Görögország Makrygialos tengerparti utazáshoz ezeket a kérdéseket gyakran halljuk. Gyakori kérdések összeállítással segítjük a tájékozódást.

A praktikus tanácsokat adja

az Andromeda Travel, utazásszervező, esküvőszervező, rendezvényszervező, mert Görögország Tengerparti Nyaralóhely Makrygialos márka szakértője..

MEGSZÓLALNAK A VENDÉGEK, AKIK MÁR NYARALTAK AZ ANDROMEDA TRAVEL UTAZÁSI IRODÁVAL MAKRYGIALOSON.

Megéri-e, jó lesz-e ez az utazás? sok dilemma felmerül, ha az ember lánya-fia kimozdul otthonról és tengerparti nyaralásra megy. Az utazást szervező mondhat bármit, amit akar. Mert a legfontosabb, hogy mit mondanak a vendégek.

Indítsd el a videót és hallgasd meg!

Ildikó és férje, Adorján tengerparti nyaralásra olyat kerestek, ahol a személyre szóló gondoskodás élménye magas fokú és feltétel nélkül adott a tengerre és tengerpartra néző örökpanorámás kilátás, úgy, hogy az elhelyezés a tengerparton van. A Star Beach Rezidencia Resort mindenben megfelelt az igényeiknek és az Andromeda Travel Utazási Iroda soron kívüli kiszolgálása mellett döntöttek. 

FONTOS: magyar állampolgár (mind felnőtt, mind gyerek) érvényes személyazonosító igazolvánnyal is gyakorolhatja a külföldre utazás jogát az Európai Gazdasági Térségről szóló Egyezményben részes tagállam területére történő beutazáskor és a tagállamok közötti utazás során, valamint ha azt nemzetközi szerződés lehetővé teszi.

1.) Mikor érdemes jelentkezned?
Minél előbb, mert a helyek folyamatosan telnek napról-napra, és korai megrendelés esetén pénzt tudsz megspórolni.

2.) A szerződés mikor jön létre?
Az utazás megrendelésével és az Andromeda Travel (továbbiakban: Andromeda) által írásban történt visszaigazolással és a megrendelt szolgáltatások Megrendelő és/vagy Utazó (továbbiakban: Utazó) általi megfizetésével. On-line és/vagy elektronikus megrendelés esetén az Utazó megrendelése elküldésével elfogadta Andromeda általános szerződési feltételeit (ÁSZF). Az utazási szerződés érvényesen Andromeda és Utazó között a megrendelés napjával akkor jön létre, ha azt a felek írásba foglalták, és ha Utazó az Andromeda ajánlatát elfogadta és a megadott határidőre a jelzett összeget bizonyíthatóan megfizette. Online és/vagy elektronikus megrendelés esetén: Utazó tudomásul veszi, hogy megrendelése elküldésével elfogadta az Andromeda közzétett általános szerződési feltételeit. Ebben az esetben a szerződés akkor jön létre, ha az Utazó az utazási szerződés szerinti díjat bizonyíthatóan megfizette Andromedának, valamint Andromeda a megrendelés elfogadását írásban megerősítette. Ha Andromeda az utazási szerződés létrejöttét, valamely feltétel fenn álltától vagy bekövetkezésétől tette függővé, azaz a részvételi jelentkezést csak feltételesen fogadta el, akkor a szerződés érvényességének további feltétele, hogy Andromeda az Utazót a jelentkezés feltétel nélküli elfogadásáról írásban értesítse. Ennek megtörténtéig az Utazó az utazási szolgáltatások teljesítését nem követelheti.
Az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF): honlapunkról letölthető vagy irodánkban átvehető.

3.) Kell-e érvényes úti okmány a megrendeléshez?
ÉRVÉNYES ÚTI OKMÁNY A MEGRENDELÉSHEZ NEM SZÜKSÉGES, de az utazáshoz mindenképpen kelleni fog.

4.) Az utazáshoz milyen érvényes úti okmány kell?
Az utazáshoz feltétlen kell úti céltól függően érvényes új típusú plasztik kártyás személyazonosító igazolvány vagy érvényes útlevél. Görögországi utazáshoz elegendő az érvényes személyazonosító igazolvány, ha nincs érvényes útleveled. Amennyiben az Utazó nem magyar állampolgár, akkor a beutazási feltételekről fontos érdeklődni a megfelelő nagykövetségeken. Az Utazó minden külön értesítés nélkül köteles az utazáson való részvételhez szükséges okmányok (útlevél, személyazonosító igazolvány, vízum) érvényességéről és a célország, tranzitország(ok) előírásainak megfelelőségéről meggyőződni. Határon való átkeléshez személyazonosításra nem alkalmas a vezetői engedély (jogosítvány).

5.) Gyerekeknek kell-e úti okmány az utazáshoz?
Érvényes személyazonosító okmánnyal gyerekeknek is rendelkeznie kell az utazáshoz. Amennyiben az utazó gyermek nem magyar állampolgár, akkor a beutazási feltételekről fontos érdeklődni a megfelelő nagykövetségeken.

6.) Megrendeléshez mire van szükség a részvételi díjon kívül?
Az utazó(k) neve, lakcíme, e-mail címe, telefonszáma. A pontos születési dátumot is írásban kell megadni megrendeléskor az Andromeda részére, mert az utasbiztosításhoz szükséges. NAGYON FONTOS: az érvényes úti okmányban lévő neve(ke)t kell megadni pontosan!

7.) Mik a fizetési feltételek?
Az Andromedához beérkezett jelentkezési alapján küldjük a díjbekérőt, ami tartalmazza, valamint az ÁSZF-ben foglaltak az irányadók.

8.) Fizetés módja?
Átutalással vagy közvetlen készpénzbefizetéssel az Andromeda bankszámlájára. BANKSZÁMLASZÁMOT A DÍJBEKÉRŐ TARTALMAZZA. A BEFIZETÉSI / ÁTUTALÁSI BIZONYLAT KÖZLEMÉNY ROVATÁBA KÉRJÜK BEÍRNI: Megrendelő neve+utazók száma, úti cél és utazás időpontja.

A kitöltött jelentkezés vagy megrendelő alapján elkészítjük a Díjbekérőt és Utazási szerződést, melyet elektronikus módon e-mailben küldünk vagy levélként postázunk. A pénzösszeg Andromeda számlájára történő beérkezéséről az Utazónak e-mailt küldünk. A megrendeléshez szükséges dokumentumokat elektronikusan online vagy bescannelve/lefotózva e-mailben (andromedatravelutazas@gmail.com) vagy levélben kell megküldeni Andromeda részére. On-line megrendelés esetén szerződéskötésnek minősül az is, ha az Utazó Andromeda visszaigazolása alapján az esedékes díjat megfizette (szerződésre utaló magatartás!).

9.)  Van-e a kint tartózkodás ideje alatt helyi képviselet?
Igen, minőségi szakértelmű asszisztencia adott a kint tartózkodás ideje alatt.

10.) WiFi van az üdülőhelyen?
Térítésmentes WiFi kapcsolat  a VangelisDias Hotelapartman és a Star Beach Rezidencia Resort strandhotelapartman közösségi részein elérhető.

11.) Hogy néz ki a strand?
Homokos, lassan mélyülő szabad strandok az Égei-tenger partján zuhanyzóval, öltözőfülkével. Egyes partszakaszon napernyőt és nyugágyat helyeztek ki a vendéglátó egységek, amelyeket fogyasztás ellenében, aki szeretné, használhatja. A fogyasztás ára normál tarifával van. Természetesen a saját strandi felszerelés sem kizárt. Teljesen ellazulva élvezhet egy másik dimenziót, ahonnan megújulva tér haza. A homokos tengerpart mellett előfordul sziklás öböl és kavicsos vízpart is. Videók, fotók a Galéria menü pontban.

12.) Milyen pénzt vigyek magammal?
Görögországba EURO-t.

13.) A csapvíz iható?
Makrygialos oly szerencsés helyzetben van, hogy rendelkezik iható csapvízzel. Nem szükséges palackozott vízre költeni a pénzed.

14.) Boltok mennyire vannak a szállástól?
Sétatávolságra vannak a szálláshelyektől. Ugyanabban az üzletekben vásárolnak a helyi lakosok is, mint a turisták. Hasonló árak vannak, mint Magyarországon. Általában gyümölcsöt, zöldséget, halat a helyi piacon vásárolják meg a görög emberek. Bazár minden pénteken a főtéren.

15.) Milyen szállástípusok vannak?
Stúdió: 1 hálószoba egy légtérben a főzőrésszel és rendelkezik saját zuhanyzó/wc-vel.
Apartman: 1 vagy 2 vagy annál több hálószoba, a főzőrész külön légtérben vagy egyben az egyik hálószobával és apartmanonként saját zuhanyzó/wc. A két vagy több szobás apartmannak egy zuhanyzó/wc és egy főzőrésze van, tehát közös a két vagy több szobának.

16.) A szobákban van-e klíma?
Mennyivel kellemesebb érzés, ha egy hűs szoba fogad. Légkondicionáló-használat igényelhető különbözeti díj ellenében a megadott díjszabás szerint. Megrendeléskor előre kell jelezni és fizetni, mert korlátozott számban áll rendelkezésre.

17.)  Étkezést tudok-e rendelni? és milyen lesz?
Ha van előre megrendelt étkezés, akkor nem kell a főzéssel, ételkészítéssel, mosogatással tölteni az időt, és így a nyaralás alatt teljes a kényeztetés és a kikapcsolódás. Szerintünk a legfrissebben készült étel a legfinomabb. Ha szereted a nyaralás alatt a kényelmet, és imádod a kényeztetést, akkor nyugodtan rendeld meg. Eredeti görög hagyományok alapján készített reggelis vagy félpanziós étkezés. Félpanziós ellátás estén, a megérkezés napján már van vacsora, az utána következő napokon reggeli és vacsora, majd a hazautazás napján reggeli az utolsó étkezés.

Meggyőződésünk, hogy a legfrissebben készültnél nincs finomabb bőséges kontinentális reggeli ingyenes büfé italfogyasztással. Szerintünk elengedhetetlen, hogy a legjobb alapanyagokból készüljön az esti ínycsiklandozó és változatos 3 fogásos finom vacsora is édességgel vagy gyümölccsel, mely kizárólag görög termelőktől érkezik.

Mediterrán étrend nemzetközi konyhával kiegészítve az egészséget elősegítő ízletes, házias jellegű ételekkel.

18.) Fakultatív programok  vannak, ha nemcsak a napon sütkérezni szeretnék?
Igen, a helyi görög iroda szervezésében, melyekre a helyszínen lehet jelentkezni. Tájékoztató és részletes leírások fakultatív kirándulás és program Makrygialos»»

Újdonságok és klasszikus fakultatív kirándulások, programok között lehet csemegézni, ahol a helyszíneket magas szinten ismerő, magyar nyelven is beszélő idegenvezetők mutatják be és kalauzolják a Vendégeket. High tech programok sem hiányoznak, mert egyes programokon tudsz búvárkodni, vízi síelni, jetski és wakeboardozás – mind könnyen elsajátítható, ha még soha nem próbáltad.

19.) Busz jellemzői, kategóriája és a buszos utazás ideje?
Az autóbusz a nemzetközi szabályoknak megfelelő. Légkondicionálóval felszerelt. Csomag befogadó képessége korlátozott, így személyenként kizárólag előre meghatározott súlyú egy bőrönd és egy kézitáska elhelyezésére van lehetőség. WC nem minden esetben van rajta. Előre megtervezett útvonalon halad és tart technikai megállókat.

Az indulás óráját az utastájékoztató tartalmazza, melyet indulási nap előtt legkésőbb 5 nappal e-mailben kapsz meg. Az autóbusz az üdülőhelyre a határátlépésektől, a közlekedési- és útviszonyoktól függően érkezik. Előre megtervezett útvonalon haladnak a buszok ill. tartanak technikai megállókat. A fel-és leszállások, az országhatár átlépése, a közlekedés, út- és időjárásviszonyok, valamint az egyes tengerparti üdülőhelyek forgalma miatt az előre megtervezett menetidő változhat.

20.) Hol van a tengerpartján Makrygialos Görögországban?
Könnyedén elérhető nyaralóhely, a tengerparton található.  Közel van a második legnagyobb görög városhoz, Thesszalonikihez. GPS:  É. 40.412940 K. 22.608330


Nézd meg Makrygialos térképét nagyban

Kíváncsi vagy, milyen idő vár? Nézd meg itt: Időjárás

21.) Mikor kapok vouchert, részvételi jegyet?
Az utastájékoztatót indulás előtt legkésőbb 5 nappal e-mailben fogod megkapni, ebben lesz az indulás pontos részlete. Busszal történő utazás esetén ez egyenértékű a buszos felszállójeggyel. Az ügyeleti mobiltelefonszámot az utastájékoztató tartalmazza, ami csak az indulás napján, ill. az utazás első percétől a hazaérkezés pillanatáig hívható kizárólag sürgős esetben, a megrendelt utazással kapcsolatban.

22.) Névmódosítási igényt tudok-e benyújtani?
Igen, engedményezés lehetséges. Írásban kell benyújtani és ezeket az adatokat megadni: új utazó neve, születési dátuma, lakcíme, telefonszáma, e-mail címe, illetve hogy melyik személy helyett fog utazni. Engedményezés (névváltoztatás) esetén a hatályos Általános szerződési feltételek alapján az engedményezés miatt felmerülő költség az ÁSZF szerint térítendő. Ezen összeg megfizetését követően Andromeda módosítja a szerződést/visszaigazolást.

23.) Mi fog történni, ha az utazó lemondja az utat?
Az Általános szerződési feltételek foglalja össze.

24.) Egyénileg utazók szállás átvétele a megérkezés napján hogyan lesz?
A helyi görög képviselet nyitva tartási idejét szükséges figyelembe venni, mert ott tudnak bejelentkezni a voucherrel. Erről az indulás előtt legkésőbb 5 nappal az utastájékoztatóban  lesz értesítés. A megadott időpont utáni érkezés esetén a szálláshelyet csak másnap van mód elfoglalni.

25.) Miért kell útlemondási biztosítás?
Az Utazó érdekében, a jelentkezéssel egyidejűleg a részvételi díj bizonyos tételeihez kötelezően felszámításra kerül az útlemondási biztosítási díj, mely a részvételi díj 1,5 %-a. Az Utazó terhére felszámított önrész: a Biztosító útlemondási szabályzata alapján, mely kárrendezéskor kerül levonásra. A Biztosító az erre vonatkozó üzleti szabályzata alapján dönt az önrész levonása utáni kártérítésről.

26.) Miért kell a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás?
Saját biztonságod maximálisan nagyon fontos. Nincs annál kellemetlenebb érzés, mint, amikor pont történik valami, amikor valaki a megérdemelt pihenését tölti. Megkötése utazási feltétel az Utazó szolgálatára, az aktuális díjszabás szerint. A felmerült költségeket káresemény esetén az utasbiztosítás keretében a Biztosító megtéríti a feltételei szerint, amennyiben az Utazó előzőleg kötött utasbiztosítást az Andromedánál.

27.) Szokások, hagyományok?
Tekintettel arra, hogy a görögöknél mások a szokások és a hagyományok, részben az eltérő kultúrából adódóan, a cserekapcsolatok az ottani találkozó, illetve események alkalmával kialakult szimpátia alapján realizálódnak.

28.) MEGRENDELÉS, FOGLALÁS, INFORMÁCIÓ EGYEZTETÉS:
Írj e-mailt nyugodtan: andromedatravelutazas@gmail.com
vagy
keress a közösségi Facebook-oldalunk elérhetőségén
vagy
ha úgy érzed, hívj bennünket kényelmesen a telefonon (06) 22/316-000
vagy
mobilon +36-30-6422922 munkaidőben, ha villámgyors infóra van szükséged,
mert az Andromeda Travel utazási iroda lelkes és derűs csapata fogadja telefonhívásod. A munkaidőről az elérhetőségek menüben tájékozódj.

Nagyon szimpatikus, ezért érdekel, és kitöltöm az alábbi személyes ajánlással készülő igényfelmérő form űrlapot.

Itt tudod indítani:

A sikeres ajánlatkéréshez a *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!

MINDEN MEZŐT TÖLTSÉL KI! mert csak akkor fogod tudni elküldeni az ajánlatkérést.

Teljes neved, és írd meg azt is, hogyan szólítsunk meg*

E-mail címed*
OLYAN E-MAILCÍMET ADJ MEG, AMIT BIZTOSAN HASZNÁLSZ ÉS MŰKÖDIK (kivéve yahoo), MERT ODA VÁLASZOLUNK AZONNAL AZ ELŐZETES AJÁNLATKÉRÉSED ELKÜLDÉSE UTÁN.

Telefonszámod*
Valós telefonszámot írj be kérlek!

A gördülékenyebb ügyintézés végett, ha kéred, felhívunk telefonon, hogy egyeztessünk.*
Jelöld be, mikor hívjunk fel!
11-13 óra között kérek telefonhívást13-15 óra között kérek telefonhívást15-17 óra között kérek telefonhívástCsak akkor kérek telefonhívást, ha 1 napon belül nem válaszolok az e-mailre


Utasok létszáma*
Ide írd be, hányan jöttök az autentikus hangulatú görög üdülőhelyre MAKRYGIALOSRA NYARALNI!

HA veled együtt utazik GYERMEK(EK) is, akkor a tényleges születési idejét írd be, mert a gyermekkedvezmény érvényesítéséhez szükséges. (év/hó/nap)
Ha nem akarod igénybe venni a gyermekkedvezményt, akkor ezt a sort ne töltsd ki. És persze akkor se töltsd ki, ha nem utazik veled gyermek.

Utazás ideje*
IDE ÍRD BE az időpontot, hogy pontosan MIKOR szeretnél utazni és HÁNY ÉJSZAKÁRA.

Válassz szálláshelyet Makrygialoson*
Te döntöd el, melyik szállás számodra a legszimpatikusabb és a legkényelmesebb, amit kérsz! A tengerparti Star Beach Rezidencia Resortot, mert a strand melletti vagy megelégszel a strandtól 125 m közeli VangelisDias Hotelapartmannal. A szállások árát extraprecízen megtalálod az Andromeda Travel Utazási Iroda weboldalán, melyik mennyibe kerül.

Étkezés*
Itt tudod megadni az étkezési igényed. Az étkezés díját extraprecízen megtalálod az Andromeda Travel Utazási Iroda weboldalán, melyik mennyibe kerül.

Légkondi igény*
Szereted, ha hűs szoba fogad egy forró nap után? Akkor jelöld be! Az klímahasználat díját extraprecízen megtalálod az Andromeda Travel Utazási Iroda weboldalán, mennyibe kerül.
Igen, megrendelem a klímahasználatotNem kérek klímát, köszönöm


Mivel utazol*
Válaszd ki mindenképp a közlekedés módját!

Busz felszállás helye*
Buszhely ára: 29990,-Ft/fő oda- és vissza is szállítunk. A busz alapútvonala, ahol csatlakozni tudsz a buszhoz: Budapest-Kecskemét-Szeged. Válaszd ki a számodra megfelelőt.
BudapestKecskemétSzegednem busszal utazommásik kényelmi felszállási helyet választok


Busz kényelmi szolgáltatás felszállás helye*
A szolgáltatás különbözeti díját itt látod, mennyibe kerül. A férőhelyek száma limitált.
Köszönöm, nem kéremGyőr, príma kérem 15900,-Ft/főVeszprém, rendben kérem 12900,-Ft/főVárpalota, igen kérem 10900,-Ft/főSzékesfehérvár, jól jönne, kérem 9900,-Ft/főnem busszal utazom


Autódnak kiemelt VIP parkolóhely használat korlátozott számban, ezért már itt jelöld be, hogy ha kéred*
Csak akkor jelöld be, ha autóval utazol. Előre fenntartott parkolóhelyre a szolgáltatás díja 27920,-Ft helyett most 23120,-Ft/autó/hét.
Igen, kérem, mert akkor nem kell parkolót keresnem az utcánNem kérem, mert nem számít a fenntartott helynem autóval utazom


Autóval utazol Makrygialosra, és a foglalásodhoz kéred a Prémium AJÁNDÉKOD 5000,-Ft helyett most INGYENESEN?*
Csak akkor jelöld be, ha autóval utazol.
Igen, kérem az ingyenes AJÁNDÉK praktikus trükköket tartalmazó úti leírást és útvonaltervetNem kérem az INGYENES ajándékot, mert valahogy majd csak odataláloknem autóval utazom


VIP reptéri transzfer Thesszaloniki reptér és Makryialos StarBeach vagy VangelisDias között a megérkezés napján és a hazautazás napján*
A repülőjegyet a repülőtársaságnál magad vásárolod meg, mert függ a személyek és a csomagok számától és a szezontól. A reptéri transzferről pedig mi gondoskodunk Görögországban, ha megrendeled. Előre megrendelt nappali VIP repülőtéri transzfer szolgáltatási díj 1-4 főig 39900,-Ft/1 út és 1-8 főig minibusz 69900,-Ft/1 út. Te döntesz, melyiket kéred. Számolj a csomagjaid számával is.
Igen, kérem, mert jó érzés, ha már a reptéren szívélyesen köszöntenek.Nem kérem, mert nem lényeges a vendégvárás személyre szólóan.nem repülővel utazom


Utasbiztosítás*
A biztonságod végett azért fontos, ha ne adj Isten történne valami, jól jön a segítő kéz.
prémium tengerparti utasbiztosítást kérek 730,-Ft/fő/napextra tengerparti utasbiztosítást kérek 1150,-Ft/fő/nap


Üzeneted*
Üzenetedben írj meg nyugodtan minden egyéb közlendőd,
amit fontosnak tartasz!

Milyen eszközön megnyitva töltöd ezt a formot?*
Kérjük bejelölni, mert ezzel segíted a munkánkat. Köszönjük!
Ha van asztali számítógéped vagy laptopod, praktikusabb azon megnyitva kitölteni, mert a nagyobb kijelzőn könnyebb és átláthatóbb.

Asztali számítógépOkostelefonTabletLaptop


Jártál már Görögországban?*
Ha válaszod, igen, hol?
Igen, persze, imádomNem, még soha, idén jött el az ideje

Itt jártam már Görögországban*
Akárhány helyett felsorolhatsz!

Facebook közösségi oldalon elérhető vagy?*
Ha igen, hol és milyen névvel? Beírhatod a közvetlen linket is!

Hol hallottál, olvastál az Andromeda Travel Utazási Irodáról?*
Ha interneten, kérjük segítsd munkánkat és írd meg hol pontosan.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot*
Elfogadom, igen

Hozzájárulok ahhoz, hogy az Andromeda Travel Utazási Iroda az e-mail címemre elektronikus hírlevelet, marketingcélú küldeményt küldjön.
Hozzájárulok, igen

Feltétlen nézd meg, hogy MINDEN MEZŐT KITÖLTÖTTÉL-E! mert csak akkor fogod tudni elküldeni az ajánlatkérést. Azt is figyeld, hogy az adatvédelmi szabályzatot bepipáltad-e!

Mit tegyél, miután kérted az ajánlatot? Irány az e-mailfiókod és nyisd meg a leveled.

Kérlek, az alábbi mezőbe írd be a lent látható ellenőrző kódot, mert a biztonság prioritás az Andromeda Travel Utazási Irodánál.
MIKOR RÁKATTINTASZ A KÜLDÉSRE, UTÁNA CÉLSZERŰ AZONNAL MEGNÉZNED AZ E-MAILEDET, MERT ODA ÉRKEZIK A VÁLASZUNK.

captcha

Igen, Makrygialoson szeretnék nyaralni. Ezért küldjétek el nekem az ajánlatot.

A *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!
A jelentkezés után pár percen belül küldünk egy visszaigazoló e-mailt. A díjbekérő összekészítésénél személyre szabottan figyelembe vesszük az összes kérésed, amit ránk bíztál.

* * * * * *