• 2021. év: TOSZKÁNA, CINQUE TERRE, PISA, FIRENZE körutazás busszal. MONTEROSSO, LUCCA, PISTOIA érintésével, fenomenális élmény, amit örökre a legszebb emlékeid között őrzöl

 

utazas-toszkana-cinque-terre-andromeda-travel3

Toszkána tagadhatatlanul az olasz reneszánsz szülőföldje. A kételkedőknek és a fanatikus rajongóknak is első számú célpont ez az unikális régió, ami nem kérdez, egyszerűen csak magával ránt és egy életre elvarázsol!

Garantáltan nem fogsz csalódni!

Itt fogantak és teljesedtek ki olyan kiemelkedő alkotások az építészet, festészet és szobrászat területén, amelyek mind a mai napig tekintélyt parancsolva megállják a helyüket, a világ minden pontjáról csodájára járnak és inspirálólag hatnak az élet még szebbé tételére. A letűnt korok emlékeiből fennmaradt ősi települések falai, templomok, tornyok, síremlékek, amfiteátrumok, színházak és fürdők tanúskodnak az itteni kultúra egykori mérhetetlen gazdagságáról. A táj mesés szépségű, a tengeri partvidék, a számos történelmi és művészettörténeti látnivalóban bővelkedő város, – mint Firenze, Siena, Lucca, Pisa, San Gimignano, Cortona, Volterra – egész évben stabil vonzerőt biztosítanak.

utazas-toszkana-cinque-terre-andromeda-travel2

Biztosan Te is láttad már azt a lenyűgöző képet, amin a szivárvány minden színében pompázó házacskák sorakoznak szinte egymásba épülve a hegyoldalon, miközben a szűnni nem akaró tenger hullámai a vadregényes partokat ostromolják hol lágyan hol elszántan. Égsz a vágytól, hogy élőben is lásd? Ez teljesen normális! Isten hozott a Cinque Terre, azaz az 5 kis falu semmi máshoz nem fogható miliőjében, Liguria csodálatos virágdíszes pálmasétányai, kertes villái és elegáns palotái ölelésében.

Mit mondanak a vendégek? Hilda élménybeszámolója:

A fotó Cinque Terrén készült, Vernazzában.

utazas-toszkana-cinque-terre-andromeda-travel4

Engedd, hogy az intuícióid és érzékszerveid vezessenek kifinomult utat mutatva a patinás nevezetességektől és természeti szépségektől a toszkán borvidékek és gasztronómiai lelőhelyeken át egészen a márványfejtő bányákig.

Lepd meg magad ezzel a fenomenális élménnyel, amit csakis ez a Toszkána & Cinque Terre program tud nyújtani Neked!

Mikor gyere velünk?

» 2021. április 1 – 5. / Húsvét
» 2021. május 20 – 24. / Pünkösd
» 2021. július 21 – 25.
» 2021. augusztus 25 – 29.

» 2021. október 1 – 5.

(5 nap / 4 éj)

busz_piros_h50

Utazás: autóbusszal
Szállás: ***szálloda
Ellátás: reggeli

utazas-toszkana-cinque-terre-andromeda-travel1

Milyen program vár Rád részletesen?

1. nap: Budapest-Montecatini Terme
A kora reggeli órákban elutazunk Budapestről. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül a mesés Toszkánába. A Montecatini Terme városában található szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk, és elfoglaljuk a szobákat.

utazas-toszkana-cinque-terre-andromeda-travel7

2. nap: Firenze
Megreggelizünk a szállodában, majd utazunk a toszkán régió kulturális fővárosába, Firenzébe. A “Virágok városa”, ahogy a helyiek egykor nevezték, a legenda szerint egy liliom mezőn épült fel. Erre a vörös liliom, a város jelképe is emlékeztet, melyet városnézésünk alkalmával cégéreken, zászlókon is megfigyelhetünk. Városnézésünk során megismerkedünk a híres Medici család történetével is, akik hosszú éveken keresztül uralkodtak a városban. A Santa Croce templom megtekintése után a város jelképéhez a híres Ponte Vecchio hídjához látogatunk. Rövid szabadidő után megtekintjük a város politikai központját a Piazza della Signoria terét a Palazzo Vecchio épületével, a Loggia dei Lanzit híres szobraival, majd programunk a Dóm téren folytatódik. Délután szabad program, vagy lehetőség az Uffizi Képtár* gyűjteményének megtekintésére, helyi idegenvezetővel, részletes magyar nyelvű tárlatvezetéssel (11.900,-Ft/fő*jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni!). Visszautazunk a szálláshelyünkre az esti órákban.

utazas-toszkana-cinque-terre-andromeda-travel8

3. nap: Cinque Terre
Reggeli után egész napos fakultatív kirándulási lehetőség az „Öt föld” mesés tájaira (45 EUR/fő). A mai napon egy felejthetetlen kirándulásra indulunk és Olaszország egyik legszebb partszakaszát és legtöbbet fotózott apró falvait fedezzük fel, ez a Cinque Terre. Autóbuszunkból egy távoli pillantást vethetünk a hegyoldalakban meghúzódó híres bányákra is, Carrara városa mellett utazva. A márványfejtés érdekes történeteiben kalandozva folytatjuk utunkat La Speziába, a meredek hegyfalak alatt meghúzódó, pálmafákkal szegélyezett kikötővárosba. Kihajózásunk alkalmával láthatjuk Porto Venere jellegzetes magas, színes házait, majd kikötünk Riomaggiore városában.

utazas-toszkana-cinque-terre-andromeda-travel6

A festői Cinque Terre területét tulajdonképpen öt pici, autóforgalomtól mentes falu és egy gyönyörű nemzeti park alkotja. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso települései meredek domboldalakba épültek, színes házaikkal egyedülálló látványt nyújtanak. Hajókirándulásunk alkalmával csodálatos panorámában gyönyörködhetünk, és a meredek sziklaszirtekre épült elragadó kis halászfalvakat fedezhetjük fel. Monterosso bájos kisvárosában rövid szabadidő, majd visszautazunk La Spezia kikötőjébe. A szálláshelyünkre a késő esti órákban érkezünk vissza.
(Figyelem! Rossz időjárás esetén, amennyiben a kihajózás nem lehetséges, az utazás vonattal történik, ami szintén különleges élmény!)

utazas-toszkana-cinque-terre-andromeda-travel13

4. nap: Pisa-Lucca-Montecarlo
Miután elfogyasztottuk reggelinket, a mai napon először Pisa városába látogatunk, mely egykor Olaszország egyik legjelentősebb tengeri hatalma volt. Városnézésünk alkalmával Itália egyik legszebb terét az UNESCO örökségek közé sorolt Csodák terét tekintjük meg a Keresztelőkápolna, a Dóm és a híres pisai Ferde torony épületegyüttesével. (A Dómba való bejutás, illetve a Ferde Toronyba a feljutás csak a helyszínen, a szabad helyek függvényében lehetséges!) Délután továbbutazunk Lucca városfalakkal körbezárt lenyűgöző hangulatú városába. A szűk utcákon barangolva megtekintjük a város jellegzetes hangulatú terét a Piazza dell’Anfiteatro-t, a San Martino katedrálist, a város román stílusú templomait és kereskedőházait. A késő délutáni órákban a toszkán Montecarlo városát keressük fel. Ellátogatunk egy toszkán villa gazdaságba, részvételi lehetőség egy hangulatos borkóstolón (borkóstoló: 15 EUR/fő), ahol a jellegzetes helyi termékekkel és borokkal ismerkedhetünk. Az esti órákban visszautazunk a szálláshelyünkre.

utazas-toszkana-cinque-terre-andromeda-travel14

5. nap: Pistoia-Budapest
Reggeli a szállodában, majd elutazunk és rövid gyalogos városnézést teszünk Toszkána tartomány kis gyöngyszemében, Pistoia városában. A tekintélyes múlttal rendelkező középkori város egykor jelentős vas és fegyverkovács manufaktúrákat működtetett, az első pisztolyok is itt készültek és a történet szerint a fegyver elnevezése is a város nevéhez kapcsolódik. Városnézésünk alkalmával megtekintjük a Dóm teret, mely díszes épületeivel méltán tartozik Olaszország legtetszetősebb terei közé. Hazautazunk rövid pihenőkkel, és Magyarországra a késő esti órákban érkezünk.

utazas-toszkana-cinque-terre-andromeda-travel18

A helyek villámgyorsan telnek, ezért mihamarabb jelentkezz!

stoptablas_no_80e

Részvételi díj: 119.990,-Ft / fő

Vagy előregisztrációs áron (hely függvényében), ha legalább 60 nappal indulás előtt rendeled meg utazásod, akkor a kedvezményes részvételi díj: 119.990,-Ft / fő helyett most csak 109.990,-Ft / fő.

Vagy foglalj Prémium Előfoglalási Kedvezményes áron 2021. évre, (hely függvényében, ill. az akció visszavonásáig), mert ha idén megrendeled az utazásod és megrendeléskor a teljes összeget befizeted, akkor a prémiumkedvezményes részvételi díj: 119.990,-Ft / fő helyett most csupán 99.990,-Ft / fő.

Prémium Előfoglalási Kedvezményes ár: utanként/dátumonként korlátozott számban vehető igénybe, határidőre történő teljes összeg befizetése esetén. A kedvezményes árak csoportos foglalásokra nem érvényesek. A kedvezményes árak a szabad helyek függvényében érvényesek. Kizárólag a munkatársaink által már visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek.

A részvételi díj tartalmazza: szállást 4 éjszakára 3* szállodában (Montecatini Terme), kontinentális reggelit, buszos utazást a megadott alapútvonalon, személyenként 1 úti poggyász /max. 15 kg/ és 1 kézi poggyász szállítását.
A részvételi díj nem tartalmazza: kötelező baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást útlemondási biztosítással, regisztrációs díjat 2.490,-Ft / fő, helyszínen fizetendő költségeket és belépőket.
Félpanzió: 15.000,-Ft / fő; Egyágyas felár: 23.990,-Ft / fő.

utazas-toszkana-cinque-terre-andromeda-travel11

Hol szeretnél csatlakozni? Az alábbi helyeken szállhatsz fel a buszra:
Budapest–Székesfehérvár–Siófok–Balatonlelle–Nagykanizsa (további felszállóhelyek létszámtól függően, egyeztesd velünk)

utazas-toszkana-cinque-terre-andromeda-travel20

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről (személyenként értendő):
* Uffizi Képtár, jelentkezéskor fizetendő, ha részt kívánsz venni: 11.900 Ft/fő
(18 év alatt: 5.000 Ft/fő, 18-25 év között: 8.000 Ft/fő)
-Audio-Guide használat: 1.500,-Ft, kötelezően fizetendő
(a speciális adó-vevő készüléket és fülhallgatót használva a mikrofonba beszélő idegenvezető előadása még jobban élvezhető, jelentős mértékben segíti a városnézések zavartalanságát)
-Firenze, helyi idegenvezető költsége: 5 EUR, kötelezően fizetendő
-Cinque Terre hajókirándulás: 45 EUR
-Borkóstoló: 15 EUR
-Firenze/Santa Croce templom: 8 EUR
-Firenze/Dóm: ingyenes
-Lucca/San Martino katedrális és Ilaria sírja: 5 EUR
-Pisa/Ferdetorony: 18 EUR
-Pisa/2 műemlék: 7 EUR
-Pisa/csak Katedrális: ingyenes
-Pisa/busz: 2 EUR
-Montecatini Terme/Alto felvonó: 7 EUR
-Idegenforgalmi adó: kb. 1-2 EUR/fő/éj, kötelezően fizetendő

A fakultatív kirándulásokon való részvétel, valamint a magyar nyelvű tárlatvezetéseken való részvétel nem kötelező, az egyes helyszínek és múzeumok egyénileg is meglátogathatóak.

utazas-toszkana-cinque-terre-andromeda-travel15

Busz jellemzői: Korszerű, légkondicionálóval/fűtéssel rendelkező (szezontól függően).
Szállások: standard szállodában, célszerűen és egyszerűen berendezett kétágyas szobákban, mindegyik saját fürdőszobás. A szállások kategóriája, szállodák hivatalos besorolása a körutazás oldalán szerepel. Az adott ország szálláshelyekre vonatkozó besorolása eltérhet a magyar előírásoktól. Hűtőszekrény általában nem tartozik a szállodai szobák felszereltségéhez. További információ az utastájékoztató dokumentumban kerül megadásra, amit indulás előtt legkésőbb 5 nappal kapnak meg e-mailben a Vendégeink.

Induláshoz minimális létszám: 45 fő
A programokban időrendi változás előfordulhat!

Kíváncsi vagy, milyen idő vár? Nézd meg itt: Időjárás

utazas-toszkana-cinque-terre-andromeda-travel22

Ha szeretnél:

✓ egy körültekintően megtervezett városlátogatáson részt venni,
jó hangulatban, jó társaságban utazni,
megismerkedni Toszkána és Cinque Terre legszebb nevezetességeivel,
✓ megbízható, tervezhető költségek mellett,
✓ szakmailag felkészült, hiteles idegenvezető kíséretében,

akkor gyere, és feltétlen foglald le most a helyedet, és töltsd ki a jelentkezési lapot itt:

  A sikeres ár-előkalkuláció kéréshez a *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!

  Teljes neved, és írd meg azt is, hogyan szólítsunk meg*

  E-mail címed*
  Olyan e-mail címet adj meg, amit biztosan használsz és működik (kivéve yahoo), mert oda válaszolunk azonnal az előzetes ár-előkalkuláció kérésed elküldése után.

  Telefonszámod*
  Valós telefonszámot írj be kérlek!

  A gördülékenyebb ügyintézés végett, ha kéred, felhívunk telefonon, hogy egyeztessünk.*
  Jelöld be, mikor hívjunk fel!
  11-13 óra között kérek telefonhívást13-15 óra között kérek telefonhívást15-17 óra között kérek telefonhívástCsak akkor kérek telefonhívást, ha 1 napon belül nem válaszolok az e-mailre

  Körutazás ideje*
  Itt válaszd ki az időpontot, amelyik megfelelő számodra!
  2021. április 1-5. Húsvét2021. május 20-24. Pünkösd2021. július 21-25.2021. augusztus 25-29.2021. október 1-5.

  Utasok létszáma*
  Ide írd be, hányan jöttök a Toszkána & 5Terre körutazásra!

  Étkezés*
  Itt tudod megadni, milyen étkezést kérsz.
  Csak reggeli - a részvételi díj tartalmazza, ez szuper, mert szeretek úgy felébredni, hogy tudom, már vár a finom reggelimFélpanzió (reggeli+vacsora is) 15000,-Ft/fő - igen, ezt kérem, mert szeretem, ha teljesen kényeztetnek és nem kell a vacsora miatt sem aggódnom

  A busz alapútvonala, ahol csatlakozni tudsz a buszhoz*
  Válaszd ki a számodra optimális fel- és leszállás helyét!
  BudapestSzékesfehérvárSiófokBalatonlelleNagykanizsa

  Uffizi Képtár magyar nyelvű tárlatvezetéssel: 11.900,-Ft/fő*
  Ha részt kívánsz venni ezen a programon, akkor biztosítsd be a helyed előre, mert a helyszínen már nincs lehetőség a jelentkezésre!
  Igen jelentkezem rá és foglaláskor fizetem 11900,-Ft/fő, nehogy lemaradjak rólaNem érdekel, inkább kihagyom, köszi

  Utasbiztosítás*
  BBP biztosítás útlemondási biztosítással! Azért fontos, ha ne adj Isten történne valami, jól jön a segítő kéz.
  (70 év felett 300% pótdíjjal köthető.)

  Igen kérem, 5 napra 2.000,-Ft/fő/5nap (70 év alatt pótdíjmentes)

  Üzeneted*
  Ha van, amit még fontosnak tartasz, írd meg itt az üzenetedben.

  Milyen eszközön megnyitva töltöd ezt a formot?*
  Kérjük bejelölni, mert ezzel segíted a munkánkat. Köszönjük!
  Ha van asztali számítógéped vagy laptopod, praktikusabb azon megnyitva kitölteni, mert a nagyobb kijelzőn könnyebb és átláthatóbb.

  Asztali számítógépOkostelefonTabletLaptop

  Facebook közösségi oldalon elérhető vagy?*
  Ha igen, hol és milyen névvel? Beírhatod a közvetlen linket is!

  Hol hallottál, olvastál az Andromeda Travel Utazási Irodáról?*
  Ha interneten, kérjük segítsd munkánkat és írd meg hol pontosan.

  Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot*
  Elfogadom, igen

  Hozzájárulok ahhoz, hogy az Andromeda Travel Utazási Iroda az e-mail címemre elektronikus hírlevelet, marketingcélú küldeményt küldjön.
  Hozzájárulok, igen

  Kérlek, írd be a lent látható ellenőrző kódot, mert a biztonság prioritás az Andromeda Travel Utazási Irodánál. Mikor rákattintasz a KÜLDÉSRE, utána rögtön nézd meg az e-mail fiókod, mert oda érkezik a válaszunk. Csak akkor tudod sikeresen elküldeni, ha a csillagozottakat kitöltöd.

  captcha

  Nézd meg, hogy az adatvédelmi szabályzatot bepipáltad-e!

  Kérlek, az alábbi mezőt mindenképp jelöld be.


  A *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!
  A jelentkezés után pár percen belül küldünk egy visszaigazoló e-mailt. A díjbekérő összekészítésénél személyre szabottan figyelembe vesszük az összes kérésed, amit ránk bíztál.
  Foglalás nem történt!

   

  utazas-toszkana-cinque-terre-andromeda-travel19

  * * *

  utazasok-korutak

  * * *

  Ha mégis úgy döntenél, hogy akár megnéznéd a többi utat is, tedd meg ma és ajánld barátaidnak, ismerőseidnek is: