótdíjmentes)

  Üzeneted*
  Ha van, amit még fontosnak tartasz, írd meg itt az üzenetedben.

  Milyen eszközön megnyitva töltöd ezt a formot?*
  Kérjük bejelölni, mert ezzel segíted a munkánkat. Köszönjük!
  Ha van asztali számítógéped vagy laptopod, praktikusabb azon megnyitva kitölteni, mert a nagyobb kijelzőn könnyebb és átláthatóbb.

  Asztali számítógépOkostelefonTabletLaptop

  Facebook közösségi oldalon elérhető vagy?*
  Ha igen, hol és milyen névvel? Beírhatod a közvetlen linket is!

  Hol hallottál, olvastál az Andromeda Travelről?*
  Ha interneten, kérjük segítsd munkánkat és írd meg hol pontosan.

  Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot*
  Elfogadom, igen

  Hozzájárulok ahhoz, hogy az Andromeda Travel az e-mail címemre elektronikus hírlevelet, marketingcélú küldeményt küldjön.
  Hozzájárulok, igen

  Kérlek, írd be a lent látható ellenőrző kódot, mert a biztonság prioritás az Andromeda Travelnél. Mikor rákattintasz a KÜLDÉSRE, utána rögtön nézd meg az e-mail fiókod, mert oda érkezik a válaszunk. Csak akkor tudod sikeresen elküldeni, ha a csillagozottakat kitöltöd.

  captcha

  Nézd meg, hogy az adatvédelmi szabályzatot bepipáltad-e!

  Kérlek, az alábbi mezőt mindenképp jelöld be.


  A *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!
  A jelentkezés után pár percen belül küldünk egy visszaigazoló e-mailt. A díjbekérő összekészítésénél személyre szabottan figyelembe vesszük az összes kérésed, amit ránk bíztál.
  Foglalás nem történt!

  gelato1

   

  * * *

  utazasok-korutak

  * * *

  Ha mégis úgy döntenél, hogy akár megnéznéd a többi utat is, tedd meg ma és ajánld barátaidnak, ismerőseidnek is: