• 2021. év: NÁPOLY-SORRENTÓ-CAPRI-AMALFI-POMPEI-VEZÚV körutazás busszal, örömteli élményekkel Dél-Olaszország gyöngyszemeinél

Olaszország egyik legjelentősebb és legszebb környéke a Sorrentói-félsziget, ahová elképesztő mennyiségű turista érkezik évről-évre. A Nápolyi-öböl délkeleti partján fekvő kikötőváros, Sorrentó tökéletes kiindulópont Capri, Nápoly és Pompei felfedezésére.

utazas-sorrento-korutazas-andromeda-travel5

Hogy mi a titka rendíthetetlen és egyedülálló vonzerejének? Fedezd fel velünk, lásd a saját szemeddel és koccints egyet az isteni limoncelloval az örömteli élményekre!

A híres itáliai költő, Boccaccio szerint a legcsodálatosabb hely Olaszországban a Monte Torello tetején található Ravello. Most Te is megcsodálhatod, hol vakációzott egykor Greta Garbo, Tennessee Williams és Jacqueline Kennedy Onassis.

utazas-sorrento-ravello-korutazas-andromeda-travel3

Ha szereted a pezsgő életet, a finom ételeket és nyalánkságokat, a csillogó kék tengert, a kellemesen balzsamos időjárást, a festői tájakat, a cukorkaszínű házacskákat,  és a szerethető látnivalók bőségét, mindezt vérbeli olasz módra, akkor ne tétlenkedj, foglald le máris a helyed itt!

Mikor gyere velünk?

» 2021. június 26-július 2.
» 2021. augusztus 16-22.
» 2021. szeptember 13-19.

(7 nap / 6 éj)

busz_piros_h50

Utazás: autóbusszal
Szállás: ***szálloda
Ellátás: reggeli

utazas-sorrento-korutazas-andromeda-travel2

Milyen program vár Rád részletesen?

1. nap: Budapest-Montecatini Terme
Korán reggel indulunk és utazunk rövid pihenőkkel az első napi szálláshelyünkre, Toszkánába. Szlovéniát átszelve, az esti órákban érkezünk meg Montecatini Terme-be, a termálfürdők bájos városába. Híres gyógyvízét a XV. században fedezték fel. Már a XVI. században büszkélkedhetett fürdőkkel, melyek közül az első és a leghíresebb a Tettuccio Terme, a város főutcáján épült. A több, különböző hatású gyógyforrás köré épült város mára Olaszország legnagyobb gyógyturisztikai központja, mely az ivókúrákról híres. A pezsgő városközpontban hangulatos utcák, üzletek várják a vendégeket. Vacsora után esti séta lehetőség a belvárosban, ahol a Piazza del Popolo szökőkútja, valamint bárok és éttermek sokasága fogad.

2. nap: Nápoly-Sorrentó
Reggelizünk egy jót a szállodában, majd elutazunk dél felé. Ezen a napon Campania mesés tartománya vár ránk, ahol csodálatos tengerpartok, festői szigetek, gyönyörű városok kápráztatják el a látogatókat. Biztosan nem fogunk unatkozni, mert a régió adottságai számos színes programlehetőséget kínálnak. A természeti szépségek mellett, történelmi és archeológiai emlékekkel, remek konyha ínycsiklandó finomságaival találkozhatunk itt. Campania területén az UNESCO világörökségi helyszínei közül több is megtalálható, így minden adott, hogy tartalmasan töltsük el az időt. Vár a Vezúv lábánál fekvő város, Nápoly, az ellentmondások, a szűk sikátorok és a pizza városa. A keskeny, sikátoros utcákon járva megízlelhetjük az igazi fatüzelésű kemencében készült nápolyi pizzát vagy egy igazi nápolyi, szerencsehozó corno-t is beszerezhetünk magunknak. A “corno”, vagy becézett formában “curniciello” jelentése kürt, kürtöcske. A Nápoly környékén élők szerint a kürt képes megvédeni a gonosztól. Az eredete 3500 évvel nyúlik vissza, ugyanis ekkor már kürtöt akasztottak az emberek a bejárathoz, hogy megvédje őket a gonosz szellemektől. Az igazi corno kézzel készített, és piros színű, ajándékba kell, hogy kapjuk, magunknak nem vásárolhatjuk, viszont kiváló ajándékötlet lehet az otthoniaknak! Kellemes városnézésünk során megtekintjük a San Gennaro dómot, a Piazza Plebiscito a Királyi palotát, a Galleria Umberto-t és a San Carlo színházat. A Sorrentói-félszigethez közeli szállásunkat az esti órákban foglaljuk el. Színpompás mediterrán növényzet, bájos kisvárosok, szédítő sziklafalak, csodálatos öblök és gyümölcstől roskadozó citromfák látvány határozza majd meg az itt eltöltendő napjainkat.

utazas-sorrento-korutazas-andromeda-travel8

3. nap: Szabadprogram, tengerpart és Sorrentó
Reggeli után szabadprogram, pihengethetünk a tengerparton a Sorrentói-félszigeten. Este ismerkedünk a félsziget központjának számító festői Sorrentó városával. Fakultatív program keretében részvételi lehetőség egy hamisítatlan Tarantella esten (30 EUR/fő).

4. nap: Kékszalag útvonal-Smaragd barlang-Amalfi-Ravello
Megreggelizünk a szállodában, majd a nap további része a választott program szerint alakul: pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás a Salernói-öbölbe (40 EUR/fő). Vár a híres Costiera Amalfitana! A Salernói fakultatív kirándulás keretében a Kékszalag-útvonalon haladunk, mely végigkígyózik a partvonal egész hosszán, festői kisvárosokkal színesítve. Az élénk színekre festett házak hozzásimulnak a domboldalakhoz, miközben citrusfákkal teli kertek ereszkednek meredeken alá a tengerhez. Útközben megállunk egy panoráma fotózás erejéig Positano elbűvölő kisvárosa felett. Ezután az alagutak rejtekéből előbukkanó Földközi-tenger egykori nagyhatalmát, Amalfit fedezzük fel. A Szent András Dóm megtekintése után rövid szabadidő, majd a nap zárásaként utazunk a szintén a Világörökséghez tartozó, színes kerámiáiról is híres Ravello városába. Az Amalfi-part többi híres településével ellentétben, Ravello nem a tengerparton fekszik, így egy kis kanyargós hegyi úton jutunk majd el a 350 méter magas Monte Torellóra. A XIII. században épült Villa Rufolo a városka gyöngyszeme, buja kertjéből fantasztikus panoráma nyílik a Salernói-öbölre. Visszautazunk a szállásunkra az esti órákban.

utazas-sorrento-amalfi-korutazas-andromeda-travel1

5. nap: Capri szigete
Miután megreggeliztünk, kezdetét veszi a hajókirándulás a világ egyik legszebb szigetére, a varázslatos Caprira (85 EUR/fő). A sziget nemcsak természeti szépségekben, de történelmi emlékekben is nagyon gazdag. Capri gyönyörű kis pasztellszínű házaival, kacskaringós, szűk kis utcácskáival, tereivel garantáltan magával ragad. Enyhe éghajlata, buja növényzete és vad partjai évszázadok óta vonzza ide a turistákat. Tiberius császár több villát is építtetett itt, s egy időben a hatalmas Római Birodalmat is innen igazgatta. Augustus császár pedig a “dolce far niente”, azaz édes semmittevés szigetének nevezte Caprit, a Nápolyi-öböl kis szigetét, mely a világ egyik leglátogatottabb úti célja. Anacapri városában van egy varázslatos hely, a Villa San Michele. A villa, Axel Munthe svéd orvosnak köszönhető, aki Tiberius császár egykori palotájának helyén építkezett. Az orvos öt nyáron át, napkeltétől, napnyugtáig építette, saját kezével villáját, a szigeten élő egyszerű emberek segítségével. Káprázatos kertjének egyik legfőbb látnivalója a páratlan kilátás a Nápolyi-öbölre egy több ezer éves egyiptomi szfinx mellől, melyet állítólag maga Tiberius hozott ide a Nílus partjáról, hogy a kertjét díszítse. A szfinxnek állítólag varázsereje van…
Az Axel Munthe villa megtekintése után libegővel megyünk fel a sziget legmagasabb pontjára (Monte Solaro), ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész Nápolyi-öbölre. Ezután Capri városában Augustus császár kertjéből fotózhatjuk a Faraglioni sziklákat. A délutáni szabadidőben lehetőség van fürdésre vagy sziget körüli hajókázásra, vagy ha úgy tartja kedved, esetleg ellátogathatsz a sziget legnagyobb látványosságához, a Kék-barlanghoz. Vásárlási lehetőség a jellegzetes helyi termékekből, és érdemes megkóstolni a citromos csokoládét és a helyi limoncello-t. Az esti órákban visszautazunk Sorrentó kikötőjébe és a szálláshelyünkre.

utazas-sorrento-capri-korutazas-andromeda-travel6

6. nap: Pompei-Vezúv
Reggelivel nyitjuk a napot, majd búcsúzunk a Sorrentói-félszigettől. Látogatást teszünk Pompei romvárosában, melyet Kr.u. 79-ben temetett maga alá a tűzhányó kitörése, és lehetőség nyílik az ásatások megtekintésére helyi idegenvezető szakszerű tárlatvezetésével (35 EUR/fő). Pompei városában minden megtalálható, ami egy korabeli városban létezhetett. Színház, amfiteátrum, közfürdők, magánházak és bordélyok mesélnek az egykor itt élők mindennapjairól. Az elhunyt emberek hamuval betemetett körvonalai alapján gipszből kiöntött szobrok készültek. Így került rekonstruálásra és vált drámaian kézzelfoghatóvá Pompei megsemmisülése, hiszen a lenyomatok megőrizték az eltemetett emberek életének utolsó pillanatait. A megkövült alakokat, fájdalomba torzult testeket és arcokat is megtekinthetjük látogatásunk alkalmával. Majd továbbutazunk a „Pokol kapujához”, Campania tartomány ma is működő vulkánjának kráteréhez. Itt a lehetőség, hogy megtekintsük a Vezúv kráterét. Utunkat folytatjuk észak felé. Szálláshelyünket elfoglaljuk Chianciano Terme városában az esti órákban.

7. nap: Chianciano Terme-Budapest
Reggeli a szállodában, aztán búcsúzunk Toszkánától és hazautazunk. Rövid pihenőkkel folyamatosan utazunk, és Budapestre az éjszakai órákban érkezünk.

utazas-sorrento-korutazas-andromeda-travel7

A helyek villámgyorsan telnek, ezért mihamarabb jelentkezz!

stoptablas_no_80e

Részvételi díj: 149.990,-Ft / fő

Vagy előregisztrációs áron (hely függvényében), ha legalább 60 nappal indulás előtt rendeled meg utazásod, akkor a kedvezményes részvételi díj: 149.990,-Ft / fő helyett most csak 139.990,-Ft / fő.

Vagy foglalj Prémium Előfoglalási Kedvezményes áron, (hely függvényében, ill. az akció visszavonásáig), mert ha idén megrendeled az utazásod és megrendeléskor a teljes összeget befizeted, akkor a prémiumkedvezményes részvételi díj: 149.990,-Ft / fő helyett most csupán 129.990,-Ft / fő.

Prémium Előfoglalási Kedvezményes ár: az augusztusi és szeptemberi dátumokra vehető igénybe korlátozott számban (hely függvényében), határidőre történő teljes összeg befizetése esetén.
A kedvezményes árak csoportos foglalásokra nem érvényesek. A kedvezményes árak a szabad helyek függvényében érvényesek. Kizárólag a munkatársaink által már visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek.

A részvételi díj tartalmazza: szállást 6 éjszakára 3* szállodákban, kontinentális reggelit, buszos utazást a megadott alapútvonalon, személyenként 1 úti poggyász /max. 15 kg/ és 1 kézi poggyász szállítását.
A részvételi díj nem tartalmazza: kötelező félpanziót 25.000,-Ft / fő (vacsora), baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást útlemondási biztosítással, regisztrációs díjat 2.490,-Ft / fő, helyszínen fizetendő költségeket és belépőket.
Egyágyas felár: 43.000,-Ft / fő.

utazas-sorrento-korutazas-andromeda-travel4

Busz jellemzői: Korszerű, légkondicionálóval/fűtéssel rendelkező (szezontól függően).
Szállások: standard szállodában, célszerűen és egyszerűen berendezett kétágyas szobákban, mindegyik saját fürdőszobás. A szállások kategóriája, szállodák hivatalos besorolása a körutazás oldalán szerepel. Az adott ország szálláshelyekre vonatkozó besorolása eltérhet a magyar előírásoktól. Hűtőszekrény általában nem tartozik a szállodai szobák felszereltségéhez. További információ az utastájékoztató dokumentumban kerül megadásra, amit indulás előtt legkésőbb 5 nappal kapnak meg e-mailben a Vendégeink.

Induláshoz minimális létszám: 45 fő
A programokban időrendi változás előfordulhat!

Kíváncsi vagy, milyen idő vár? Nézd meg itt: Időjárás

Hol szeretnél csatlakozni? Az alábbi helyeken szállhatsz fel a buszra:
Budapest–Székesfehérvár–Siófok–Balatonlelle–Nagykanizsa (további felszállóhelyek létszámtól függően, egyeztesd velünk)

utazas-sorrento-korutazas-andromeda-travel9

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről (személyenként értendő):
-Audio-Guide használat: 2.100,-Ft, kötelezően fizetendő
(a speciális adó-vevő készüléket és fülhallgatót használva a mikrofonba beszélő idegenvezető előadása még jobban élvezhető, jelentős mértékben segíti a városnézések zavartalanságát)
-Nápoly városnézés helyi idegenvezetővel: 5 EUR
-Santa Chiara kolostor: 6 EUR
-Tarantella est: 30 EUR
-Kékszalag-útvonal: 40 EUR
-Amalfi dóm: 3 EUR
-Ravello/Dóm Múzeum: 4 EUR
-Villa Rufolo: 7 EUR
-Capri kirándulás (transzfer, hajójegy, busz): 85 EUR
-Axel Munthe Villa: 8 EUR
-Capri libegő: 11 EUR
-Capri hajókázás: 18 EUR
-Augustus kert: 1 EUR
-Kék Barlang egyénileg: kb. 25 EUR
-Pompei tárlatvezetéssel: 35 EUR
-Vezúv kráter belépő: 10 EUR
-Vezúv helyi busszal a kráterig: 10 EUR
-Idegenforgalmi adó: kb. 1-3 EUR/fő/éj, kötelezően fizetendő

utazas-sorrento-korutazas-andromeda-travel11

Ha szeretnél:

✓ egy körültekintően megtervezett városlátogatáson részt venni,
jó hangulatban, jó társaságban utazni,
megismerkedni Sorrentó és környéke legszebb nevezetességeivel,
✓ megbízható, tervezhető költségek mellett,
✓ szakmailag felkészült, hiteles idegenvezető kíséretében,

akkor gyere, és feltétlen foglald le most a helyedet, és töltsd ki a jelentkezési lapot itt:

  A sikeres ár-előkalkuációkéréshez a *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!

  Teljes neved, és írd meg azt is, hogyan szólítsunk meg*

  E-mail címed*
  Olyan e-mail címet adj meg, amit biztosan használsz és működik (kivéve yahoo), mert oda válaszolunk azonnal az előzetes ár-előkalkulációkérésed elküldése után.

  Telefonszámod*
  Valós telefonszámot írj be kérlek!

  A gördülékenyebb ügyintézés végett, ha kéred, felhívunk telefonon, hogy egyeztessünk.*
  Jelöld be, mikor hívjunk fel!
  11-13 óra között kérek telefonhívást13-15 óra között kérek telefonhívást15-17 óra között kérek telefonhívástCsak akkor kérek telefonhívást, ha 1 napon belül nem válaszolok az e-mailre

  Körutazás ideje*
  Itt válaszd ki az időpontot, amelyik megfelelő számodra!
  2021. június 26-július 2.2021. augusztus 16-22.2021. szeptember 13-19.

  Utasok létszáma*
  Ide írd be, hányan jöttök a Sorrentó gyöngyszemei körutazásra!

  Étkezés*
  Félpanziós ellátás kötelező.
  Kötelező félpanzió (reggeli+vacsora is) 25000,-Ft/fő - ez szuper, mert szeretem, ha teljesen kényeztetnek és nem kell a vacsora miatt sem aggódnom

  A busz alapútvonala, ahol csatlakozni tudsz a buszhoz*
  Válaszd ki a számodra optimális fel- és leszállás helyét!
  BudapestSzékesfehérvárSiófokBalatonlelleNagykanizsa

  Utasbiztosítás*
  Azért fontos, ha ne adj Isten történne valami, jól jön a segítő kéz.
  (70 év felett 300% pótdíjjal köthető.)

  Igen kérem, 7 napra 2.800,-Ft/fő/7nap (70 év alatt pótdíjmentes)

  Üzeneted*
  Ha van, amit még fontosnak tartasz, írd meg itt az üzenetedben.

  Milyen eszközön megnyitva töltöd ezt a formot?*
  Kérjük bejelölni, mert ezzel segíted a munkánkat. Köszönjük!
  Ha van asztali számítógéped vagy laptopod, praktikusabb azon megnyitva kitölteni, mert a nagyobb kijelzőn könnyebb és átláthatóbb.

  Asztali számítógépOkostelefonTabletLaptop

  Facebook közösségi oldalon elérhető vagy?*
  Ha igen, hol és milyen névvel? Beírhatod a közvetlen linket is!

  Hol hallottál, olvastál az Andromeda Travelről?*
  Ha interneten, kérjük segítsd munkánkat és írd meg hol pontosan.

  Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot*
  Elfogadom, igen

  Hozzájárulok ahhoz, hogy az Andromeda Travel az e-mail címemre elektronikus hírlevelet, marketingcélú küldeményt küldjön.
  Hozzájárulok, igen

  Kérlek, írd be a lent látható ellenőrző kódot, mert a biztonság prioritás az Andromeda Travelnél. Mikor rákattintasz a KÜLDÉSRE, utána rögtön nézd meg az e-mail fiókod, mert oda érkezik a válaszunk. Csak akkor tudod sikeresen elküldeni, ha a csillagozottakat kitöltöd.

  captcha

  Nézd meg, hogy az adatvédelmi szabályzatot bepipáltad-e!

  Kérlek, az alábbi mezőt mindenképp jelöld be.


  A *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!
  A jelentkezés után pár percen belül küldünk egy visszaigazoló e-mailt. A díjbekérő összekészítésénél személyre szabottan figyelembe vesszük az összes kérésed, amit ránk bíztál.
  Foglalás nem történt!

  utazas-sorrento-korutazas-andromeda-travel10

  * * *

  utazasok-korutak