2019. év: SZENTPÉTERVÁR és Baltikum csillagai körutazás busszal VILNIUS-RIGA-TALLIN városlátogatással és VARSÓ-KRAKKÓ érintésével

 

Mikor gyere velünk?

» 2019. július 29 – augusztus 7.

(10 nap / 9 éj)

busz_piros_h50

Utazás: autóbusszal
Szállás: ***szálloda
Ellátás: reggeli

A Balti-tenger partján fekvő országok mind egyediek, és rengeteg mesés meglepetéssel várnak. Litvánia fővárosa, Vilnius Európa egyik legszebb és legjobb állapotban lévő barokk városa, Lettország a turisták tömegeitől ma még kevésbé érintett terület. A fenyőerdőkben álló, omladozó kastélyoktól a Balti-tenger partján lévő üdülőhelyekig minden adott a kikapcsolódáshoz. Az élettől nyüzsgő főváros, Riga, lüktető éjszakai életével, macskaköves utcáival és lenyűgöző szecessziós épületeivel Kelet-Európa egyik legérdekesebb városa.

Milyen program vár Rád részletesen?

1.nap: Budapest-Varsó
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás a Felvidéken át, rövid pihenőkkel a Varsó környékén található szállásra. Esti érkezés a szállodába.

2.nap: Varsó-Trakai-Vilnius
Reggeli után folytatjuk utunkat Vilniusba a Mazuri-tóvidéken keresztül, mely Lengyelország legnagyobb tórendszere. Útközben rövid megálló, felkeressük a három tó által közrefogott, keskeny földnyelven fekvő Trakai hangulatos városkáját. A vízre épült várossal szemben, a Galvé tó egyik szigetén büszkén magasodó, XIV. századi gótikus vár lenyűgöző látványt nyújt. A romantikus kastély ma múzeumként működik, épületét egy kis hídon közelíthetjük meg. Trakai festői települése, Litvánia hajdani fővárosa színes házairól is ismert, ma az ország egyik legfontosabb látványossága, Litvánia gyöngyszeme. Továbbutazás a Vilnia és a Neris folyók találkozásánál fekvő litván fővárosba, Vilniusba. Gyalogos városnézés az Óvárosban. Vilnius részben ma is fallal övezett történelmi belvárosa a Világörökség része. Katolikus és ortodox érseki székhely, és itt található Kelet-Európa egyik legrégebbi egyeteme, amelyet 1579-ben Báthory István alapított. Felfedezzük ezt a csodálatos, hangulatos várost, majd az esti órákban a szálláshely elfoglalása.

3.nap: Vilnius-Keresztek hegye-Bauska-Riga
Reggeli után a gyönyörű fekvésű Litván főváros egyik legfontosabb nevezetességét a Péter-Pál katedrálist tekintjük meg, majd folytatjuk utunkat Riga-ba Lettország fővárosába. Útközben megálló a Siauliai városától 12 km-re található Keresztek hegyénél, a litván katolicizmus különleges emlékhelyénél, mely egyedülálló az egész világon. A 10 méter magas domb egy kora középkori földvár maradványa, ma 15.000 nagyobb és mintegy 40.000 kisebb kereszt áll itt, a lécekből összetákoltaktól a művészi mestermunkákig. A Keresztek hegye (Litván Golgota) évszázadok óta a litvánok egyik legerősebb nemzeti szimbóluma. Következő megállónk Bauska, ahol megtekintjük Litvánia barokk gyöngyszemét, a Rundale Kastélyt, melyet Rastelli a szentpétervári Téli Palota tervezője, építője tervezett. Séta a kastély kertben, majd utazás a Baltikum egyik legszebb és legnagyobb városában melynek óvárosa a Világörökség része. Érkezés a Balti tenger partján fekvő Rigába, Lettország fővárosába a késő délutáni órákban. Városnézés a lett fővárosban a legfontosabb látnivalók megtekintésével. Belvárosi séta a nyüzsgő főváros macskaköves utcáin ahol megcsodálhatjuk a gyönyörű szecessziós épületeket, egykori kereskedőházakat is. A történelmi városközpontban a Városháza, a gótikus Szt. Péter templom és a dómtemplom, a Feketefejűek háza, a középkori vár és várfal, a Lőportorony és a Szabadság emlékmű lesznek legfontosabb látnivalóink. Esti érkezés a szállodába.

4.nap: Riga-Tallin
Reggeli után búcsú a rigai öböl partján fekvő fővárostól és folytatjuk utunkat Észtország irányába. Érkezés Tallinba a déli órákban. Városnézés Észtország fővárosában melynek történelmi belvárosa 1997 óta az UNESCO Világörökség része. Tallin a Finn-öböl festő partszakaszán található gyönyörű város, melynek történelme egészen a vaskorig nyúlik vissza, épségben megmaradt középkori belvárosa hangulatos utcácskáival egész Európában különleges látnivaló. Városnézésünk során megtekintjük a várat, vártornyot, Pravoszlav székesegyházat, Dómot, a gótikus városházát, a középkori patika múzeumot stb.

5.nap: Tallin-Szentpétervár
Reggeli után indulás Szentpétervár irányába. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. A határátlépéstől függően késő délutáni érkezés Szentpétervárra. Rövid autóbuszos városnézés, majd a szálláshely elfoglalása az esti órákban.

6.nap: Szentpétervár
Autóbuszos és gyalogos városnézés a Néva parti metropoliszban, Oroszország második fővárosában.A romantikus, csatornákkal szabdalt cári város több mint 200 éven át Oroszország politikai és kulturális központja volt, lenyűgöző belvárosának köszönhetően, méltán érdemelte ki az Észak Velencéje elnevezést. Városnézésünk során a Nyevszkij, sugárút, Szt. Izsák Székesegyház, Palota tér, Téli Palota, Nagy Péter-lovasszobor, Admiralitás, a Vérző Megváltó temploma és a város legrégebbi épülete a Néva torkolatának egyik kis szigetén álló Péter-Pál-erőd lesznek legfontosabb látnivalóink. Délután a Téli palotában és a hozzá tartozó impozáns cári épületekben található Ermitázs Múzeum egyedülálló gyűjteményét tekinthetik meg részletes tárlatvezetéssel (12.900 Ft/fő* – jelentkezéskor fizetendő!). Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, ma a Világörökség része. Késő délután szabadprogram vagy fakultatív sétahajózási lehetőség a Néva folyón (5.500 Ft/fő* – jelentkezéskor fizetendő!).

7.nap: Pavlovszk-Puskin
Egész napos szabadprogram Szentpéterváron vagy Pavlovszki+Puskin fakultatív kirándulási lehetőség (29.900 Ft/fő* részletes tárlatvezetéssel és belépővel – jelentkezéskor fizetendő!). Ha a kirándulást választod, erre számíts: Utazás a Szentpétervártól 26km-re fekvő Pavlovszkba mely II. Katalin és I. Pál kedvelt vadászterülete volt. A Szlavjanka-folyó partján épült pavlovszki palota egykor a cári család egyik legszebb rezidenciája volt. A palota épületegyüttesét és parkját Szentpétervár és környéke más műemlékeivel együtt 1990-ben felvették az UNESCO Világörökség listájára. 1777-ben Katalin császárnő Carszkoje Szelo-tól 4km-re, a Slavyanka folyó mellett, ezer hektár, erdőkkel borított földterületet ajándékozott fiának, Pál első gyermekének születése alkalmából. A klasszikus eleganciát képviselő palotát Nagy Katalin fia, Pál építtette, a palota és a város is Pavelről, a későbbi I. Pál cárról kapta nevét. Délután Puskinba, a Cári faluba (Carszkoje Szelo) látogatunk. A várost 1937-ben az orosz drámaíró tragikus halálának 100. évfordulója alkalmából nevezték át Puskin városra. Puskin park- és palotaegyüttese valamint történelmi központja a Világörökség része, az orosz barokk egyik csúcsteljesítménye. A palota 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus felfedezhető. A XVIII. századi Jekatyerin palota szépsége elbűvölő, az orosz barokk gyöngyszeme. Három szintes épülete oszlopok, kupolák, és hófehér díszlépcsők kavalkádja. Nagyterme 1000 m2 alapterületével Európa legnagyobb és legelegánsabb gazdagon díszített báltermei közé tartozik. A palota másik leghíresebb és legszebb terme a legendás Borostyán terem. Az impozáns palotát márványszobrokkal, obelikszkekkel díszített gyönyörű park öleli körül. Visszautazás Szentpétervárra a késő délután órákban. Este fakultatív program: hamisítatlan hangulatú zenés folklór est tánccal, népviseletbe öltözött művészek előadásában (11.900 Ft/fő* – jelentkezéskor fizetendő!).

8.nap: Petrodvorec-Riga
Reggeli után búcsú a cárok városától, a Szentpétervár környéki látnivalók közül az egyik leghíresebb és leglátogatottabb palota lesz az úticélunk, mely a Világörökség része. Az orosz uralkodók Szentpétervár körüli nyári rezidenciái közül első helyen kell említeni a tengerparti, barokk stílusú, 16 m magas természetes teraszra emelt Peterhofot, melyet elképesztő pompával rendeztek be. A palota nagyszerűségét Francesco Rastrellinek köszönheti aki a szentpétervári Téli Palota épületét is tervezte. A petrodvoreci nyári palota a körülötte elterülő szobrokkal, szökőkutakkal díszített több szintből álló csodálatos parkkal lenyűgöző látványt nyújt. A Nagy Péter által építtetett „orosz Versailles” pompás épületegyüttese a Bolshoi Kaskad a Nagy vízlépcső fölött emelkedik. Ez a világ egyik legnagyobb, a parknak pedig a leghíresebb szökőkútja, az északi homlokzattól a tengeri csatornáig nyúlik 64 különböző szökőkutat, 200 szobrot, domborműveket és egyéb dekorációkat foglalva magában. Látogatásunk után továbbutazás a Riga melletti szállásra.

9.nap: Kaunas-Varsó
Délelőtt folyamán rövid városnézés Litvánia második legnagyobb városában, a két világháború közötti időszak litván fővárosában, Kaunasban. A XII. században alapított Kaunas az ország két legnagyobb folyójának a Nemunasnak és a Nerisnek az összefolyásánál található. Látogatás a hangulatos történelmi városközpontban ahol a Városháza tér, a „Fehér Hattyú” elnevezéssel is ismertté vált Városháza épülete, a Katedrális és a Vytautas templom lesznek legfontosabb látnivalóink. Búcsút intünk a csodálatos Baltikumnak és elindulunk hazafelé. Folyamatos utazás Varsóig, rövid pihenőkkel. Utazás Varsóba. Séta a bevárosban, a részben újjáépült óváros, a világörökség része. Szállás elfoglalása az esti órákban.

10.nap: Varsó-Krakkó-Budapest
Reggeli után folytatjuk utunkat megszakítva Krakkóban, ahol az óváros gyönyörű utcáin sétálva ismerkedünk a Világörökség által védett egykori koronázó várossal. Rövid városnézésünk után továbbutazás Magyarországra, érkezés az esti órákban.

***KEDVEZMÉNY KORÁN ÉBREDŐKNEK!***

stoptablas_no_80e

A helyek villámgyorsan telnek, ezért minél előbb jelentkezz erre az egyedi baltikumi élményre!

Részvételi díj: 215.990,-Ft / fő helyett most előregisztrációs áron,
ha legalább 60 nappal indulás előtt rendeled meg utazásod, csupán

209.990,-Ft / fő

Kedvezményes ár: utanként/dátumonként korlátozott számban vehető igénybe, határidőre történő befizetés esetén. Csoportos foglalásokra nem érvényes. A kedvezményes árak a szabad helyek függvényében érvényesek. Kizárólag a munkatársaink által már visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek.

A részvételi díj tartalmazza: 9 éjszaka szállást 3* szállodában, kontinentális reggelit, buszos utazást a megadott alapútvonalon, személyenként 1 úti poggyász /max. 15 kg/ és 1 kézi poggyász szállítását.
A részvételi díj nem tartalmazza: kötelező baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást útlemondási biztosítással, regisztrációs díjat 2.490,-Ft / fő, vízum kb. 25.000,-Ft / fő, helyszínen fizetendő költségeket és belépőket.
Félpanzió: 46.900,-Ft / fő; Egyágyas felár: 79.000,-Ft / fő.

Hol szeretnél csatlakozni? Az alábbi helyeken szállhatsz fel a buszra:
Budapest–Vác (további felszállóhelyek létszámtól függően, egyeztesd velünk)

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről (személyenként értendő):
-Audio-Guide használat: 3.000,-Ft, kötelezően fizetendő
(a speciális adó-vevő készüléket és fülhallgatót használva a mikrofonba beszélő idegenvezető előadása még jobban élvezhető, jelentős mértékben segíti a városnézések zavartalanságát)
-Trakai vár:  kb. 5 EUR
-Vilnius Egyetem:  kb. 2 EUR
-Rundale Palace: kb. 5,5 EUR
-Riga / Katedrális: kb. 2,7 EUR
-Tallin / Katedrális: 5 EUR
-Tallin / Városháza:  4 EUR
-Szentpétervár / Izsák Székesegyház: 15 EUR
-Szentpétervár / Péter-Pál erőd: 8 EUR
-Szentpétervár / Vérző Megváltó temploma: 10 EUR
-Petrodvorec kert: 15 EUR
-Szentpétervár regisztrációs díj: 5 EUR, kötelezően fizetendő
Jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni:
*Ermitázs múzeum tárlatvezetéssel: 12.900,- Ft/fő
*Pavlovszk + Puskin tárlatvezetéssel, belépővel: 29.900,- Ft/fő
*Sétahajózás a Néva folyón: 5.500,- Ft/fő
*Folklór est: 11.900,- Ft/fő

Busz jellemzői: Korszerű, légkondicionálóval/fűtéssel rendelkező (szezontól függően).
Szállás felszereltsége: Ágyak: Kétszemélyes franciaágy 120-140 cm széles, egyszemélyes ágy 80-90 cm széles. Elhelyezés: standard szállodában, célszerűen és egyszerűen berendezett kétágyas szobákban, mindegyik saját fürdőszobás. Szállások: Varsó – Best Western Hotel Felix vagy ehhez hasonló; Vilnius – Comfort Hotel vagy ehhez hasonló; Riga – Days hotel Riga vagy ehhez hasonló; Tallin – Metropole Hotel vagy ehhez hasonló; Szentpétervár – Hotel Baltia vagy ehhez hasonló. A szállások kategóriája, szállodák hivatalos besorolása a körutazás oldalán szerepel. Az adott ország szálláshelyekre vonatkozó besorolása eltérhet a magyar előírásoktól. Hűtőszekrény általában nem tartozik a szállodai szobák felszereltségéhez. További információ az utastájékoztató dokumentumban kerül megadásra, amit indulás előtt legkésőbb 5 nappal kapnak meg e-mailben a Vendégeink.
Induláshoz minimális létszám: 45 fő
A programokban időrendi változás előfordulhat!

Kíváncsi vagy, milyen idő vár? Nézd meg itt: Időjárás

NAGYON FONTOS!

JELENTKEZÉSKOR AZ ÚTLEVÉL SZERINTI NEVET KELL MEGADNI!
(MÁSODIK KERESZTNÉV IS, HA VAN!)

VÍZUM:
Magyar állampolgároknak Oroszországba történő beutazás esetén érvényes vízummal kell rendelkezniük.

2012. július 15-től a Magyarországon működő az Oroszországi Föderáció konzuli képviseletei bevezetik az elektronikus formátumú vízumkérelmeket. A vízumkérelmek angolul vagy oroszul kitölthető formában kizárólag a http://visa.kdmid.ru speciális honlapról tölthetőek le. Egyúttal jelezni kívánjuk, hogy nem megfelelően vagy hiányosan kitöltött vízumkérelmeket 2012.07.15-e után nem áll módunkban elfogadni. Fentiekre tekintettel, a megjelölt dátumtól kezdve, az elektronikusan letölthető, új formátumú vízumkérelmeket kérjük használni.

Szükséges dokumentumok turista vízumhoz:
– 1 db fénykép, 3×4 cm-es szembe nézetű, sötétített szemüveg és fejfedő nélküli. Otthon kinyomtatott fénykép nem elfogadható. Csak hivatalos, fotó automata vagy fényképész által készített fényképet fogadják el. Csak fehér hátterű, színes fénykép csatolható a vízumhoz!
– érvényes útlevél. Az útlevélben legalább két egymással szembe lévő üres oldalnak kell lennie. Az útlevélnek minimum 6 hónappal meg kell haladnia a vízum lejáratának idejét
– kitöltött vízumkérő(online kell kitölteni)!
– betegség, baleset biztosítás a kinn tartózkodás idejére (banki biztosítás esetén igazolás szükséges, formájáról érdeklődjön az irodánkban)
– meghatalmazás
nem magyar állampolgárok esetében magyar lakcím kártya vagy tartózkodási engedély vagy munkáltatói igazolás szükséges!

Gyere és feltétlen foglald le a helyedet ma, várunk szeretettel!
Töltsd ki most a jelentkezési lapot itt:

A sikeres ár-előkalkuláció kéréshez a *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!

Teljes neved, és írd meg azt is, hogyan szólítsunk meg*
NAGYON FONTOS! JELENTKEZÉSKOR AZ ÚTLEVÉL SZERINTI NEVET KELL MEGADNI! (MÁSODIK KERESZTNÉV IS, HA VAN!)

E-mail címed*
Olyan e-mail címet adj meg, amit biztosan használsz és működik (kivéve yahoo), mert oda válaszolunk azonnal az előzetes ár-előkalkulációkérésed elküldése után.

Telefonszámod*
Valós telefonszámot írj be kérlek!

A gördülékenyebb ügyintézés végett, ha kéred, felhívunk telefonon, hogy egyeztessünk.*
Jelöld be, mikor hívjunk fel!
11-13 óra között kérek telefonhívást13-15 óra között kérek telefonhívást15-17 óra között kérek telefonhívástCsak akkor kérek telefonhívást, ha 1 napon belül nem válaszolok az e-mailre

Körutazás ideje*
Itt jelöld be kérlek az időpontot!
2019. július 29-augusztus 7.

Utasok létszáma*
Ide írd be, hányan jöttök a Baltikum körutazásra!

Étkezés*
Itt tudod megadni, milyen étkezést kérsz.

A busz alapútvonala, ahol csatlakozni tudsz a buszhoz*
Válaszd ki a számodra optimális fel- és leszállás helyét!
BudapestVác

Ermitázs Múzeum tárlatvezetéssel: 12.900 Ft/fő*
Ha részt kívánsz venni ezen a programon, akkor biztosítsd be a helyed előre!
Igen jelentkezem rá és foglaláskor fizetem 12900,-Ft/fő, nehogy lemaradjak rólaNem érdekel, inkább kihagyom, köszi

Sétahajózás a Néva folyón: 5.500 Ft/fő*
Ha részt kívánsz venni ezen a programon, akkor biztosítsd be a helyed előre, mert a helyszínen már nincs lehetőség a jelentkezésre!
Igen jelentkezem rá és foglaláskor fizetem 5500,-Ft/fő, nehogy lemaradjak rólaNem érdekel, inkább kihagyom, köszi

Pavlovszk + Puskin kirándulás: 29.900 Ft/fő*
Ha részt kívánsz venni ezen a programon, akkor biztosítsd be a helyed előre!
Igen jelentkezem rá és foglaláskor fizetem 29900,-Ft/fő, nehogy lemaradjak rólaNem érdekel, inkább kihagyom, köszi

Zenés folklór est: 11.900 Ft/fő*
Ha részt kívánsz venni ezen a programon, akkor biztosítsd be a helyed előre, mert a helyszínen már nincs lehetőség a jelentkezésre!
Igen jelentkezem rá és foglaláskor fizetem 11900,-Ft/fő, nehogy lemaradjak rólaNem érdekel, inkább kihagyom, köszi

Utasbiztosítás*
(BBP) Azért fontos, ha ne adj Isten történne valami, jól jön a segítő kéz.
(70 év felett 300% pótdíjjal köthető.)

Igen kérem, 10 napra 5.500,-Ft/fő/10nap (70 év alatt pótdíjmentes)

Üzeneted*
Ha van, amit még fontosnak tartasz, írd meg itt az üzenetedben.

Milyen eszközön megnyitva töltöd ezt a formot?*
Kérjük bejelölni, mert ezzel segíted a munkánkat. Köszönjük!
Ha van asztali számítógéped vagy laptopod, praktikusabb azon megnyitva kitölteni, mert a nagyobb kijelzőn könnyebb és átláthatóbb.

Asztali számítógépOkostelefonTabletLaptop

Facebook közösségi oldalon elérhető vagy?*
Ha igen, hol és milyen névvel? Beírhatod a közvetlen linket is!

Hol hallottál, olvastál az Andromeda Travel Utazási Irodáról?*
Ha interneten, kérjük segítsd munkánkat és írd meg hol pontosan.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot*
Elfogadom, igen

Hozzájárulok ahhoz, hogy az Andromeda Travel Utazási Iroda az e-mail címemre elektronikus hírlevelet, marketingcélú küldeményt küldjön.
Hozzájárulok, igen

Kérlek, írd be a lent látható ellenőrző kódot, mert a biztonság prioritás az Andromeda Travel Utazási Irodánál. Mikor rákattintasz a KÜLDÉSRE, utána rögtön nézd meg az e-mail fiókod, mert oda érkezik a válaszunk. Csak akkor tudod sikeresen elküldeni, ha a csillagozottakat kitöltöd.

captcha

Nézd meg, hogy az adatvédelmi szabályzatot bepipáltad-e!

Kérlek, az alábbi mezőt mindenképp jelöld be.


A *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!
A jelentkezés után pár percen belül küldünk egy visszaigazoló e-mailt. A díjbekérő összekészítésénél személyre szabottan figyelembe vesszük az összes kérésed, amit ránk bíztál.