Mire ügyelj, amikor gyermekkel utazol nyaralni külföldre?

Gyerekjáték vagy sem, egy utazás szervezésekor rengeteg mindent kell figyelembe venni. Még körültekintőbbnek kell lenni, ha csecsemő vagy kicsi gyermek is utazik külföldre.

Az előre meg nem tervezett, váratlan események felborítják az utazás, nyaralás élményét. Amit csak tudsz, tervezz meg előre, hogy ne érhessen váratlan meglepetés. Ehhez segít neked ez az összeállítás az Andromeda Travel Utazási Irodától.

Gyermekkel utazol, elég sok mindenre kell odafigyelned. De teljesíthető feladat, csak több előre szervezést igényel.

Itt ezen az oldalon néhányat emelünk ki a legfontosabbak közül.

Mielőtt elindulnál a gyermekkel, készítsd el, hogy az út során hova mentek, mit fogtok csinálni. Mondd el a gyermeknek, neki lesz-e feladata útközben. Beszéljétek meg a szabályokat a mihez tartást végett. Például feltétlen adj neki támpontot, mit kell tennie, amikor eltéveszti szem elől azt, akivel van.
Az utazás közben is folyamatosan tájékoztasd, hogy hol jártok épp.

Mikor megérkeztek a szálláshelyre, az üdülőben, közösen fedezzétek fel és a környéket is. Tanítsd meg neki, hogy mit tegyen, ha eltéved, mert minden folyosó olyan egyformának tűnik. Feltétlen tegyél a gyermek zsebébe egy olyan papírt, amire rá van írva hogy hívják őt, és a szülő telefonszáma, és a szálláshely neve. Mondd el neki, hogy feltétlen kérjen segítséget felnőtt embertől.

Nagyon fontos, hogy külföldi utazásnál a gyermeknek is szüksége van úti okmányra. Fontos, hogy minden határon, ahol áthaladtok, az adott országnak legyenek meg az irata. Erről részletesen olvashatsz a kormányhivatal konzuli szolgálat oldalán. Feltétlen nézd meg, hogy az úti okmány érvényes-e, mert csak azzal tudod a gyermeket külföldre vinni nyaralni.
A gyermek 18 évnél fiatalabb, és nem saját szüleivel utazik külföldre, szerezz be egy hozzájáruló nyilatkozatot a gyermek szüleitől.

Európán kívüli utazásnál keresd fel a megfelelő honlapot, és nézd meg, hogy a kiválasztott országban, mely oltások ajánlottak. Mielőtt elutaztok, másold le a gyermek oltási könyvét, mert az tartalmazza, hogy milyen oltásokat kapott, az esetleges allergiákat is feltüntetik benne.

Az útipatikában legyen sebfertőtlenítő és kötszer. Az alapcsomagotok része kell, hogy legyen és vidd magatokkal a fényvédő krémet, sapkát, hogy az utazást ne árnyékolja be a napégés vagy napszúrás.

Mindig rendelj és köss biztosítást, melyet a legkörültekintőbben választasz meg most. Segítünk benne.

Az Andromeda Travelnél magad válogatod össze, hogy mire van szükséged és soha sem fizetsz azért, amire nincs szükséged. Ezért látod úgy az oldalakon, hogy magad válogatod össze a leírásban szereplő tételekből, hogy mire van szükséged és azt rendeled csak meg. 

Hol tegyed meg a foglalást?

Az Andromeda Travelnél, mert Görögország Tengerparti Nyaralóhely Makrygialos európai és magyarországi márka szakértő képviselete.

MEGSZÓLALNAK A VENDÉGEK, AKIK MÁR NYARALTAK AZ ANDROMEDA TRAVEL UTAZÁSI IRODÁVAL MAKRYGIALOSON.

Az Andromeda Travelnél, mert Görögország Tengerparti Nyaralóhely Makrygialos európai és magyarországi márka szakértő képviselete.

Miért választják többen ezt a legkedveltebb családias vízparti strandhotelapartmanunkat más vendégeink is, akik egy vagy több gyermekkel érkeznek, és nyugodt tengerparti pihenésre vágynak.

A 5 legfőbb ok, amiért a görögországi Star Beach Rezidencia Resort mellett döntöttek a gyermekes családok:

✓ tengerpart közelsége, mert abszolút tengerparti
✓ sekély vizű tenger
✓ bársonyhomokos strand
✓ apartmanok tengerre néző kilátással
✓ tengerparti gyermekjátszó