Janisz hellászi spenótos pitája, egy soha el nem felejtett évfordulóra

 

Sok szeretettel tálalva ez a gasztronómiai finomság.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg spenót
  • 1/2 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 csokor finomra vágott újhagyma
  • 12 dkg morzsolt zsíros sajt
  • 10 dkg fetasajt
  • 3 evőkanál reszelt kefalotiri sajt
  • 1 csokor friss vágott petrezselyem
  • 4 db tojás
  • 25 dkg phyllo vagy rétestészta
  • ízlés szerint tengeri só
Elkészítés:

  1. A megmosott, megszárított spenótot apróra tépkedjük, lefedve kb. 10 percig pároljuk, majd lecsöpögtetjük és félretesszük.

 

  1. Az olívaolajban megpároljuk az újhagymát, hozzáadjuk a spenótot, a sajtokkal, petrezselyemmel és felvert tojásokkal együtt, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval.

 

  1. Egy közepes méretű, olajjal kikent tepsit kibélelünk 5 db, olívaolajjal külön-külön megkent tésztalappal, és ráöntjük a spenótos tölteléket. Ha ez megvan, befedjük a maradék tésztalappal és az alsó lapok szélét bevizezve ráhajtjuk a tetejére, hogy a tészta körbeölelje a tölteléket. Megkenjük a tetejét olívaolajjal, és 45 percen keresztül sütőben készre sütjük.

Jó étvágyat, ahogy a görögök mondják: Kali orexi!

♛ Készítsd el frissen, és aztán küldj nyugodtan egy fotót róla!

A tengerparti nyaralás alatt nálunk a reggelizésnél alapkövetelmény, hogy legyen pita.
Foglald le az apartmanodat időben, hogy az általad preferált időpontban tudj nyaralni jönni

Görögországba, a közvetlen tengerparti Star Beach Rezidencia Resortba.

Most Megnézem