Sok szeretettel tálalva ez a gasztronómiai finomság.
- 1 kg spenót
- 1/2 dl extra szűz olívaolaj
- 1 csokor finomra vágott újhagyma
- 12 dkg morzsolt zsíros sajt
- 10 dkg fetasajt
- 3 evőkanál reszelt kefalotiri sajt
- 1 csokor friss vágott petrezselyem
- 4 db tojás
- 25 dkg phyllo vagy rétestészta
- ízlés szerint tengeri só
- A megmosott, megszárított spenótot apróra tépkedjük, lefedve kb. 10 percig pároljuk, majd lecsöpögtetjük és félretesszük.
- Az olívaolajban megpároljuk az újhagymát, hozzáadjuk a spenótot, a sajtokkal, petrezselyemmel és felvert tojásokkal együtt, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval.
- Egy közepes méretű, olajjal kikent tepsit kibélelünk 5 db, olívaolajjal külön-külön megkent tésztalappal, és ráöntjük a spenótos tölteléket. Ha ez megvan, befedjük a maradék tésztalappal és az alsó lapok szélét bevizezve ráhajtjuk a tetejére, hogy a tészta körbeölelje a tölteléket. Megkenjük a tetejét olívaolajjal, és 45 percen keresztül sütőben készre sütjük.
Jó étvágyat, ahogy a görögök mondják: Kali orexi!
♛ Készítsd el frissen, és aztán küldj nyugodtan egy fotót róla!
Görögországba, a közvetlen tengerparti Star Beach Rezidencia Resortba.
Most Megnézem